Piękna wiosenka, cudowne krokusiki,
Ogródek Gosi cz. 14
- Helen
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 30 sie 2010, o 19:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek Gosi cz. 14
Sweet Haze zapisałam sobie w kajecie i będę polować na nią w okresie sprzedaży roż. U ciebie jest w kompozycji z żółtym nachyłkiem u mnie będzie w towarzystwie żółtej rudbeki. 
u mnie wcześnie wystartowały i na razie jakby były w letargu.
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Małgoś ależ piękne kępy krokusów u Ciebie, niesamowicie wyglądają w tych welonach z trawy
Kochana furtka u mnie otwarta, bardzo zapraszam
Kochana furtka u mnie otwarta, bardzo zapraszam
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Monia, mam kilka takich miejsc, gdzie rosną samodzielnie. Nie przez kreta.
Ja je poprzenosiłam, przesadzając rosliny
Aniu, faktycznie to nie jest miłe. Latem miałam pierwszy raz posadzoną ketmię jednoroczną. Przepiękny kwiat, ael widziałam go tylko w weekendy i to w słoneczne dni. Ciekawe, czy się wysiał
Helenko, Sweet kupowałam u Ewy Gloriadei. Może ma?
U mnie jeszcze masa krokusów w uśpieniu. Czekam na następne

Po dwóch latach odbił języcznik. Myslałam,że go straciłam

Ja je poprzenosiłam, przesadzając rosliny
Aniu, faktycznie to nie jest miłe. Latem miałam pierwszy raz posadzoną ketmię jednoroczną. Przepiękny kwiat, ael widziałam go tylko w weekendy i to w słoneczne dni. Ciekawe, czy się wysiał
Helenko, Sweet kupowałam u Ewy Gloriadei. Może ma?
U mnie jeszcze masa krokusów w uśpieniu. Czekam na następne

Po dwóch latach odbił języcznik. Myslałam,że go straciłam

- Margo2

Aguś, o jakiej furtce pisałaś o tej wirtualnej?
Nie musisz mnie zapraszać, sama się wprosiłam
- justi177

- Od: 22 wrz 2011, o 17:42
Cześć Koleżanko,
Mój języcznik ma za mokro i ledwo zipie od dwóch lat. Jest nadzieja! Skoro to taka wytrzymała bestia, to powinien pójść w nowym miejscu.
Wczoraj sprzatalam cały ogród. Wszystko przycięte. Róże też. Jest cacy. Nawet nowe cebulowe z jesieni wychodzą. Czeka mnie wertykulacja
Nie lubię tego. Ty masz to z głowy. 
Mój języcznik ma za mokro i ledwo zipie od dwóch lat. Jest nadzieja! Skoro to taka wytrzymała bestia, to powinien pójść w nowym miejscu.
Wczoraj sprzatalam cały ogród. Wszystko przycięte. Róże też. Jest cacy. Nawet nowe cebulowe z jesieni wychodzą. Czeka mnie wertykulacja
Pozdrawiam
- mamafrania

- Od: 13 paź 2011, o 13:50
Masz wiosnę ze ho ho! niby nie tak daleko od sieie mieszkamy a jednak u Ciebie wszystko szybciej się budzi.
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
witaj Gosiu,uwielbiam te wspomnieniowe zdjęcia ,Twój ogród tak mi sie podoba ,a krokusików masz dużo ,cudnie wyglądają w tej trawie 
- marpa

- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Wspomnienia ,wspomnieniami , ale te nowalijki co już się pokazują po zimie najbardziej cieszą!
Porządek zrobiony aż miło popatrzeć..Ja też już na prostej...nieprzebrane ilości długich źdźbeł trawiastych mi się rozpierzchło po całym ogrodzie. Zbierania , wycinania i palenia miałam mnóstwo. Wypadało by je wyciąć przed zimą...
ale czy nie wymarzną... O to jest pytanie!
Gosiu mam nadzieję,że już wydobrzałaś

-
April

- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Cześć, już masz krokusiki
a u mnie marne pędzelki. Te pod różą świetnie wyglądają i czują się bezpiecznie bo chyba w różanych korzeniach grzebać nie będziesz 
- Margo2

Justyś, no to jesteś do przodu, bo ja mam jeszcze róże przed sobą
Faktycznie mam z głowy wertykulację, ale za to czeka mnie wygrabianie.
Zdecydowanie wolę wertykulację. Mniej się przy tym męczę.
A trawnik wygląda fatalnie.
Aniu, ja może mam trochę szybciej wiosnę, bo mam żywopłot. On mimo wszystko dużo daje.
Martuś, na razie nowych zdjęć nie ma więc dalej będę wspominała. Muszę Wam jeszcze tylko pokazać ile ja ścięłam żywopłotu. Ile ja będę miała sprzątania po tym cięciu
Na razie obcięłam tylko 1/3
Maryniu, u mnie też te źdźbła pouciekały, ale ja ich nie gonię. Na razie mi nie przeszkadzają. Palenie mnie jeszcze czeka. I to dużo. Ja tam jesienią niczego nie sprzątam. Nie chce mi się. O wiele lepiej sprzata mi się wiosną. Jakoś więcej sił i energii.
Jutro wracam do pracy
Jakoś dziwnie dostałam to zwolnienie. Ale wiadomo 13. Ale może nie bedzie pechowy
Czuję się dobrze. Teraz tylko czekam na wyniki
Jolu, u mnie większość krokusów też ma pędzelki. Na razie obudziły się chyba te wczesniejsze odmiany. Nawet nie wiedziałam, że są takie. Krokusy pod różą niestety zostały przeze mnie przemieszczone razem z ziemią jako kopczyk. W tym roku nie sypałam ziemi z worków, tylko robiłam malutkie kopczyki z ziemi wokól. Teraz trzeba będzie je zakopać w innym miejscu
Iguś, takie kępki strasznie cieszą
Niestety nie mam nowych zdjęć, więc wrzucam znowu wspomnienia

