Kolejna wiosna w wiejskim ogrodzie cz. 24
- Eliza52
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 7 wrz 2014, o 11:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Kolejna wiosna w wiejskim ogrodzie cz. 24
Marysiu podziwiam Cię za grzebanie się w ziemi juz teraz. U mnie ziemia jeszcze jest zamarzniętaa część roślin to jeszcze śpi.
Nie zdjęłam też stroiszu z roślin, no i teraz nie wiem czy to dobre dla nich. (róże, lilie, liliowce)
Nie zdjęłam też stroiszu z roślin, no i teraz nie wiem czy to dobre dla nich. (róże, lilie, liliowce)
Pozdrawiam Ela
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Witam Drogich Gości
Oprócz obowiązków domowych oczywiście popracowała w ogrodzie. Ciągle pochłaniają mnie prace porządkowe, prace przy wycinaniu krzewów i bylin zabiera dużo czasu. Koniecznie muszę sobie odkupić rozdrabniarkę do gałęzi, poprzednia się zużyła i jakoś nie mogę się zmobilizować, żeby kupić kolejną
Lidziu Postraszyło rano, a potem zrobiło się słonecznie i szybko stopniało to co napadało. Większość dnia spędziłam w Krakowie i był to bardzo pogodny dzień. Teraz temperatura spada i może w nocy coś przymrozi
Jolu cieszę się bardzo, że zajrzałaś również do ogrodu
i masz rację będą niespodzianki na parapetach, a tak podeszłam do tego solidnie
Obrazki mam od Marty Koziorożec i dobrą ręką dane, bo przyjęły się i ładnie rosną. To bardzo ozdobna roślina bo w ogóle nie straciła liści. Nie mam cyklamenów
cyklameny ma Lidzia i to parę różnych. Coś mi się zdaje że jak na mnie to zbyt wyszukana roślinka
Sto-krotko nie wiem jak masz na imię, ale ksywa bardzo wdzięczna i może być nawet imieniem
Witam Cię w wiejskim ogrodzie, który jest moim sposobem na starość zamiast rozwiązywać tysiące niezbyt mądrych krzyżówek co nieraz czynią ludzie w autobusach ja gromadzę rośliny i staram się uczyć ich nazw oraz pamiętać gdzie je posadziłam. Przyznam, że jest to czasem trudniejsze od wyszukanej krzyżówki
Zapraszam Cię serdecznie
Reniu bardzo się cieszę, że jednak konsekwentnie mnie odnalazłaś
Z tym sianiem to jest loteria dużo posiałam, ale nie wszystko wschodzi
cierpliwie czekam
I ja dbam o moje doniczki czasem aż za bardzo
a koty wyjątkowo mam mądre, bo od razu pojęły że parapety teraz są zajęte
Małgosiu miło mi Cię powitać
Obrazki w ogóle mi nie zniknęły i liście są cały czas,mam je od wiosny więc teraz czekam kiedy zakwitną
Szkoda, że nie ma parapetów gumowych, na pewno producent zarobiłby na nich nawet więcej niż zarabia na nas poczta
Elu cóż nie ma co robić przez kilka miesięcy zimy i przedwiośnia to, żeby nie wyjść z wprawy grzebię
Dzisiaj kupiłam kolejny worek, bo zbliża się pikowanie
i tu się zaczną schody
Nie okrywam nigdy liliowców
a wczoraj odkryłam, że okryte przez przypadek liśćmi hosty jakaś zołza wyżarła. Tak sobie pod listeczkiem stołówkę zrobiła
Więc wygrabiam liście i powoli wszystko odkrywam, przecież już jakiegoś mrozu nie będzie. Zapraszam Cię serdecznie 
Lidziu Postraszyło rano, a potem zrobiło się słonecznie i szybko stopniało to co napadało. Większość dnia spędziłam w Krakowie i był to bardzo pogodny dzień. Teraz temperatura spada i może w nocy coś przymrozi
Jolu cieszę się bardzo, że zajrzałaś również do ogrodu
i masz rację będą niespodzianki na parapetach, a tak podeszłam do tego solidnie Sto-krotko nie wiem jak masz na imię, ale ksywa bardzo wdzięczna i może być nawet imieniem
Reniu bardzo się cieszę, że jednak konsekwentnie mnie odnalazłaś
Z tym sianiem to jest loteria dużo posiałam, ale nie wszystko wschodzi Małgosiu miło mi Cię powitać
Obrazki w ogóle mi nie zniknęły i liście są cały czas,mam je od wiosny więc teraz czekam kiedy zakwitną Elu cóż nie ma co robić przez kilka miesięcy zimy i przedwiośnia to, żeby nie wyjść z wprawy grzebię

