Górki,pagórki i dolinki też...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Górki,pagórki i dolinki też...

Post »

Wczesnowiosenne kwiecie nigdy nie jest nudne. Ja z radością witam każdy nowy kwiatek. Uwielbiam ten czas gdy przyroda budzi się do życia.
U Ciebie wawrzynek w kwiatach, a u mnie jeden chyba suchy a drugi ma tylko liściowe pąki :(
Ale mam i dobre wieści. Zajrzałam pod stół. I niespodzianka. Twoje-moje skalnice będą kwitły :tan Nie będzie to może eksplozja kwiatów, pąków nie jest zbyt wiele, ale to i tak sukces jak na mnie. Pewnie nie do końca dogodziłam tym skalnicom :roll: Nie wiem czy dobrze, ale wywlekłam już tę donicę spod stołu.
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 wrz 2009, o 19:20
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:wit
Troszkę nie ogródkowałem i nie forumowałem z powodów których nie znoszę ale prezesowa kazała to trzeba było
wziąć pędzel i malować,krany wymieniać i takie tam.Jak ja tego nie lubię !!!
Wiesia- Miłka jednak przesadziłem i dobrze zrobiłem.Miłek zadowolony bo zakwitł.Na starym miejscu pewnie by zszedł.Górkę obok sypałem i ziemią go
przywaliłem.W ogóle to on chuderlak bo to jakiś odrzut eksportowy.
Ewa- A gdzie pokazujesz swoje krokusy ? Nie wierzę,że na Warmii kwitną krokusy.Tam pewnie jeszcze śnieg zalega.
Ala- Dzisiaj kulek już nie było ale przymrozek trafił się.Szybki w samochodzie skrobałem ale póżniej było fajnie.Ja czasu nie poganiam.One same wiedzą kiedy
główki wychylać.Zresztą im wcześniej wszystko zakwitnie tym szybciej zakończą i to jest żle.
Ania- Mnie zakwitły chyba po czterech latach od wysiewu.Fajnie,że udało się bo to ładna roślina a do tego niezbyt liczna w naturze.
Jagódko-Pracownia jubilerska ale kamienie sztuczne.Takie co to już wszędzie leżą.A ja przebiśniegi lubię.Mogę na nie długo patrzeć jak główkami kiwają.
Krokusy także.To przecież pierwszy kolor po naszej,brudnej zimie.A dzwonki.Dzwonią takie:cashmirana,ciliata,cenisia itp.Nie mogą być wysokie.Te są zbyt głośne.
Iza-Dobrze zrobiłaś,że zajrzałaś pod stół ale wysadż je.Nie mają kwiatów dużo ale to i tak dobrze,że żyją.Nie są łatwe w dzieleniu.Wawrzynków nie mam dużo.
Parę lat temu to miałem cały gaj.Póżniej grzyb je wykończył ale siewki mam i chyba jakieś cztery krzaczki też.

Sesja krokusowa.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Przylaszczka nieśmiała-ma być pink.

Obrazek

Jegomość znany.

Obrazek
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Janku u Ciebie nie tylko krokusy ale przylaszczki też już zaczynają kwitnąć .

Mój wątek już otwarty :tan , zapraszam ;:180
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam ogrodniczkę z okolic Torunia.Tam pewnie cieplej bo u mnie to już koniec wiosennego wysypu na tę chwilę.Przylaszczki to takie dziwne przypadki.Liścia
żadnego nie widać i jeden mały kwiatuszek.Przenoszę się do Torunia.

... i znowu krokusy ale jakie piękne.

Obrazek
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

No piękna ta kępka krokusików, ale i te wcześniejsze śliczne, sporo ich ;:215 przylaszczki moje jeszcze kwiatki mają schowane, dziś dopiero podejrzałam na starej działce pod domem ( nie wszystkie poszły na nową działkę) malutkie kwiatuszki przylaszczki, one pewnie w tym roku przeprowadzą się na nową :wit
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Janku wszystkie krokusy mają urok. Masz śliczną ich łączkę. ;:215
Przylaszczki to bardzo dziwne przypadki. Raz kwitną, potem wypadają a tak je uwielbiam. Co roku kupuję i ich nie ma. ;:222
Ale u mnie różowa też już zakwitła.
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ala,Iwonko- Krokusy w ogrodzie muszą być.Jesienią zawsze dosadzam i wydaje mi się,że mam ich mało.Rosną tam gdzie chcą.Najwięcej mam liliowych
tommasinianus ale teraz muszę kupić botaniczne w różnych kolorach.Na przylaszczki to jeszcze chyba za wcześnie.Wychodzą najbardziej niecierpliwe te do
których słońce dociera najszybciej .U mnie w każdym bądż razie jeszcze trzeba poczekać.Ala, może wypadają ponieważ mają sucho.One wymagają jednak
gleb wilgotnych i cienistych.Ja znajduję u siebie siewki przylaszczki niebieskiej,podobnie jak miłka i często chodzę tam z konewką.

