Kolejna wiosna w wiejskim ogrodzie cz. 24

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Rozana
1000p
1000p
Od: 20 wrz 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Kolejna wiosna w wiejskim ogrodzie cz. 24

Post »

Właśnie tak jakoś mało światła, zachmurzenie bardzo. Może w końcu dom posprzątam tak jak należy. Przemęczenie wczoraj ręce w ogrodzie. A zdjęcia piękne wstawilas podoba mi się bardzo serduszka. Muszę ją mieć.
Awatar użytkownika
Margolcia_K
200p
200p
Od: 27 kwie 2014, o 14:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Maryś, witaj kochana i nie myśl, że o Tobie zapomniałam. Nie, nie zapomniałam, ale powiedziałam sobie, że nie będę wchodzić na Twoje wątki do czasu az wrócę na wieś. Bo normalnie aż coś mi sie robi jak czytam o ogrodach, nadchodzącej wiośnie, wysiewach na parapetach i domowych szklarenkach, a ja tutaj tkwię między blokami, samochodami i tramwajami, tłumem ludzi, hałasem, lekarzami i urzędami. No aż żal dupsko ściska. ;:145
Toż to juz miesiąc i kawałek minął od czasu jak przyjechaliśmy (na tydzień ... no, może dwa!!!!! :evil: )

Ale już niedługo, w przyszłym tygodniu do autka, wiuuuuuu i na wieś! :tan :heja ;:138

Wtedy przeczytam wszystko od A do Z z wielka błogością, a teraz to tylko by mi się ciśnienie podniosło.
Musiałam się wpisać, bo uciekał mi Twój wątek i tylko pobieżnie rzuciłam okiem, a czytanie i smakowanie Twego ogrodu ;:oj zostawiam sobie "na potem".
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Marysiu będę czekać wyjścia nie ma, ale mam kolejne wschody i stawiać nie mam gdzie, zaraz o doniczki w pokoju zaczniemy się przewracać ;:306 , Adaś krzywo patrzy, bo ogród w pokoju założyłam ;:306
Srebrnygaj
100p
100p
Od: 14 lut 2014, o 11:53

Post »

Marysiu ale ożywcze wiosenne kolory :D
Pozdrawiam Iwona
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52

Post »

A mi się to poletko czosnku spodobało, nie dość, że kwitnie to jeszcze zdrowe.
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

:wit Maryś słoneczne zdjęcie ostatnie jest moje he, he zawsze zapominam jak się te kwiatki nazywają
nie mam ich czy można takie sadzonki kupić? he, he a może dostać ;:196
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Malvy
500p
500p
Od: 10 lut 2015, o 19:39

Post »

Też będę trzymała kciuki, żeby Twoje kwiaty przetrwały jako wieloletnie ;:215 Piękne zdjęcia aż się miło na sercu robi ;:131 tylko skąd ten widelec na przedostatniej focie, czyżby niedokończone śniadanie z zielonego? :lol:
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Wciąż mi się marzy Hakonechloa tylko gdzie znaleźć jej tyle miejsca ;:224 Jednoroczne wszędzie się wciśnie .Na dodatek kupiłam nasionka Cynii ;:124 tylko gdzie je posadzę nie wiem :;230 Słoneczne fotki akuratnie na dzisiejszy dzionek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Lidziu moja trawka też słabo przyrasta, jak kupiłam miała 4 piórka tu jest w trzecim roku ;:oj niestety po zimie widzę wszystkie piórka uschnięte i mam nadzieję że odżyje :? Mówisz żeby jej zmienić miejscówkę? Czosnek, który jest na zdjęciu jest od Ciebie :D już się podzieliłam z córką i co roku po kwitnieniu ścinam większość listków i mrożę. Właśnie dzisiaj zjadłam serek z mrożonym czosnkiem niedźwiedzim ;:109

Marto u mnie śnieg z deszczem czyli coś czego najbardziej nie lubię ;:185 Serduszka długi czas nie chciała się zaaklimatyzować, aż wreszcie została i jest. Niestety biała dalej nie chce być :wink:

Margolciu wracaj cała i zdrowa, bo brakuje Ciebie, Twoich dowcipnych opowieści, a poza tym chcemy wiedzieć co nowego zrobisz czy posadzisz. Trzymam kciuki, żeby to był koniec Waszego pobytu w wielkim mieście ;:4

Iwonko musisz Adasie poprosić o jakiś regalik, żeby w oknie czy na stole stawiać doniczki w górę ;:108 Ja sobie rok temu takie coś zrobiłam z regału sosnowego kupionego w LM. Niestety teraz stoją na nim buty w korytarzu ale nie wiem czy znowu nie ustawię, bo gdzie ja pomidory popikuję ;:oj

Iwonko dzisiaj bardzo potrzebne, bo nie dość że szaro to jeszcze mokro :cry:

Asiu jak poczekasz to zbiorę nasiona i warto mieć, bo do serka te liści są pyszne ;:333

Misiu to złotlin ! nie kupuj ja Ci poślę. On jest taki radosny, a na Twojej skarpie będzie jak złoto wylewające się z dzbana ;:215

Malvy nim znalazłam znaczniki które teraz używam, wymyśliłam sobie opisywanie roślin na jednorazowych sztućcach ;:306 i te widelce to pozostałości. Bardzo lubię gailardie i chciałabym, żeby zostały na dłużej :D

Jadziu tak jak pisałam Lidzia (i Lidzia też) Hakonechloa bardzo mało przyrasta więc zaryzykuj jej posadzenie i na pewno nie zdominuje Ci grządki ;:185 Cynie meksykańskie posiałam, a zwykłe będę siała do ziemi i bardzo chce mieć poletko i ścinać do wazonu ;:215
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

U mnie dziś śnieg z deszczem padał... ;:131 a ja mam już część osłon z roślin pozdejmowanych... ;:145
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
Eliza52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2014, o 11:42

Post »

Ja też mam takiego Darmokota, tylko czarny z białymi skarpetami. Zima uparcie broni się ale to już jej ostatnie podrygi. ;:134
Wszystko pięknie powyłaziło z ziemi, aż chce się podglądać u kogo więcej ;:138
Pozdrawiam Ela
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52

Post »

Marysiu poczekam na nasionka :). Kupiłam czosnek suszony i też dodaję do różnych rzeczy, ale to nie to samo, co świeży.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Ach już ja go nie poproszę, ile gadania by było, sama coś chyba sklepię po niedzieli, skoro pogoda nie chce się poprawić ;:108
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

:wit Maryś nie dziękuję he, he ale bardzo proszę ;:196
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Marysiu w przedszkolu z roku na rok przybywa ;:oj muszę Cię jednak w kwietniu odwiedzić i zobaczyć to w realu ;:202
U mnie zimno i plucha ale już skalniak ogarnięty ;:306
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”