Storczyki Anusski

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Paweł,,<
50p
50p
Od: 6 lip 2007, o 20:27

Post »

Witaj Anusska
Okazy to masz całkiem piękneeee.
Życzę udanych efektów dalszej uprawy (grunt to nie zagłaskać na śmierć). Fajnie, ze się odezwałaś
Pozwodzenia
P.S. Uprawa storczyków może być dość szybko rozszerzającą się chorobą w organiźmie człowieka :)
Jestem obcy i nic co obce nie jest mi obce
Awatar użytkownika
Agnieszka_73
200p
200p
Od: 16 paź 2008, o 21:17

Post »

Świetne kolory, zwłaszcza ten drugi taki fantazyjny :) Oby Ci się rozrastały jak chwasty :D:D:D:D
To ja typ niepokorny :)
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Storczykowa, mi się zdeformowane podobają. Jest duuużo różnych mieszańców, więc trzeba szukać, a może się znajdzie jakiegoś storczyka o niezwykłej kolorystyce. Wiele znalazłam tutaj: http://www.cedar-lodge.co.uk/main7.html Po obejrzeniu tej strony, moja lista chciejstw wydłużyła się o wszystkie storczyki, które na niej są
mi też się bardzo dużo na tej stronie podoba. zwłaszcza mój wymarzony biały z fioletowymi mazami na brzegach. marzę o takim. ostatnio narysowałam takiego, by pokazać moim R. o jakim marzę. ja wiem, że jest mnóstwo mieszańców, ja niestety bardzo rzadko trafiam na jakieś ciekawsze storczyki, zwykle spotykam zwykłe białe lub różowe, a takie już mam. wolę coś rzadkiego, oryginalnego, ale mi się nie podobają Phalaenopsisy typu peloric. twój w różowe piegi jest ładny, ale nie każdy zdeformowany jest taki ładny. jak chcę jakieś ciekawsze storczyki, to się muszę wybrać na wystawę. bo tam są oryginalne storczyki, których nigdzie indziej nie spotkam, np. Vandy, Phal. Mini Mark, Phal. liodoro i inne.
x-k-a
200p
200p
Od: 11 wrz 2008, o 16:07

Post »

Anusska ja też bardzo lubię zdeformowane, wtedy mam poczucie że ten storczyk jest na swój sposób jeszcze bardziej wyjątkowy :)
jakiś czas temu nawet kupiłam Phalaenopsisa tylko dlatego że miał zrośnięte ze sobą dwa kwiatki, takie małe bliźniaki, żałuję tylko że nie mam nigdzie ich zdjęć :(
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

koralina pisze:Anusska ja też bardzo lubię zdeformowane, wtedy mam poczucie że ten storczyk jest na swój sposób jeszcze bardziej wyjątkowy :)
jakiś czas temu nawet kupiłam Phalaenopsisa tylko dlatego że miał zrośnięte ze sobą dwa kwiatki, takie małe bliźniaki, żałuję tylko że nie mam nigdzie ich zdjęć :(

ja nie lubię zdeformowanych, bo ja lubię gdy wszystko jest tak jak powinno, bez zbędnych zmian, tym bardziej, jak normalny storczyk puści zdeformowany kwiat. mój tak raz puścił i byłam na niego zła, że zamiast cudownych kwiatów takie paskudztwo puścił, ale już je na szczęście zrzucił, teraz puszcza 2 nowe pędy, mam nadzieję, że kwiaty będą normalne.
Awatar użytkownika
Blondysia
200p
200p
Od: 23 paź 2008, o 18:29

Post »

Chwała Bogu, że moja mama ma inne podejście do deformacji:) Mam wrodzony rozczep kręgosłupa i w związku z tym sporą deformację. Mama na szczęście tak jak ja kocha wszystkie kundle i krzyżówki, a deformacje najbardziej:P:P:P
życie pełne jest pasji...:) i urody:)
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Blondysia pisze:Chwała Bogu, że moja mama ma inne podejście do deformacji:) Mam wrodzony rozczep kręgosłupa i w związku z tym sporą deformację. Mama na szczęście tak jak ja kocha wszystkie kundle i krzyżówki, a deformacje najbardziej:P:P:P
Blondysiu, bo to wszystko co odstaje od stereotypu jest jedyne w swoim rodzaju, wyjątkowe. i naprawdę najcenniejsze. I naprawdę najbardziej wartościowi są ci co potrafią to docenić. Gratuluję pogody ducha i życzę dużo szczęścia :D
Awatar użytkownika
Mamba
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2008, o 21:25

