Wielka miłość od maja 2013, czyli działeczka Aneczki. Cz. 4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wielka miłość od maja 2013, czyli działeczka Aneczki. Cz. 4

Post »

Aniu załatw pergole a reszta się sama potoczy... nawet rośliny na skalniak. ;:306 Już ja dobrze to wiem. ;:224

Dorfi Madzia dobrze wytłumaczyła. Dokładnie tak zrobiliśmy. :D

Madziu ja swoją za 125zł kupiłam. Marzą mi się takie metalowe pergole, kratki podpórki kute u kowala. Jednak to ciut za drogi interes jak na zwykłą nie pilnowaną działeczkę. :oops:
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Aniu to nie drogo. Jak na sklep. Super sprawa. A gdzie ją obstawiasz? Do czego będzie przejściem? Czy gdzieś sobie z boku stanie?
Awatar użytkownika
Dorfi
500p
500p
Od: 15 wrz 2012, o 13:13

Post »

Pashmina2006 pisze:Dorfi kupujesz kotwy w zalezności od rozmiaru nóg. Patrząc na tę pergolę Ani obstawiam że są to 5 max 7. Kotwa ma taki długi szpikulec. Wbijasz w ziemie wkładasz nogi, przykręcasz wkrętami i stoi. Ani nogi nie gniją ani nie odfrunie :) .
Aniu fajna ta pergola. Droga? Ja kupowałam na all za 100 zł. Przepłaciłam?
Dziękuję ;:167
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Madziu to nie drogo jak na sklep. A przemiły pan powiedział nawet, że zdarzają się kilka razy w sezonie promocje na nią i jest wtedy po 99 zł ale ja taka w gorącej wodzie kąpana... ;:224
Będzie stała na ścieżce, kilka metrów za tą wejściową. Będzie ona kontynuacją tych powojnikowych kratek co już mam zamontowane. Jak wsio ogarnę to nie omieszkam się pochwalić efektem. Choć tak naprawdę o efekcie będzie można mówić jak rośliny się rozrosną, czyli jeszcze chociaż ze dwa sezony. Póki co będzie taka "bida z nyndzą" (jak to gadała moja babcia). :oops:

-- 11 mar 2015, o 21:18 --

Madziu aż byłam jeszcze raz u Ciebie zerknąć. Co Cie kosztowało 100zł? Jedna ta kratka co stoi i czeka na kwiatuchy, czy jedna konstrukcja z owych kratek, np ta bramka wjazdowa?
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Świetnie, że kupujesz w jednym stylu, ogród jest wtedy elegancki. ;:215 Jak jeszcze się zapełnią kwiatami, będzie cudnie.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie nie. Ta przy ognisku zwykła. I do przejścia do ogródka. Takie same są. Te zamawiałam już jakiś czas temu. Przez al.
Zapłaciłaś dobrą cenę. Bo zawsze Obbiii mi się kojarzyło z drożyzną. Nie mają najtańszych rzeczy. W ogóle w tych hipermarketach takie nie za specjalne te mebelki drewniane. A ta Twoja pergola wejściowa bardzo w moim guście. Nawet bym nie przewidziała że sklepowa a nie od prywatnego stolarza. Super pomysł z tym przedłużeniem wejścia. Ja też na razie nie jestem zadowolona z efektów. Póki co, mam wszystko i nic. Bo jak nie obrośnięte są pergole to wygląda to nieciekawie. No ale to ja widzę efekt w swojej głowie i wiesz.. nakręcam się tym i udaję że nie widzę efektu obecnego :lol: .
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Już wiem Madziu jakie te Twoje pergole! Doszukałam się na pierwszej stronie w trzeciej części Twojego wątku. Moja i Twoja są bardzo podobne. Ino moja ma łuk na górze a Twoja na prosto. Ach a jakie będą piękne porośnięte? W sumie to nawet nie 2-3 sezonów im trzeba a 1-2. Moja po roku była już pięknie porośnięta. Oto dowód, dodam jeszcze że na sam koniec sezonu Flammentanz bez najmniejszego skrępowania leżała sobie już na górze pergoli :tan :

Obrazek
Awatar użytkownika
ann_30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2012, o 10:36

Post »

Aneczko coś mi się wydaje,że z Twoim rozmachem to pewnie niedługo cały tunel z pergoli powstanie ;:306 Przecież gdzieś trzeba posadzić te powojniki i róże ;:224
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie nie nie Aniu... koniec zakupów mówię i już obmyślam co tam muszę jeszcze z ogrodniczego dziabnąć. :;230
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Aniu własnie kupiłam 4 byliny...na nic moje postanowienie,że nic nie dokupuję ;:124
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pogalopowała Flammenka u Ciebie. U mnie tez poszła ale nie aż tak. Za to powtórzyła. Ciekawe czy w tym roku też zrobi mi taką niespodziankę. Ja niesamowicie czekam na to jak będzie już u Ciebie doktorek i Alchymist. Strasznie jestem ich ciekawa u Ciebie. Jak je okiełznasz.
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Aniu pragnę donieść, że pojawiły się w OBI róże angielskie...Są - białe, żółte, czerwone, różowe, morelowe. Byłam dzisiaj rano i stoją wystawione w kartonikach :D
Skusiłam się na białą, bo w A białych nie było.
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko dzisiaj!? ;:202 ;:124 Jak ja byłam tam raptem wczoraj! ;:124 Po korę i pergolę. A mam tam ponad 20km do przejechania i nie ma nic, co by mogło być po drodze, czy przy okazji. ;:124 Buuuuuu... ;:145 Może w weekend..?

Madziu na Doktorka to ja się napaliłam chyba najbardziej. Sama nie wiem czemu. I najbardziej się tez go boję. Ponoć najwięcej z nią problemów wśród tego mojego różanego towarzystwa. :oops: A ja na dodatek mam dla niego miejscówkę w półcienistym miejscu na kratce naszej grillowej altany. Oby nie trzeba było robić mu u mnie oprysków... :oops:

Ha ha ha Aniu przecie to wiadomo było od samego początku. :lol: Każdy z nas tak ma. :lol: Nie ma co się zapierać. ;:306 Lecę do Ciebie zobaczyć co to za byliny. ;:65
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu wy tu o sadzeniu róż i bylin, a u mnie zimno, deszcz ze śniegiem. Nosa z domu nie wychylam. ;:222
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

dorotka350 pisze:Aniu pragnę donieść, że pojawiły się w OBI róże angielskie...Są - białe, żółte, czerwone, różowe, morelowe. Byłam dzisiaj rano i stoją wystawione w kartonikach :D
Skusiłam się na białą, bo w A białych nie było.
O, ja też do Obi nie mam zbyt blisko, a w A faktycznie białych nie było ;:185
Buuu... ja chcę białą ;:145
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”