Moje spełnione marzenie... tu.ja cz.1
- tu.ja
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 21 lip 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
W zasadzie jestem pocieszona,że nie tylko ja jestem na bakier z pielęgnacją domowych. Właściwie mam ich sporo,ale z roku na rok coraz mniej i zostają tylko takie mało wymagające. Co jakiś czas ( jeśli jest promocja) kupię coś nowego z mocnym postanowieniem poprawy. Niestety plany sobie a życie sobie...
Karolu - może czas pomyśleć o specjalnym wątku z przepisami na thermomix... Z tego co zorientowałam się na Forum jest spora grupa użytkowników termola i każdy mógłby coś dopisać.
Jacku - może to taka jej uroda...I nic nie trzeba z tym robić. Trudno mi coś radzić, bo nie znam się na tym. Ja chyba wolałabym kupić nową roślinę niż stosować chemię - tym bardziej,że gaura jest stosunkowo tania. Aż muszę się dokładniej przyjrzeć mojej.
Nasionka eszolcji, które przysłała mi Tija już wysiane na swoje miejsce. Liście częściowo zgrabione i spalone. Niestety cebule wciąż czekają na wsadzenie, bo szkoda mi wyrywać kwitnące w najlepsze dalie by zrobić im miejsce. Mam nadzieję,że zima nie przyjdzie tak szybko...
Karolu - może czas pomyśleć o specjalnym wątku z przepisami na thermomix... Z tego co zorientowałam się na Forum jest spora grupa użytkowników termola i każdy mógłby coś dopisać.
Jacku - może to taka jej uroda...I nic nie trzeba z tym robić. Trudno mi coś radzić, bo nie znam się na tym. Ja chyba wolałabym kupić nową roślinę niż stosować chemię - tym bardziej,że gaura jest stosunkowo tania. Aż muszę się dokładniej przyjrzeć mojej.
Nasionka eszolcji, które przysłała mi Tija już wysiane na swoje miejsce. Liście częściowo zgrabione i spalone. Niestety cebule wciąż czekają na wsadzenie, bo szkoda mi wyrywać kwitnące w najlepsze dalie by zrobić im miejsce. Mam nadzieję,że zima nie przyjdzie tak szybko...
- agape

- Od: 23 lip 2008, o 21:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Izo!
Mnie też byłoby szkoda Dalii. Ostatnio sąsiad wycinał tak piękne, bujne krzewy, wprost na kompost...Straszne...
Tulipany, czytałam u Xipe, mozna sadzić do końca listopada, do ok 10 narcyzy,irysy botaniczne nawet do ok 10 grudnia. Także mam nadzieję, ze będzie ciepło i spokojnie wszystko zdążysz. Ja sama nie wiem czemu się tak pospieszyłam. Bałam się, ze potem będę miała jeszcze mniej czasu w pracy.
Pozdrawiam, !
Mnie też byłoby szkoda Dalii. Ostatnio sąsiad wycinał tak piękne, bujne krzewy, wprost na kompost...Straszne...
Tulipany, czytałam u Xipe, mozna sadzić do końca listopada, do ok 10 narcyzy,irysy botaniczne nawet do ok 10 grudnia. Także mam nadzieję, ze będzie ciepło i spokojnie wszystko zdążysz. Ja sama nie wiem czemu się tak pospieszyłam. Bałam się, ze potem będę miała jeszcze mniej czasu w pracy.
Pozdrawiam, !
- agnieszka72
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 22 lip 2008, o 20:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- k-c
- Przyjaciel Forum

- Od: 3 wrz 2007, o 15:53
Gratuluję złotka
a pomysł z tematem nie jest taki zły :P tylko trzeba zmienić nazwę tego urządzenia tak by było wiadomo o co chodzi a nie reklamowało zbytnio
a pomysł z tematem nie jest taki zły :P tylko trzeba zmienić nazwę tego urządzenia tak by było wiadomo o co chodzi a nie reklamowało zbytnio
pozdrawiam, Karol
moje wątki
moje wątki
- tu.ja

- Od: 21 lip 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Niestety stało się! Koniec z ogródkową pogodą! Jak zaczęło padać wczoraj wieczorem tak pada i pada. Miałam dziś kilka spraw do załatwienia i bez wyrzutów sumienia mogłam to zrobić. Po zmianie czasu zmierzch zapada tak szybko, że po obiedzie to nawet nie ma co się wybierać na działkę. Miałam dziś wizytę u swojej p.doktor. Dostałam nawet skierowanie na rehabilitację ( po raz pierwszy...). Poszłam się zarejestrować i okazało się,że zabiegi będę miała "już" (
) od 19 stycznia. Do okulisty na ten rok też już nie rejestrują. "Strach się bać". Zastanawiam się jak tu być w takich razach optymistą! Całe szczęście,że nie jestem umierająca...,bo mogłabym nie doczekać się.
- agnieszka72
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 22 lip 2008, o 20:30
U nas pada dopiero dzisiaj i faktem jest, że przy takiej pogodzie to bez wyrzutów sumienia będę mogła ogarnąć chałupętu.ja pisze:Niestety stało się! Koniec z ogródkową pogodą! Jak zaczęło padać wczoraj wieczorem tak pada i pada. Miałam dziś kilka spraw do załatwienia i bez wyrzutów sumienia mogłam to zrobić. Po zmianie czasu zmierzch zapada tak szybko, że po obiedzie to nawet nie ma co się wybierać na działkę.