Maria T to u mnie żelazna róża i choć ma płaskie kwiaty jak talerze to bardzo ją lubię,kwitnie bardzo bujnie

Aniu nie kulkowałam,nie umiem tego robić

Milkshake ładnie się rozrosła...

Sabinko to wszystko zależy od zimy,czy jest sroga,czy łagodna,ale także od podkładki,na której była szczepiona.We Francji osiąga spore rozmiary,ale u nas tez może osiągnąć około 3 m.Ja dosyć mocno ją podcięłam w tym roku,myślę,że z korzyścią dla niej.nifredil pisze:Aniu, to moja pierwsza Edenka. Za każdym razem kiedy wrzucałam ją do koszyka sprawdzałam na różnych stronach info o niej i doczytałam że pnącej z niej raczej nie zrobię, bo lubi przemarzać.. chyba że będę owijała całość szczelnie na zimęPodobno jest też bardzo wrażliwa na choroby. Tak więc podziwiałam u innych, zazdrościłam i wzdychałam. Wreszcie pokazałam Emowi i stwierdzi,ł że bardzo oryginalna i fajnie byłoby ją posadzić chociaż na próbę. Bo inaczej nie da mi spokoju. Jak ją zobaczyłam na półce to znowu wróciły mieszane uczucia, ale ostatecznie wzięliśmy. Jakby co to będę miała grupę wsparcia i będziecie na odległość ratować mój krzaczek
![]()
Hej, co jak co, ale nie uwierzę, że nie potrafisz zakulkować róży. Przecież wystarczy wygiąć długie, wiotkie gałązki i przywiązać je np sznurkiem do np balkonika wbitego w ziemię blisko korzeni. Ja przywiązałam wygięte w pałąk pędy Louise Odier do drabinki, przy której rósłCornelię z braku jakiejkolwiek podpory przywiązałam do jej własnej najgrubszej łodygi, bardzo blisko ziemi
Zobaczymy co z tego będzie
Asiu białe kwiaty wnoszą do ogrodu lekkość i elegancję.Mam mało białych kwiatów,bardziej u mnie róż widać na rabatach.camellia pisze:Mój też 'David', przyjdzie w kwietniu a mam już różowy 'Summer Rose Red'. Jeszcze mi nie kwitł, więc jestem ciekawa. Uwielbiam białe kwiaty i podobają mi się jeżówki. Muszę sobie kupić jeszcze taką odmianę, jak Twoja - 'Milkshake'. Śliczna.