Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków
Powodzenia, EWUNIU !
Osobiście przekonałam się, że ten kalendarz to nie jest tylko czcze gadanie.
Osobiście przekonałam się, że ten kalendarz to nie jest tylko czcze gadanie.
Koleusów jest mnóstwo odmian i bardzo dużo nasion jest na rynku. Po sklepach ostatnio nie łażę, ale na allegro jest mnóstwo nasion firmowych, więc i w sklepach powinny być dostępne.
- Anuleczka
- 500p

- Od: 25 sty 2015, o 20:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Wszyscy już tak wyczekujemy wiosny a jej u nas po prostu przez ta zimę za zimno jest i dlatego się nie spieszy. 
- Margo2
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Lucynko, super zakupy.
Bardzo lubie te pomponikowe dalie
Ja jeszcze pomeczę Cię o zdjęcia
Czy Ty zmniejszasz w fotosiku?
Trzeba zmniejszyć w komputerze
Bardzo lubie te pomponikowe dalie
Ja jeszcze pomeczę Cię o zdjęcia
Czy Ty zmniejszasz w fotosiku?
Trzeba zmniejszyć w komputerze
-
plocczanka

KASIU - nie wiem, jak jest w innych miejscowościach, ale u nas też w żadnym sklepie nasion koleusów nie widziałam.
ANIU - trzeba by wiośnie zafundować kożuch, bo w marcu ponoć przydadzą się nawet dwa. "Czasem marzec tak się podsadzi, że dwa kożuchy ubrać nie wadzi" - głosi polskie przysłowie.
GOSIU - ja nie wiem, jak zmniejszałam tamte zdjęcia. Dla mnie praca z komputerem to ciągle jeszcze czarna magia i robiłam tak jak synuś mnie poinstruował. Przy czym on twierdził, że nic z tego nie będzie, a ja się uparłam i coś jednak się udalo. Mocno się zdziwił.
ANIU - trzeba by wiośnie zafundować kożuch, bo w marcu ponoć przydadzą się nawet dwa. "Czasem marzec tak się podsadzi, że dwa kożuchy ubrać nie wadzi" - głosi polskie przysłowie.
GOSIU - ja nie wiem, jak zmniejszałam tamte zdjęcia. Dla mnie praca z komputerem to ciągle jeszcze czarna magia i robiłam tak jak synuś mnie poinstruował. Przy czym on twierdził, że nic z tego nie będzie, a ja się uparłam i coś jednak się udalo. Mocno się zdziwił.
- anastazja B
- 1000p

- Od: 3 mar 2013, o 09:44
Lucynko masz rękę do rozmnażania koleusków, do tego ciekawe odmiany. Urocza rabatka Ci z nich wyjdzie 
-
Iwona i Piotr
- 500p

- Od: 24 paź 2010, o 09:31
Tylko jak masz wiele odmian to wyjdą mieszańceplocczanka pisze:[W ubiegłym roku nie dopuszczałam swoich do kwitnienia, żeby ładniej się rozrastały, w tym roku pozwolę im wydać nasiona, by móc porozdawać zainteresowanym uprawą tych roślinek.![]()
Ja mam jedną śliczną od Tracza z Łodzi, ale jak na razie nie chciał się ukorzenić, dodatkowo złapał wełnowca
-
plocczanka

Masz rację, BEATKO, koleusy wysadzone do gruntu pięknie się rozrastają, a ich barwne liście dodają uroku rabatom.
IWONKO, może warto zaryzykować , by sprawdzić, jakie będą te koleusowe mieszańce. A jeśli wyjdą ciekawe okazy? Zaryzykuję z ciekawości, z części zbiorę nasiona, a pozostałe zostawię na sadzonki. Zobaczymy, co z tego wyniknie.
IWONKO, może warto zaryzykować , by sprawdzić, jakie będą te koleusowe mieszańce. A jeśli wyjdą ciekawe okazy? Zaryzykuję z ciekawości, z części zbiorę nasiona, a pozostałe zostawię na sadzonki. Zobaczymy, co z tego wyniknie.
-
Iwona i Piotr
- 500p

A ja dziś w końcu złapałam zakupowego bakcyla ;), do tej pory zakupiłam tylko dwie torebki nasion, a dziś aż 5 ;)...
Miłego hodowania
.
Miłego hodowania
-
plocczanka

Ło matko i córko !!! Aż 5
IWONKO - JESTEŚ NIESAMOWITA!
Rzeczywiście, zaszalałaś zakupowo. Ja już zmykam pod stół, bo cóż znaczą moje 24 paczuszki wobec Twoich siedmiu toreb...

IWONKO - JESTEŚ NIESAMOWITA!
Rzeczywiście, zaszalałaś zakupowo. Ja już zmykam pod stół, bo cóż znaczą moje 24 paczuszki wobec Twoich siedmiu toreb...
-
Iwona i Piotr
- 500p

Wiesz co roku coś kupuje potem jest chomikuj pl ;)...
Poza tym dopiero się rozkręcam ;), nie byłam w swoim ulubionym PNOS-ie...
Poza tym dopiero się rozkręcam ;), nie byłam w swoim ulubionym PNOS-ie...
ja się w ogóle nie będę wypowiadać...mam dwie skrzyneczki nasion...
-
plocczanka

Ja właśnie głównie w PNOSie nabyłam, bo jak wlazłam na ich stronkę, to nie potrafiłam oprzeć się pokusie.
Jejku ! Jakiż tam jest wybór!!!
Po sprawiedliwości muszę dodać, że po raz pierwszy w życiu dokonuję zakupów przez internet i dla mnie była to jednocześnie niesamowita frajda. Pozamawiałam nie tylko w tym sklepie, także w innych, nie tylko nasiona, także byliny, cebule...Teraz tylko kasiorę muszę dobrze liczyć.
A co mi tam - bułki zamienię na chleb, masło na margarynę, szynkę na mortadelę, kartofle na
wodzie będę wtranżalać i już.

Widzę, że są lepsi ode mnie. Nie jest ze mną najgorzej - do dwóch skrzyneczek jeszcze mi baaardzo daleko.
Jejku ! Jakiż tam jest wybór!!!
Po sprawiedliwości muszę dodać, że po raz pierwszy w życiu dokonuję zakupów przez internet i dla mnie była to jednocześnie niesamowita frajda. Pozamawiałam nie tylko w tym sklepie, także w innych, nie tylko nasiona, także byliny, cebule...Teraz tylko kasiorę muszę dobrze liczyć.
A co mi tam - bułki zamienię na chleb, masło na margarynę, szynkę na mortadelę, kartofle na
wodzie będę wtranżalać i już.
Widzę, że są lepsi ode mnie. Nie jest ze mną najgorzej - do dwóch skrzyneczek jeszcze mi baaardzo daleko.
-
Iwona i Piotr
- 500p

Ja lubię wszystkiego dotknąć ;), jak czas pozwala jadę do sklepu firmowego PNOS i tam buszuje efekt cała szuflada na działce z niewysianymi nasionkami bo za wcześnie, za późno, itp. To już kolejny sezon od 08, więc z roku na rok rozpasanie coraz słabsze ;).
Dziś kupiłam rukiew wodną i z tego najbardziej się cieszę.
Dziś kupiłam rukiew wodną i z tego najbardziej się cieszę.
- kwiaty_poli
- 500p

- Od: 5 gru 2011, o 16:10
Lucynko powiem Ci, że jak już spróbowałaś zakupów przez internet to będziesz kupować non stop. jak np. ja hehe