Post »

A mi się bardzo podobają takie "cudaczki" ;:87 bo są wyjątkowe i rzadko spotykane.
x-k-a
200p
200p
Od: 11 wrz 2008, o 16:07

Post »

i właśnie o to chodzi!! ;:165
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Blondysia pisze:Chwała Bogu, że moja mama ma inne podejście do deformacji:) Mam wrodzony rozczep kręgosłupa i w związku z tym sporą deformację. Mama na szczęście tak jak ja kocha wszystkie kundle i krzyżówki, a deformacje najbardziej:P:P:P
jak storczyk jest tak zdeformowany, że mu to dodaje urody, to mi się podoba. ale jak kiedyś mój puścił zdeformowane kwiaty, to im bardzo daleko było do piękności. powykrzywiane kwiaty, warżki bez policzków, zniekształcone, wyglądały, jakby je ktoś przydepnął... jak je zobaczyłam, to się przeraziłam. nie mam ich zdjęć. niektóre storczyki są ładnie zdeformowane.
Awatar użytkownika
renata75
1000p
1000p
Od: 5 kwie 2008, o 16:10

Post »

Anusska, witam Cię na forum muszę przyznać ,że początek rewelacyjny, oba egzemplarze bardzo ładnie ubarwione. Jeśli możesz to napisz jak masz na imię ,będzie się wygodniej do Ciebie zwracać.

Pozdrawiam :P
Awatar użytkownika
Blondysia
200p
200p

Post »

Storczykowa pisze:
jak storczyk jest tak zdeformowany, że mu to dodaje urody, to mi się podoba. ale jak kiedyś mój puścił zdeformowane kwiaty, to im bardzo daleko było do piękności. powykrzywiane kwiaty, warżki bez policzków, zniekształcone, wyglądały, jakby je ktoś przydepnął... jak je zobaczyłam, to się przeraziłam. nie mam ich zdjęć. niektóre storczyki są ładnie zdeformowane.
Dusiu, nie mogę Cię przekonywać żebyś zachwycała się tym, co Cię nie zachwyca. Każdy ma swoje poczucie estetyki- a jak mówią "o gustach się nie dyskutuje" :) Jednak zrobiło na wrażenie gdy napisałaś, że byłaś zła na swojego kwiatka. W naturze nie można przewidzieć wszystkiego. Tak jest zrówno u ludzi, zwierząt, a także roślin. Mogę powiedzieć tylko co ja poczułam gdy moje Oncidium na końcu pędu miało pąk bez warżki, zaś drugi zupełnie zdeformowany- pierwsze co pomyślałam, to: " Biedny kwiatek, co zrbiłam nie tak, że tak się rozwinął". Potem jednak przyszło mi do głowy, że to nie musiała być moja wina, tylko matka natura sama tak podziałała. Jednak nawet przez chwilę nie byłam na niego zła ;) Ale to moje skromne zdanie.
Pozdrówka:)
Awatar użytkownika
Blondysia
200p
200p

Post »

Agness, bardzo dziękuję za życzenia :) Z tą pogodą ducha jest jak z każdą pogodą- raz jest słońce, raz jest deszcz:) Po to właśnie mam swojego psa, swoje kwiatki, rodzinę i przyjaciół-a teraz WAS - Aby słońce częściej świeciło na moim niebie:)
Awatar użytkownika
Anusska
1000p
1000p
Od: 10 paź 2008, o 15:59

Post »

Dziękuję wam wszystkim za miłe słowa :P Mi osobiście deformacje nie przeszkadzają, jeśli nie wynikają z choroby storczyka :wink:
renata75 pisze:Anusska, witam Cię na forum muszę przyznać ,że początek rewelacyjny, oba egzemplarze bardzo ładnie ubarwione. Jeśli możesz to napisz jak masz na imię ,będzie się wygodniej do Ciebie zwracać.

Pozdrawiam :P
Przepraszam, że wcześniej się nie przedstawiłam :oops: A więc mam na imię Ania :wink:. Storczykami interesuję się od około 3 lat. Mojego pierwszego Phalaenopsisa zakupiłam 18 października 2008r. , w sobotę, około godziny 19:30 w Praktikerze. Mam nadzieję, że to wystarczy :wink:

Pozdrawiam,
Ania
Awatar użytkownika
Wanda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 mar 2008, o 11:44

Post »

Wystarczy Aniu! W zupełności wystarczy ;:32
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”