Moje Królestwo - uczta dla oczu i balsam na ...wszelkie zło

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moje Królestwo - uczta dla oczu i balsam na ...wszelkie zło

Post »

Ja wczoraj nabyłam 2 kapersowe rabatówki jedna biała druga czerwona.Obie poszły do doniczek i ciekawe co z nich będzie .8 zł to żadna fortuna ,więc sobie pozwoliłam na 2 NN .Może będą jakieś ciekawe te różyczki . ;:3 dzionka Jagódko ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Lisica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2013, o 19:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jagódko,

Żywioł ognia pasuje do Ciebie jak mało do kogo.
Zostawiaj troski dnia codziennego i zagrzebuj je w ziemi!
Kupiłaś sobie coś wiosennego do ogrodu?
Lisica
"Tylko błękit wciąga nas..."
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Jadzieńko - fajnie , że kupiłaś różyce - i ja się wraz z Tobą cieszę ;:138 ... nie jest żal wydać 2 x 8 zł ...będzie niespodzianka ...a w donicach mogą zdobić wejście do domu ;:196 .

Pozdrowionka .... ;:196 :wit

Rudości Kochane ...w rzeczy samej - tak robię - wszystkie problemy , troski zagrzebuję w ziemi ... wszak - jak w tytule wątku ..." Moje królestwo - to lek na wszelkie zło " . To mnie napędza i daje siłę , by stawić czoła wyzwaniom codziennego dnia ...
Owszem - kupiłam ...ziemię do pelargonii i pomidorów , miedzian 50 WP i ... kremową prymulę ...ale to nic konkretnego ...
Czekam na " perełki " , które to być może dostanę na Targach , w Krakowie ...ale to dopiero w kwietniu - maju ...

Buziole ;:79
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jagódko tak dużo już u Ciebie cudnych, wiosennych kolorków... i te pszczółki uwijające się wśród kwiatuszków, piękna słoneczna wiosna ;:167
Bardzo jestem ciekawa prymulki, którą kupiłaś... pokażesz??? :D
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Jagódko, to Twój syn nadal biega po górach?
Mam nadzieję, że po tych mniejszych
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Agusiu ;:138 ...bardzo mi miło gościć Cię wraz z powiewem wiosny ;:196 . Wiesz , lubię patrzeć jak pracowite pszczółki tak się uwijają jedna przed drugą spijając nektar i tarzając się w pyłku kwiatowym ...
Prymulka już będzie zasadzona do ogrodu ...hartuje się na dworze ...bo w domu jej było ...duszno .
Tak wyglądała po zakupie ...

Obrazek Obrazek

Gosieńko...no ...dalej gania po górach ...trochę wolniej , niż kiedyś ...ale niestety - nie po dolinach ...tylko wyżej :( . W ubiegły weekend był znów w Tatrach , na Kozim Wierchu ...

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Cudne widoczki zrobił synuś i wiadomo ,ze wilka zawsze będzie ciągnąć do lasu .Na pewno jest teraz bardziej ostrożny .Różyczki były po 4 zł czyli za 2 szt 8 to żaden wydatek, a ciekawość wielka co z tego wyrośnie :wink:
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadzieńko ...dziękuję ;:196 ( ukradłam mu fotki ;:306 )... zapewne nie polezie już w te partie , na których trzeba pełnej sprawności ...ale - on ma więcej szczęścia , niż rozumu ...Zresztą ..ludzie na prostej drodze nogi łamią - nikt nie zna swego przeznaczenia ...za każdym razem , gdy wyjeżdża w góry , to się modlę , by wrócił cały ...by mi go góry na dobre nie zabrały ... ;:174 . Zadziorny jest i twardy - tak łatwo się nie poddaje i na rowerze jeździ sporo km ...więc ma kondycję ...Jednak noga prawa , w kolanie ma rozszczepione więzadło ... :(

O.... ;:oj za taką cenę , to bym pięć kupiła ...ciekawe , jakie będą kolory i czy to wieloletnie ?
Awatar użytkownika
Lisica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2013, o 19:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Cudowne zdjęcia Tatr!

Jagódko, czy można się dziwić pasji Syna, patrząc na takie widoki?
Dobrze, że wrócił w góry, na pewno nie będzie już głupio ryzykował.
Swoją cenę zapłacił, ale nie musi rezygnować z marzeń i pasji.
Dziękuję mu za te zdjęcia i w rewanżu przesyłam diaboliczne skały Dolomitów.

Obrazek

Pozdrawiam serdecznie!
Lisica
"Tylko błękit wciąga nas..."
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Jagódko cudna prymulka :D
Widoki gór zapierają dech w piersiach, nie dziwię się , że syn jest w nich zakochany i nie może zrezygnować z wspinania się i wędrowania.... tylko wyobrażam sobie, co Ty czujesz :D
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lisico ...dziękuję za fotkę Dolomitów ;:196 ...fakt - ma pasję - aczkolwiek bardzo niebezpieczną ... nic i nikt go nie zatrzyma ...mam nadzieję , że będzie bardziej ostrożny i rozważny ;:108 .

Pozdrawiam :wit ;:167

Agusiu ...dziękuję za pochwałę prymulki ;:168 . Tak ... za każdym razem , gdy jedzie w góry - zwyczajnie się boję ... sporo przeszedł , a ja wraz z nim ...
Zapytał mnie kiedyś ...mamo , a co byś zrobiła , gdyby ktoś ci odebrał możliwość kontaktu z ogrodem , roślinami ? Wiesz ...rozumiem tę jego pasję , to jest silniejsze od niego - kiedyś powiedział ...góry mnie wzywają ...muszę jechać .

Serdeczności ;:167

Coś dla oka ...

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

I coś na ... ząb ...

Obrazek Obrazek

A to ...fiołki i szlumbergera - w domu ...

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
stokrotka1805
200p
200p
Od: 24 lut 2013, o 22:22

Post »

Wita!
Całą zimę zbierałam łuski z cebuli i czosnku, suszyłam to, trzymałam w spiżarce, że się nikt do tego nie dobrał. No i dzisiaj mój tata trochę się pochorował, a że mieszkamy na jednym podwórku co jakiś czas tam biegałam. W związku z tym obiad robiłam na raty. Jak przyszłam, te paskudne śmieci, które się pałętały nie wiadomo po co od kilku już miesięcy, wreszcie zostały spalone. Chyba się zabiję, albo kogoś zabiję. Moje ekologiczne opryski właśnie diabli wzięli ;:223
Ciekawa jestem, jak by to był,gdybym wywiozła pewne stare graty na złom albo zrobiła porządki w garażu według swojego uznania, tzn. zostawiła tylko te przedmioty które posiadają metkę z zakupu, reszta do śmieci.

Jak mam zaznaczyć SWÓJ TEREN, by niepowołane osoby nie wtrącały się. Słowa niestety nie wystarczają. Obsikać nie wypada ;:306
Pozdrawiam Lidka
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moja Schlumbergera stoi jak zaklęta miała tylko parę kwiatków w grudniu .Nie wiem co jej dolega, a może to ,ze latem przesadziłam ja do większej doniczki .Oczywiście Jagódko zakosiłam jeden kawałek ciasta :wink: smakowicie wygląda.Sama jestem ciekawa tych róż to taka adrenalina ,ale nie lubię tych zawoskowanych róż
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadzieńko ... moje kwitną na zmianę ..kolejna - też biała wypuściła pąki ..nie ruszam - nie obracam ich - stoją w miejscu ...jedynie raz , za kiedy je podlewam ...
Smacznego ...już się kończy buchta - jak mawiała moja Mama ...a placek z jabłkami , w tortownicy ...ma mniej , niż 1/4 ...więc zapewne jutro znów muszę coś upiec ...
Też jakoś nie mam przekonania do róż woskowanych ...wiem , że to jakieś zabezpieczenie ...ale mnie to drażni ...

Serdeczności ;:196 .

Lideczko ...czegoś tutaj nie pojmuję ...kto Ci spalił jakieś śmieci ( nie masz chyba na myśli zbieranych łusek cebuli i czosnku )...chyba nie M ? Mniemam jakoby opryski miały być ekologiczne przeciwko ? ...i ktoś je spalił ...tak to zrozumiałam ...Coś mi tu śmierdzi ...zapewne nasze chłopy uważają , że co nie ich - to można bez pytania wy**** ...mam rację ?
Lidka - Ty nie zabijaj siebie ...ani tym bardziej ...kogoś ...( piąte - nie zabijaj !) Ty się Babo ogarnij , tupnij nogą i ..przyjedź do mnie ..albo do ..Krakowa ...

P.S. Zdrówka dla Taty ;:168 ...dla Ciebie ...siły i dużo zdrowia , by to wszystko okiełznać ;:196 ;:167 .
stokrotka1805
200p
200p
Od: 24 lut 2013, o 22:22

Post »

Dobrze zrozumiałaś. Rok temu, jak przycinałam hortensje, wszystkie patyczki pozbierałam do wiadra. I tak samo, na chwilę spuściłam to wiadro z oka i patyczków już nie było. Ponoć dobrze paliły się pod piecem. "A CO, MIAŁY PODWÓRZE ZAŚMIECAĆ"
I to jest jeszcze jeden dowód na to, że wiadoma część ludzkości, to bezmózgi.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”