Ogródek to moje drugie życie 8 -sezon 2015,szaleństwo trwa
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogródek to moje drugie życie 8 -sezon 2015,szaleństwo trwa
Witaj Dorotko,zakupy ogromne ,to znowu będzie nowości w ogrodzie,super ,będziemy oglądać, 

- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu śnieg u mnie nie padał,wręcz słonecznie było ale zimno,teraz też widzę ,że przymrozek mały będzie ,musiałam zabrać z balkonu to i owo,tak też myślę,że i moje nachyłki nie przezyły
Martuś to dopiero preludium zakupowe,poza tymi cebulami,są już dalie od Jacka,cały czas cierpliwie czekają prymule,dzisiaj dostałam różyczki od Ewy ,a jutro towar z sadzawki, a ile jeszcze przesyłek będzie
Martuś to dopiero preludium zakupowe,poza tymi cebulami,są już dalie od Jacka,cały czas cierpliwie czekają prymule,dzisiaj dostałam różyczki od Ewy ,a jutro towar z sadzawki, a ile jeszcze przesyłek będzie

- anastazja B
- 1000p
- Od: 3 mar 2013, o 09:44
Dorotko ja canny sadzę w marcu do doniczek i podpędzam na klatce schodowej, ale jest z nimi trochę zachodu bo trzeba później je przewieźć na działkę. A odmianowe kupiłam 3 lata temu a wszystkie zakwitły mi na czerwono
. To samo miałam z floksami. Może Ty będziesz miała więcej szczęścia.

- aneczka1979
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Rety Dorciu czy Ty już dostałaś róże?! Dobrze widzę?! Matulu jedyna przecie ja jestem w ogóle nie przygotowana na takie "prezenty"!
Jeszcze mam tyle do zrobienia, nim wezmę się za sadzenie. 

- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Łał
takiego szczawika jeszcze nie widziałam, ile jest cebulek w paczuszce?

- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Trzymam kciuki za szczawika, miałam go, ale niestety nie kwitł u mnie, a listki też marniutkie były 

- dorcia7
Beatko słyszałam że dobrze posadzić cany w doniczce i podpędzić,ale czy ja to zrobię??oto jest pytanie
Aniu Ewa pytała czy może wysłać,ja nie miałam nic przeciwko,to tylko 2 sztuki ,te co chciałam mieć u siebie sadziłam jesienią ,a z dwoma dam sobie radę -nieprawdaż??
Aniu no właśnie ,pytanie za milion,a odpowiedź ?? ten szczawik kupuje się na sztuki ,tak więc w zeszłym roku kupiłam 3 w tym znowu , nie jest tani dlatego go w zestawach nie sprzedają
Iwonko to tak jak u mnie-dlatego ostatni raz sobie nim głowę zawracam

Aniu Ewa pytała czy może wysłać,ja nie miałam nic przeciwko,to tylko 2 sztuki ,te co chciałam mieć u siebie sadziłam jesienią ,a z dwoma dam sobie radę -nieprawdaż??

Aniu no właśnie ,pytanie za milion,a odpowiedź ?? ten szczawik kupuje się na sztuki ,tak więc w zeszłym roku kupiłam 3 w tym znowu , nie jest tani dlatego go w zestawach nie sprzedają
Iwonko to tak jak u mnie-dlatego ostatni raz sobie nim głowę zawracam
- Biedronka641
- Od: 5 cze 2012, o 17:17
Chyba w zeszłym roku był dostępny szczawik w Florexpolu.Za 3 sztuki chyba 13 zł.
Skoro jest taki kapryśny to dobrze,że mi go brakło.
Kany u mnie rosną w doniczkach i mają się dobrze. Potem je ścinam i jak ziemia podeschnie to do piwnicy.Właśnie już pasowało by je przynieś Niech rosną.
Skoro jest taki kapryśny to dobrze,że mi go brakło.
Kany u mnie rosną w doniczkach i mają się dobrze. Potem je ścinam i jak ziemia podeschnie to do piwnicy.Właśnie już pasowało by je przynieś Niech rosną.
- anastazja B
- 1000p
- Od: 3 mar 2013, o 09:44
Dorotko jak ja bym cann nie podpędzała to by mi do zimy nie zakwitły
. Trochę mnie to już męczy, wolę rośliny bardziej bezobsługowe, ale jak je mam to ciężko mi się ich pozbyć. Ograniczam się tylko do jednej kępy. Na 18 stronie mojego wątku wstawiłam zdjęcie sprzed paru lat z kwietnia. Takie canny kwitły mi w lipcu - sierpniu.