- RomciaW

- Od: 12 gru 2008, o 20:58
Witam Maryś w nowym wątku, z nową wiosną
Pięknie siewki Ci rosną a pomidorków zatrzęsienie
Włoskie obrazki śliczne ,myślałam że to domowe 
-
sto-krotka
- 100p

- Od: 19 lut 2015, o 17:28
Marysiu przepraszam za brak dobrego wychowania
. Moje życie kręci się wokół roślin: mój nick już znasz
, pracuję w kwiaciarni a na imię mam Margaretta
.
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Marysiu,wyobrażam sobie ta Twoją jedną ścieżkę ,bo ja mam nie jedną ale na początku też zaczynam od jednej i jazda taczkami i chodzenie też zrobiły błoto,bo cięgle sypie ,albo pada i takie mokradło się robi ,dzisiaj rano było biało ,ale po południu ju z się ociepliło,więc ja zmagam się dalej z przed ogródkiem i robię nowe rabatki,bo cały przed ogródek przechodzi metamorfozę a co z tego wyniknie to zobaczymy,pozdrawiam i buziaczki dla Ciebie 
- Maska

- Kontakt:
Witam Cię Romciu
chyba z pomidorkami zaszalałam, ale przecież miało być inaczej
Obrazkowate są i doniczkowe ( ale ogrodowych też trochę np. arisema). Mam nadzieję, że u mnie zagości na dłużej
Margaretto i imię masz kwieciste i zawód piękny, zawsze podziwiam układane wiązanki przez kwiaciarki. To zawód i miłośnika roślin i artysty!
Martusiu czyli nas czymś znowu zaskoczysz czy to miejsce, w którym rósł groszek trwały? Ja jeżdżę wózeczkiem to ślady od razu są dwa
Wczoraj po tych pracach padłam o 20.30 i spałam do rana ...upiłam się powietrzem
Dzisiaj słonka nie ma, ale myślę że wyjdzie i życzę pogodnego dnia. Nie przemęczaj się 
No to dzisiaj wywołuję ubiegłoroczną wiosnę! tak było w pierwszych dniach kwietnia!

A tu santolina która przetrwała zimę a padła w lecie
i już więcej jej nie posadzę

i ulubione pierwiosnki

I moja wizytówka

Dobrego dnia!
Obrazkowate są i doniczkowe ( ale ogrodowych też trochę np. arisema). Mam nadzieję, że u mnie zagości na dłużej
Margaretto i imię masz kwieciste i zawód piękny, zawsze podziwiam układane wiązanki przez kwiaciarki. To zawód i miłośnika roślin i artysty!
Martusiu czyli nas czymś znowu zaskoczysz czy to miejsce, w którym rósł groszek trwały? Ja jeżdżę wózeczkiem to ślady od razu są dwa
No to dzisiaj wywołuję ubiegłoroczną wiosnę! tak było w pierwszych dniach kwietnia!

A tu santolina która przetrwała zimę a padła w lecie

i ulubione pierwiosnki

I moja wizytówka

Dobrego dnia!
- alicjad31

- Od: 28 lip 2013, o 20:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Marysiu wiosna śliczna ,a ta ,która przyjdzie do Ciebie będzie jeszcze piękniejsza
Zdrówka i miłego dnia Ci życzę
Zdrówka i miłego dnia Ci życzę
Pozdrawiam Alicja
-
kina300678
- 50p

