szalonykon pisze:Witam, Chciałbym ogrodzić swoją działkę, tyle że z braku pieniędzy chciałbym to zrobić po niskich kosztach. Więc zamiast normalnej siatki chciałbym dać leśną. Czy taka siatka nadaje się do takich celów. Drugie pytanie jest związane z paleniem ognisk. Chciałbym na mojej działce wyznaczyć miejsce, w którym mógłbym palić małe ogniska i piec sobie kiełbaski. Jak do tego mają się przepisy PZD?
Zgadzam się z Tomkiem. Siatka leśna to tymczasowe rozwiązanie, ma cienki drut, duże oczka. Może odstraszyć leśne zwierzęta, ale to wszystko. Lepiej jest dołożyć i mieć lepszej jakości produkt na lata. W praktyce pewnie na zawsze, a o to chyba chodzi ;) Może zastanów się nad siatką plecioną - taki klasyk o romboidalnych oczkach. Możesz zaoszczędzić na montażu, jeśli skorzystasz z instrukcji z internetu. Link usunięto, pomid.tomekz pisze:Akurat jestem na etapie ogradzania działki ROD. Powiem Ci, że analizowałem wiele możliwości i doszedłem do wniosku, że lepiej trochę dołożyć i mieć zrobione w miarę porządnie na dłużej.
Pozdrawiam
Krzysztof Krysiński