Faktycznie mam z głowy wertykulację, ale za to czeka mnie wygrabianie.
Zdecydowanie wolę wertykulację. Mniej się przy tym męczę.
A trawnik wygląda fatalnie.
Aniu, ja może mam trochę szybciej wiosnę, bo mam żywopłot. On mimo wszystko dużo daje.
Martuś, na razie nowych zdjęć nie ma więc dalej będę wspominała. Muszę Wam jeszcze tylko pokazać ile ja ścięłam żywopłotu. Ile ja będę miała sprzątania po tym cięciu
Maryniu, u mnie też te źdźbła pouciekały, ale ja ich nie gonię. Na razie mi nie przeszkadzają. Palenie mnie jeszcze czeka. I to dużo. Ja tam jesienią niczego nie sprzątam. Nie chce mi się. O wiele lepiej sprzata mi się wiosną. Jakoś więcej sił i energii.
Jutro wracam do pracy
Jakoś dziwnie dostałam to zwolnienie. Ale wiadomo 13. Ale może nie bedzie pechowy
Czuję się dobrze. Teraz tylko czekam na wyniki
Jolu, u mnie większość krokusów też ma pędzelki. Na razie obudziły się chyba te wczesniejsze odmiany. Nawet nie wiedziałam, że są takie. Krokusy pod różą niestety zostały przeze mnie przemieszczone razem z ziemią jako kopczyk. W tym roku nie sypałam ziemi z worków, tylko robiłam malutkie kopczyki z ziemi wokól. Teraz trzeba będzie je zakopać w innym miejscu
Iguś, takie kępki strasznie cieszą
Niestety nie mam nowych zdjęć, więc wrzucam znowu wspomnienia

- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Gosia, co to jest ten kartofel z białym kwiatkiem po lewej stronie? To prawdziwe, czy sztuczne? Patrzę tak, patrzę i nijak nie mogę tego rozpoznać
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Małgoś takMargo2 pisze:Aguś, o jakiej furtce pisałaś o tej wirtualnej?
Zapamiętałam, że kiedyś mówiłaś, że gdy otworzę nowy wątek, to się odzywać, bo możesz przegapić i teraz już tego pilnuję
Fotki wspomnieniowe cudne, już niedługo w realu będziemy się cieszyli takimi widokami
- Margaret2014
- 1000p

- Od: 20 maja 2014, o 08:21
Gosiu a ja się już chyba pytałam, ale zapomniałam o tą fioletową wysoką roślinkę pod płotem koło róży. Co to?
- Margo2

Wandziu, to są lampki. Dostałam je od teściów
Została tylko jedna. Są bardzo nietrwałe
Aga, bardzo dobrze, że mi napisałaś, ja mam zazwyczaj spóźniony refleks, ale tym razem zdązyłam przed Tobą
Małgosiu, to jest szałwia omszona. Chcesz?
Dzisiaj byłam pierwszy dzień w pracy. Całe szczęście, bo mogę przez weekend odpocząć
A tak na powaznie, to dobrze, że poszłam dzisiaj, bo wiele osób nie było, a ja mogłam sobie wszystko poukładać.
Szkoda tylko, że weekend ma być paskudny.
Nie mam zamiaru włazić na drabinę w taką pogodę
Czyli musicie się zadowolić kolejną porcją zdjęć z czerwca
Eden
J. Cartier
Home&Garden
History. Piękny kwiat, ale bardzo słabo przyrasta. Tak jak i u Jagis. Ale lubię ją. Może w tym roku będzie jej więcej?

Została tylko jedna. Są bardzo nietrwałe
Aga, bardzo dobrze, że mi napisałaś, ja mam zazwyczaj spóźniony refleks, ale tym razem zdązyłam przed Tobą
Małgosiu, to jest szałwia omszona. Chcesz?
Dzisiaj byłam pierwszy dzień w pracy. Całe szczęście, bo mogę przez weekend odpocząć
A tak na powaznie, to dobrze, że poszłam dzisiaj, bo wiele osób nie było, a ja mogłam sobie wszystko poukładać.
Szkoda tylko, że weekend ma być paskudny.
Nie mam zamiaru włazić na drabinę w taką pogodę
Czyli musicie się zadowolić kolejną porcją zdjęć z czerwca
Eden
J. Cartier
Home&Garden
History. Piękny kwiat, ale bardzo słabo przyrasta. Tak jak i u Jagis. Ale lubię ją. Może w tym roku będzie jej więcej?