- Od: 3 sie 2009, o 19:14
Piękne żonkile i imponująca ilość.
- delosperma

- Od: 20 mar 2012, o 00:52
Cudny ten pierwiosnek bordowy z żółtym oczkiem.
Kwiatki mu coś objadło,
to i chyba smaczny.
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Marysiu dopiero dzisiaj do Ciebie zawitałam .No cóż lepiej późno niż wcale .Dzisiaj trochę luźniejszy dzień w ogródku już wszystko zrobione tylko róże czekają na swoja kolejkę. Na razie nie ma co pokazywać ,bo wczesnowiosenne słabo sie pokazują ,ale to dopiero początek marca .Oczywiście niektóre krokusy botaniczne już się pokazały ,ale pszczół jeszcze nie zauważyłam
Dzisiaj był cudny słoneczny dzionek teraz jakoś znów sie chmurzy niebo całkiem zamglone
-
sto-krotka
- 100p

- Od: 19 lut 2015, o 17:28
Witam
prymulki śliczne
szczególnie te, których kwiatostany są na łodyżkach
, a hiacyntowe pole przecudne 
Marysiu piękne miodunki i żonkile. Moja miodunka od Ciebie ładnie przezimowała i powoli rusza, podobnie patyczki - to pierwsza budleja, której nie wykończyły lubelskie zimy:) dereń, hortensje i krzewuszki też zaokrąglają pąki. Dzisiaj przycięłam całe towarzystwo i postanowiłam odszukać Twój nowy wątek. W końcu mój żywopłot rośnie dzięki Tobie 
Pozdrawiam serdecznie!
Pozdrawiam serdecznie!
- Maska

- Kontakt:
Dzień spędzony w ogrodzie
wymieniłam częściowo folię w tunelu i została mi jeszcze jedna część do wymiany przed wiosennymi siewami. I oczywiście porządki, porządki, porządki...
Alu bardzo dziękuję i Tobie życzę cudownych kwitnień i dużo zdrowia!
Witaj Kina (tak masz na imię?) Niby takie zwykłe żonkile, a ile wnoszę radości
Marysiu coś go biedaka cały czas objadało, inne obok nie tylko jego
Jadziu u mnie też jeszcze nic z owadów nie lata, ale jak dłużej będzie ciepło to się obudzą
Ty się nie ociągaj tylko otwórz wrota ogrodu
U mnie był cudny zachód słońca ale nie miałam siły biegać po aparat, za to wycięłam solidną gałąź w jabłonce której zrobiły się dwa przewodniki
Margaretto kochana to pole żonkilowe! niestety hiacynty u mnie jedno góra dwusezonowe
a prymulki to moje ulubione kwiaty
Olgo jak miło że jesteś
i zawsze coś miłego napiszesz. Cieszę się ogromnie, że wszystko dobrze się spisuje
a ja czekam na moje szczepione jabłonki, bo miałam sztobry od Ciebie i od Michała oczywiście opisane, ale nim się przyjęły to napisy wyblakły i nie wiem których jabłuszek mam oczekiwać. Co tam najważniejsze, żeby jakieś były. Serdecznie Cię pozdrawiam 
Alu bardzo dziękuję i Tobie życzę cudownych kwitnień i dużo zdrowia!
Witaj Kina (tak masz na imię?) Niby takie zwykłe żonkile, a ile wnoszę radości
Marysiu coś go biedaka cały czas objadało, inne obok nie tylko jego
Jadziu u mnie też jeszcze nic z owadów nie lata, ale jak dłużej będzie ciepło to się obudzą
Margaretto kochana to pole żonkilowe! niestety hiacynty u mnie jedno góra dwusezonowe
Olgo jak miło że jesteś
- mati1999
- 1000p

- Od: 3 maja 2013, o 13:17
U mnie pole żonkilowe większe ale twoje sto razy piekniejsze
pamietam miniony kwiecień 1 z testu wracałem i było goorąco ! A co do santoliny to nie lubię bardzo takich roskin

- mar33

- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Marysiu to że jestem na szarym końcu w nowych wątkach to już się przyzwyczaiłam bo ja jestem chdziarz a Ty maratończyk
Ubiegłoroczna wiosna piękna ale ta zapowiada się nie tylko wcześniej ale i piękniejsza
Ubiegłoroczna wiosna piękna ale ta zapowiada się nie tylko wcześniej ale i piękniejsza
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny