Wielka miłość od maja 2013, czyli działeczka Aneczki. Cz. 4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wielka miłość od maja 2013, czyli działeczka Aneczki. Cz. 4

Post »

Aniu , Aneczko - dzielna dziewczynka z Ciebie , ja niestety tak dzielna nie jestem ;:145 i tanich róż kupiłam sporo , ale zdarzały mi się takie zakupy już wcześniej i jak na razie , odpukać ;:223 , odpukuję ;:306 Glorię Dei - kupiłam właśnie (między innymi )
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Aniu te angielki z OBI były bez nazwy. To co tam napisali, to nie nazwa odmiany ;:185
Dzisiaj właśnie posadziłam tę białą do gruntu. Korzenie miała jak na młodziaka bardzo ładne, nie widziałam żadnych oznak guzowatości. Myślę, że będzie ok. :wink:
Tamte z A miały piękne korzenie, aż byłam zaskoczona ich wielkością. Pewnie mogą i trafić się kiepskie, ale ze szkółki też zdarzają się marne sadzonki i to za dużo większe pieniądze...Tak miałam w zeszłym roku z Glorią Dei i Garden of Roses. Zdarzają się też pomyłki i to niejednokrotnie. Niby można reklamować, ale mi się nie chciało zawracać sobie głowy. Jeśli z tych kartonikowych nic by nie wyszło to niewielka strata, bo one nie są drogie.
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Moniś -Chałaputku ja gdybym miała już wszystko posadzone i widziała jakieś szanse na wolne miejsce jeszcze, to pewnie też bym coś więcej z tego O wywlekła. :lol: Nie płaczę, bo mam świetny ogrodniczy pod nosem (kilkadziesiąt metrów od działki) i tam też mają róże i inne dobrodziejstwa (bardzo ładne, zdrowe, dorodne i zadbane). Planuję tam zakupić różę na pniu , okrywową jeszcze jedną i wierzbę Iwę (bardzo jej chcę, no bardzo), choć nie bardzo na tę chwile mam dla niej miejscówkę. Musze uporać się z nasadzeniami to będę kupować dalej. ;:306

Dorotko dziękuję za dobre słowo. Ja przyznam się szczerze, że wczoraj w O nawet ciągnęłam jednego Ascota za "czuprynę, by sprawdzić czy porządnie siedzi w donicy, czy to tylko taki pic na wodę. A on ani drgnął. Także wzięłam swojego, już bez ciągnięcia. :wink: Liczę, że będzie ładnie rósł. ;:215

Rozana od kiedy mam pokiereszowany kręgosłup staram się go nie nadwyrężać. I na pewno nie pokusiłabym się o wykopanie tylu dołów na raz. Na szczęście mam Ema. ;:167

Soniu ja póki co, to jestem bardzo mile zaskoczona działkowymi akcjami mojego męża w tym roku. Wiele rzeczy kupił sam, zrobił sam, bez mojego biadolenia że trzeba. Normalnie kocham go! Może jednak nie jest mu takim balastem ta działka jak sądziłam...? :wink:

Dziś rozgarnęłam kopczyki moim powojnikom, by przykryć je tylko świerkowymi gałązkami. Zobaczcie jakie miałam widoki ( i to w wielu miejscach): ;:215

Obrazek

Obrazek

Moje tulipanki zostały przysypane korą. Większość z nich ładnie wystaje ale niektóre miały nosy ledwo co na wierzchu. Tam starałam się nie dawać zbyt grubej warstwy (później uzupełnię). Może zadam głupie pytanie (ale wiecie, tulipanki i inne cebulowe to moje takie wiosenne pupilki) Czy te cebulowe co raptem wystawiły nosy i zostały teraz przysypane korą (starałam się max 5cm) dadzą radę się "wyrechtać" spod niej? :oops:

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Moje u babci zostały przysypane 5 cm obornikiem i 10 ziemi,zobacz u Matiego przez jakie kamienie wschodzą,to co to dla nich kora ;:215
A powojniki się kopczykuje?
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mati powojniki należy przez pierwszy sezon (a nawet do trzech) kopczykować. Potem nie musisz, ale w razie ostrej zimy, musisz liczyć się z ich startem od poziomu gruntu. :oops:
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu , moje powojniki też już obudzone, kilka pędów już widać . Nie tylko u nich , wiele bylin już wystartowało , wiosna ;:3
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

