Róże z kartoników z marketów Auchan,Biedronki,Castoramy itp. Cz.1

Zablokowany
Awatar użytkownika
Anka-P
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 14 mar 2015, o 23:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Róże z kartoników z Biedronki,Auchan,Castoramy itp.

Post »

Dobry wieczór, jestem świeżo zarażona różyczkową chorobą. No i zakupy poczyniłam w OBI. Kupiłam i rozpakowałam różyczki z balotów, angielki z kartonów i Elfie z doniczki. Nie zrobiłam jeszcze fotek ale co zaobserwowałam. Różyczki w folijkach piękne, świeże z dorodnymi korzeniami ciasno zawiniętymi ale w idealnym stanie. Natomiast najdroższa, doniczkowa, korzenie ma ciachnięte i pozostał tylko jeden grubszy i kilka króciutkich wąsów, ta różyczka nie rosła w doniczce tylko została wykopana i wtłoczona w nią, stąd pewnie to drastyczne cięcie.Teraz wszystkie moczą się pospołu a jutro powędrują do wygodnych doniczek. Mam nadzieję że śliczna Elfie da sobie radę. Pozdrawiam wszystkich :wit
Awatar użytkownika
zuzola11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 sty 2013, o 10:36

Post »

Anka-P Dzięki za informacje o wygladzie róż ;:108 bedę wiedziała na jakie róże zwrócić wiekszą uwagę :)
Awatar użytkownika
dotii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2012, o 07:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Oprócz tego były Magnolie ,rododendrony ,drzewka owocowe,bukszpany i iglaki .To pewnie nie wszystko ,ale tyle tylko zapamiętałam przechodząc tamtędy szybkim krokiem :D
:wit
Mój zielony raj.
Zapraszam do mojej cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=72247" onclick="window.open(this.href);return false;
Wymienię/Kupię/Sprzedam http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 53&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Floresita
200p
200p
Od: 2 lis 2014, o 19:58

Post »

Zaszłam dziś i ja do OBI ( nie byłam tam już ze trzy lata ). Moim zdaniem oferta jest o niebo atrakcyjniejsza niż w auchanie. Wszystko - kartonikowe, doniczkowe i w balotach oznaczone nazwami odmian i faktycznie duży wybór. Bardzo jestem z siebie dumna, że udało mi się zachować zimną krew i prawie nic nie kupić! Wzięłam tylko na poprawę humoru przepiękną Well Being, która od dawna mi się podobała oraz Chippendalka którego dotąd jakoś nie miałam ( obydwie w donicy ). To prawda co tu powiedziano - te doniczkowe zostały " przed chwilą " wciśnięte do doniczek i zasypane suchym torfem. Widać, że nie były nawet raz podlane po włożeniu do donic. Co do ich skróconych korzeni to nie widziałabym tu powodu do obaw. Pan Ćwik w swoim instruktarzowym filmie nawet zaleca takie mocne skracanie korzeni i pędów gołokorzeniowych przed zasadzeniem w gruncie. I jeszcze coś. Ktoś napisał, że nie ma co się spieszyć, bo dostawa jest świeża i jest dużo róż. Z tymi najatrakcyjniejszymi odmianami w doniczkach widziałam tylko jeden regał, a każdej na nim odmiany było ok 10 doniczek, więc nie wiem czy to tak dużo...
Awatar użytkownika
Ketmia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 cze 2006, o 10:57
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witajcie, mam pytanie. Czy ktoś kiedyś kupował róże w Aldim? Dziś nie udało mi się przejść obojętnie i tym sposobem stałam się posiadaczką dwóch róż rabatowych i jednej pnącej. Wszystko NN :wink: , Jestem ciekawa czy będą kwitnąć tak jak na opakowaniu. Nawet korzenie miały wilgotne, więc raczej się przyjmą, tylko już nie mogę się doczekać, żeby się przekonać, jak będą wyglądać.
pozdrawiam, Ela
Mój zielony zakątek
Awatar użytkownika
martusia810
50p
50p
Od: 23 sie 2011, o 22:02

Post »