Obrazek
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 00:52

Post »

Jakie cuuudne łany kwiecia. :heja

Przylaszczka nieśmiało spogląda zza zasieków. ;:173 Miłek to nasz rodzimy , czy znad Amuru. :?:

W międzyczasie pojawiło się ostatnie zdjęcie. Jeżeli dobrze zrozumiałam, to miłek. ;:oj :!: :heja ;:180 Siewki. ? Jestem w szoku. ;:60
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zdjęć z Warmii brak, bo albo brak kwiatów, albo brak słońca, albo brak czasu. I wątek zamknięty :roll: A krokusy kwitną...Ja tymczasem ganiam z mopem, bo remont się zaczął i trwa, do niedzieli ma się skończyć. Okropnie nie lubię remontów :wink:
W dodatku odbierają wszelkie moce nabywcze :evil:
A kwitnie przylaszczka siedmiogrodzka (nobilis zaczyna, ta niebieska), tylko zdjęć nie ma komu zrobić :(
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
ktoś
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lis 2008, o 10:15

Post »

No ja to się obudziłam ;:223 Toż to już 4 strona .
Jaki ładny i wysoki miłek ;:oj. U mnie kwiatki są , ale tak wyglądają jakby nie miały łodyżki .
W tym roku bardzo podobają mi się wszędzie stadka krokusów . To piękny widok ;:oj .
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu- To nie są miłki.To jeszcze krokusy.Miłek amurski jest wyżej natomiast siewki miałem miłka wiosennego ale czy zimę przetrwały to zobaczymy za
jakiś czas.Przylaszczki budzą się powoli,nawet bardzo powoli bo u niektórych ogrodników już są.
Ewa-Porządki nie zając.One nie uciekną a krokusy i przylaszczki uciekną.
Danusia- U mnie tylko krokusy i przebiśniegi.Reszta oczekuje na słońce i dobrze.Miłek jest wysoki ale on prawie cały czas mieszka pod daszkiem żeby kwiaty
miał ładne.Dzisiaj też poszedł w niewolę bo śnieg ma być.

Obrazek
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Janku ależ cudeńka szykują się do kwitnienia u Ciebie ;:oj
Muszę wyjść, koniecznie na skalniaku zrobić porządek, to na początek najważniejsze, tam mnóstwo jest wczesnowiosennych kwiatów, a jeszcze nic nie ruszone w tym sezonie w ogródku.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

No jasne, że muszą być krokusy, ranniki, ciemierniki, wiosną najbardziej się tęskni do kolorów, ale teraz ta nasza wiosna coś zaczęła się opierać, a już plany na sobotę miałam fajne ;:219
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Żadnych swoich miłków nie widzę :( Cierpliwość latami ćwiczona nie wystarcza i chyba jednak grzebnę w ziemi-niech tylko przestanie tak okropnie dmuchać.
Porządki nie zając, ale gdzieś mieszkać trzeba :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agnieszko- Skalniaka też jeszcze nie ruszałem.Pełno tam igieł sosnowych,liści no i mchu porosło sporo a z tym będzie zabawa.Wapień też pokruszył się i
wymieszał się z ziemią więc trzeba uzupełnić.Zabawę na skalniaku lubię i to mnie nie przeraża.Zrobi się.

Obrazek

Iwonko- Tak, krokusy muszą być i to dużo.Z planów też mi nic nie wyszło.Dzisiaj odsiedziałem u okulisty,teraz pada coś mokrego a jutro pogoda też ma być
podobna.

Obrazek

Ewa- To już lepiej lataj z mopem i w miłkach nie grzeb.Na wiosenne jeszcze jest czas.Amurskiego chcesz wypatrzeć ?
Zobacz jak u mnie rośnie śnieżyca.Jedne kwitną,drugie dopiero nosa wyściubiają.Twoje miłki też wyjdą.

Obrazek
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”