To się szybko dowiedziałem ;:173
No nic....
Za rok pokopczykuję ;:173
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Aniu jak ładnie wychodzą Ci powojniki,one Cię naprawdę lubią ;:333
A Twój M jak widzi,że żona szczęśliwa to i on zadowolony,to działa w dwie strony ;:215
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Anka, nie dość że cebulowe dadzą radę z pod tej kory wyjść, to jak im zimno będzie, to sobie jeszcze czapki z niej porobią ;:183 ;:191
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
alexia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2011, o 18:19

Post »

Aniu, ;:7
Spotkalysmy sie u Dorotka350..., razem knulysmy akcje "namiot dla Dorotki"... ;:306 .
Podoba mi sie u Ciebie , na razie przeczytalam cz.4. Przy okazji nadrobie wczesniejsze watki... ;:108 .
będę czestym gosciem u Ciebie ;:100 .
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 96&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59

Post »

Aneczko to tylko Ci pozazdrościć dobrego ogrodniczego w pobliżu , u mnie z tym bida , niby ogrodnicze w mieście są ale oznakowań na różach próżno szukać , prócz jakiś numerków nic nie znajdziesz ;:185 , Powojniki wystartowały - super . pognałam ostatnio do Lid..... po wióry i patrzyli na mnie jak na wariatkę jak prócz czterech worków wiórów nic więcej nie wyniosłam ;:306
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p
Od: 23 sty 2014, o 15:51

Post »

Aniu moje tulipanki powyłaziły ze strasznie grubej warstwy kory którą miałam przy drzewkach owocowych, więc i Twoje dadzą radę :) A najlepsze i najdziwniejsze jest to, ze wylazły nawet w miejscu gdzie miałam wielki kopiec kreta, który rozgrabiłam i mocno przydeptałam. :D zapominając przy okazji że mam tam tulipany. Dadzą sobie radę terminatory kochane :)
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Andziu moje też były zdeptane a tydzień później wylazły czubki. ;:131 Masz rację, nie takie one kruche jak by nam się wydawało. ;:215

Moniś no i tu jest pies pogrzebany, bo ogrodniczy dobry, tzn dysponuje porządnymi roślinami, to jednak rozy nie mają imion. :oops: Jest tylko podana grupa i kolor. :oops:

Alexio witaj u mnie. :wit Rozgość się wygodnie. :D I ja wpadnę do Ciebie. Myślę, że namiot będzie potrzebny Dorotce szybciej niż ona podejrzewa. No chyba, że sąsiad sprzeda jej swoje areały. ;:224

C.D.N.
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Aniu "głowę bym dała sobie uciąć", że się tu już wpisywałam, ale wpisu nie widzę, a może w poprzedniej części, sama już nie wiem ;:223 w każdym bądź razie zdjęcia na pewno oglądałam, bo w mej pamięci utkwił skalniaczek, który wciąż mnie urzeka, no i ten dzbanuszek po prostu cudo. Twój ogród w bardzo krótkim czasie przeszedł gigantyczną metamorfozę i wciąż jeszcze się zmienia, tyle nowych nasadzeń ;:oj, ależ będzie się działo w tym sezonie, bardzo jestem ciekawa tych 300 sztuk cebulowych, nowych róż i oczywiście Twoich pięknych powojników ;:108
Awatar użytkownika
Dorfi
500p
500p
Od: 15 wrz 2012, o 13:13

Post »

No to u mnie role odwrócone i ja muszę doły pod kwiatki kopać, bo jak M wraca z pracy to już jest ciemno a po ciemku wiadomo, że nikt kopać nie będzie. I tym razem to on mnie uszczęśliwił różami. Zaszalał trochę w O. Zazwyczaj to ja szaleję a wczoraj musiałam go nieźle stopować, bo by pół sklepu wykupił :lol:
Mam nadzieję, ze wszystko się przyjmie i będzie ładnie, ale najpierw muszę te doły wykopać.
Sadzicie już róże czy czekacie jeszcze z tydzień?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”