- any57
- Od: 16 sty 2012, o 16:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Tak też i ja robiłem, zrobię to jeszcze raz bo ... w końcu dotrzymam słów, ze koniec z noszeniem do piwnicy, tym bardziej że zimy coraz cieplejsze i w piwnicach też ciepło i bulwy zasychająanastazja B pisze:jak ja bym cann nie podpędzała to by mi do zimy nie zakwitły

-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Dorotko,ja też mam troche roślin zamówionych ,ale jeszcze nic nie przysyłają ,pewnie będą po 15 marca i muszę sie spieszyć z nowymi rabatami,a kanny musisz podpędzić ,bo nie zdążą zakwitnąć,dobrej nocki 

- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Podobnie jak poprzednicy - kanny sadzę w donicach, wykopuję razem z nimi i tak przechowuję. Zaczynają się budzić same i wtedy je zaczynam podlewać. Przechowywane luzem (te odmianowe) źle zimowały i większość padało. Miałem taką samą jak, teraz zamówiłaś. Piękne ma liście!
- dorcia7
Bardzo Wam dziękuję za rady ,w takim razie kanny do donicy a jesienią z donicami do piwnicy , oj
wierszem gadam,ale to zapewne efekt całego dnia spędzonego na świeżym powietrzu i w słońcu

- dorcia7
Bardzo pracowity dzień , ale też chciało się pracować , miałam trochę do posadzenia i plan został wykonany
różyczki czekają na posadzenie

a to moje prymule przechowane na balkonie

została dorobiona jedna rabata ,jutro zrobię zdjęcie ,posadziłam na niej prymulki,ranniki ,śnieżnika ,języcznika ,jak dostanę następne przesyłki to zagoszczą na niej jeszcze dwie odmiany kalmii i dwie hosty ,posadziłam też trawę bambusową którą dzisiaj sąsiadka mi wykopała ,jak już wszystko posadzę będzie pieknie
różyczki czekają na posadzenie

a to moje prymule przechowane na balkonie

została dorobiona jedna rabata ,jutro zrobię zdjęcie ,posadziłam na niej prymulki,ranniki ,śnieżnika ,języcznika ,jak dostanę następne przesyłki to zagoszczą na niej jeszcze dwie odmiany kalmii i dwie hosty ,posadziłam też trawę bambusową którą dzisiaj sąsiadka mi wykopała ,jak już wszystko posadzę będzie pieknie

- dorcia7
Połączone zostały też rabaty stara rabatka kończyła się w miejscu tej zielonej podpory , wierzba Hakuro rosła na ścieżce ,teraz jest to połączone tak że wierzba znalazła się na rabacie ,a ja zyskałam miejsce na nowe rośliny

cały czas czarują delikatnością kolejne kępki przebiśniegów

kwitną wrzośce

prymulki mają coraz więcej kwiatków

-- 7 mar 2015, o 18:46 --
Swoje pięć minut mają krokusy,coraz więcej zakwita

Krokus Roseus

cały czas czarują delikatnością kolejne kępki przebiśniegów

kwitną wrzośce

prymulki mają coraz więcej kwiatków

-- 7 mar 2015, o 18:46 --
Swoje pięć minut mają krokusy,coraz więcej zakwita

Krokus Roseus