Ogród w cieniu dębów
-
Miriam
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 lip 2011, o 12:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród w cieniu dębów
Zgadzam się z tym,co piszesz o malinie Polana
Też wyczytałam u forumowiczów,że można mieć wcześniejsze owocowanie zostawiając stare pędy przycięte do połowy.U mnie się to nie sprawdziło,zaowocowały jednocześnie ,ale te z młodych pędów były zdecydowanie dorodniejsze
Teraz czekam na owocowanie żółtych,coś kiepsko mi rosną,a miały być takie ekspansywne 
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
- anastazja B
- 1000p

- Od: 3 mar 2013, o 09:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
plocczanka Lucynko prognozy są baardzo optymistyczne
JAKUCH Jadziu dla mnie tez te trzy miesiące mogłyby być na okrągło , chyba by mi się nie znudziły
cyma2704 u mnie też co roku to samo, nie mogę patrzeć na te zastawione parapety a z drugiej strony uwielbiam patrzeć jak roślinki wychodzą z ziemi i pną się do góry, cieszę się przy tym jak dziecko
Miriammalinę Polana mam od 15 lat wiec trochę znam jej zwyczaje i piszę z własnego doświadczenia, może u kogoś rośnie inaczej, a może dokładnie nie wie jaka ma odmianę
Żółtą malinkę posadziłam dwa lata temu i tez na razie się nie rozbujała ale może wszystko z czasem.
A to mój domowy rozbójnik

JAKUCH Jadziu dla mnie tez te trzy miesiące mogłyby być na okrągło , chyba by mi się nie znudziły
cyma2704 u mnie też co roku to samo, nie mogę patrzeć na te zastawione parapety a z drugiej strony uwielbiam patrzeć jak roślinki wychodzą z ziemi i pną się do góry, cieszę się przy tym jak dziecko
Miriammalinę Polana mam od 15 lat wiec trochę znam jej zwyczaje i piszę z własnego doświadczenia, może u kogoś rośnie inaczej, a może dokładnie nie wie jaka ma odmianę
Żółtą malinkę posadziłam dwa lata temu i tez na razie się nie rozbujała ale może wszystko z czasem.
A to mój domowy rozbójnik

-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Beatko - Piękniutki ten Twój "rozbójnik"
Wymiziaj go i wycałuj.

Wymiziaj go i wycałuj.
- sweetdaisy

- Od: 15 sty 2015, o 19:21
Beata, a czy on ma pod szyją białą chustę, dobrze widzę?
Jeśli tak, to całkiem jak mój
Jeśli tak, to całkiem jak mój
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Głaskanko przesyłam i pozdrowionka od mojej Agaci .Beatko to jednak kochane rozbójniki jak zaczną mruczeć na kolanach .Wiesz ,że i mnie by się nie znudziły te miesiące Zazdroszczę tym ,którzy mieszkają w takim klimacie ,ale tez nie mają czasu na wypoczynek tak jak my 
- Kasiula17

- Od: 18 lis 2013, o 22:22
Cudne ujęcie i z pięknym kwiatem, który u mnie żyje zaledwie tydzień.. 
Śliczny futrzak do głaskania,
i przyjaciel mimo że rozrabia zawsze jest kochany.
Marusia.
Pozdrawiam miłego dnia wszystkim..
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=81576" onclick="window.open(this.href);return false;
Pozdrawiam miłego dnia wszystkim..
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=81576" onclick="window.open(this.href);return false;
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Beatko,miałam takiego samego kocurka z krawatką pod szyją i mi zaginął,bardzo mi go żal ,codziennie razem pracowaliśmy w ogrodzie ,nawet tańczyliśmy między kwiatami ,poszedł i nie wrócił,albo go ktoś zamknął,albo stała mu sie jakaś krzywda,ale ja jeszcze czekam na niego,pogoda u mnie parszywa ,pozdrawiam i słoneczka życzę

- anastazja B
- 1000p

plocczanka Lucynko zrobione
sweetdaisy elegancik ma białą krawatkę
JAKUCH Jadziu Maniuś chętnie zapoznał by się z Agacią aż mu się oczy świecą
On niestety nie z tych co lubią na kolanach siedzieć
ma swój specyficzny charakterek, ale i tak go bardzo lubię i nie wyobrażam jakby go miało z nami nie być.
Kasiula17 u mnie ta poisencja przeszła już do historii, teraz kocio pozuje przy prymulce i hiacyncie
koziorozec mi też kiedyś kotek zginął, smutno było jakby to ktoś z rodziny odszedł
Pogoda to chyba wszędzie dzisiaj przechlapana, tak się zdarza, trzeba żyć czymś innym i się nie przejmować
.A tak sobie dzisiaj pomyślałam ,że po tej suchej jesieni i zimie to niech sobie popada, ziemia potrzebuje wody i roślinki również. W przyszłym tygodniu ma być ciepło

sweetdaisy elegancik ma białą krawatkę
JAKUCH Jadziu Maniuś chętnie zapoznał by się z Agacią aż mu się oczy świecą
On niestety nie z tych co lubią na kolanach siedzieć
Kasiula17 u mnie ta poisencja przeszła już do historii, teraz kocio pozuje przy prymulce i hiacyncie
koziorozec mi też kiedyś kotek zginął, smutno było jakby to ktoś z rodziny odszedł
Pogoda to chyba wszędzie dzisiaj przechlapana, tak się zdarza, trzeba żyć czymś innym i się nie przejmować
- Renata1962
- 1000p

- Od: 24 lut 2011, o 16:44
Beatko ten Twój koteczek ma taką niewinną minkę a ty piszesz że to Rozbójnik,jest śliczny 
- cyma2704

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Beatko kotek, jak rasowy model pozuje, słodki.
U mnie też zimno i trzy dni padało, ale rośliny się cieszą. A my i tak stęsknione prac, zdążymy rabatki uporządkować w szybkim tempie.
- anastazja B
- 1000p

Renata1962, cyma2704 każdy kotek jest słodki a że trochę rozrabia to szczególik.
Dobrze ,że popadało tylko szkoda ,że w weekend. Na ten tydzień zapowiadają słoneczko i trochę cieplej, oby...
A u mnie zdjęcie bukietu z ostatnich jesiennych kwiatów ( to tak na definitywne pożegnanie zimy i wszystkiego co było przed nią)

Dobrze ,że popadało tylko szkoda ,że w weekend. Na ten tydzień zapowiadają słoneczko i trochę cieplej, oby...
A u mnie zdjęcie bukietu z ostatnich jesiennych kwiatów ( to tak na definitywne pożegnanie zimy i wszystkiego co było przed nią)

- Kasiula17

- Od: 18 lis 2013, o 22:22
Piękny bukiet na pożegnanie zimy.

-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Beatko - piękny bukiet żegnał jesień, a teraz elegancko wita wiosnę.
Świetny pomysł.

Świetny pomysł.
- anastazja B
- 1000p

Dawno nie świeciło tak mocno słoneczko, mimo zimnego wiatru jest przyjemnie wiosennie. U mnie na działce głównie akcja sprzątania liści. Mam ich naprawdę duże ilości tym niemniej , że część sprzątnęliśmy na jesieni. A więc na razie sprzątanie starych badyli i liści, trochę przesadzania, trochę dosadzania ....a jeszcze tyle innych prac do zrobienia...
Zdjęcia robiłam najpierw, sprzątałam później więc jest trochę bałaganu
miodunki

przebiśniegi

chaber górski

skalnica
floksy

krokusy

orliki

liliowce

Zdjęcia robiłam najpierw, sprzątałam później więc jest trochę bałaganu
miodunki

przebiśniegi