Ja w Obi kupiłam Well being, Guernsey, Clair Marshall, Jalitah, i Edenka, ale ile musiałam przebierać to szok.
Floresita
200p
200p

Post »

KETMIA : Ja nie mogę Ci pomóc, bo nawet nie znam tego sklepu i w tym wątku nie przypominam sobie żeby ktoś napisał, że kupował tam róże. MARTUSIA810 : Z tym wybieraniem sadzonek z regału była faktycznie tragedia! Te na dolnych półkach miały łodygi tak dociśnięte górną półką, że nie sposób było wyjąć ani jednej doniczki! Ja musiałam przywołać pracownika sklepu, żeby rozmontował tą konstrukcję aby do czegokolwiek można się było dostać!
Awatar użytkownika
Ketmia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 cze 2006, o 10:57

Post »

Korzystałam z wyszukiwarki i nikt w tym wątku nie pisał o Aldim. Pozostaje mi zatem czekać :).
pozdrawiam, Ela
Mój zielony zakątek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Magda 55
50p
50p
Od: 9 sty 2012, o 00:19

Post »

Ketmia, też dołączam się do Twojego pytania o róże z ALDI, bo właśnie dziś kupiłam pomarańczowe rabatówki. Jedna z nich ma dorodne pędy, a druga bardzo cienkie, więc znowu do lata mam nadzieję na wygraną (przegraną)? ;:65
camellia, masz prawo się ze mną nie zgodzić, bo Ty pewnie masz inne doświadczenia. A skoro mówisz o możliwości reklamacji, to wiesz, że pomyłki się zdarzają. Trafiło na mnie. Nie reklamowałam, bo "człowiek jest tylko człowiekiem". A z tej szkółki czekam na kolejne róże i ...oprócz tego dalej gram w różane kartonikowe Lotto ;:306
Pozdrawiam :wit
Magda
MadziaC
50p
50p
Od: 10 gru 2014, o 22:39

Post »

Ja dziś kupiłam "losy" dwie w castoramie i dwie w biedronce, zobaczymy co z nich wyrośnie. Chciałam trzymać je w tym roku w doniczce bo nie wiem co z nich wyrośnie i gdzie będą najlepiej pasować, ale nie wiem czy cały sezon w doniczce to będzie dobry pomysł. Co o tym myślicie?
Floresita
200p
200p

Post »

Byłam rano na działce i wygląda na to, że jako jedyne nie przetrwały sadzonki z Netto (chrystler imperial, city of London, oraz jeszcze jedna różowa, zapewne nastepna queen Elizabeth ). Były sadzone w październiku, od razu przysypane kopczykami. Zimy praktycznie nie było, kilka razy temperatura spadła do -6, a jednak po lekkim rozgarnięciu kopczyków nie widać u tej trójki żadnych oznak życia.
Awatar użytkownika
bartosz les
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sie 2013, o 09:02

Post »

Dziś wsadziłem dwie róże z Auchan: Mt.shasta i mr.Lincoln. A Barcelona z Netto trzyma się :D jeszcze czekam na róże w biedronce i Netto :wit
Pozdrawiam Bartek
Nowy sezon 2020
Awatar użytkownika
dotii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2012, o 07:45
Kontakt:

Post »

Dziś nie potrafiłam się oprzeć róży Śnieżynka,ze sklepu w którym róże mają dziwne nazwy :)
Mój zielony raj.
Zapraszam do mojej cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=72247" onclick="window.open(this.href);return false;
Wymienię/Kupię/Sprzedam http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 53&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
sawka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lis 2011, o 21:02

Post »

To pewnie Schneeflocke. Śnieżynka chyba lepiej brzmi :wink: .
Pozdrawiam. Sławka
x-p-11
---
Od: 20 lut 2015, o 15:58

Post »

Czy widzieliście w jakimś markecie Dortmund i Colette ? jeśli tak to gdzie??? qurcze szukam czegoś na rocznicę, to by się mojej spodobało..chyba http://timquilts.com/2012/05/29/gardeni ... arden0027/
czy te róże są zdrowe, mocne?
Zablokowany

Wróć do „Róże”