viola123 pisze:Klatka piękna, ale kanarek...................Przeżyłam wiele zwierzątek i ptaków w moim domu. Kanarek chyba był najgorszy, strasznie brudzi. Ściana za klatką cała upstrzona była wiadomo czym, już wolałam papużki, bo tylko resztki jedzenia wokół klatki, a kupki robiły w dół, kanarek niestety strzela w koło.
Od przybytku głowa nie boli..... cz.2
- sweetdaisy
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 15 sty 2015, o 19:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Od przybytku głowa nie boli..... cz.2
-
leszczyna

- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
Dziewczyny to może tego kanarka sobie daruję, obym w oko nie dostała 
Od przybytku głowa nie boli cz.4 Cz.5.aktualna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
To już lepiej mięsożerną roślinkę tam wstaw,nie będzie domownikom zagrażać 
- sweetdaisy

Tylko paluchów nie wkładajTulap pisze:To już lepiej mięsożerną roślinkę tam wstaw,nie będzie domownikom zagrażać
- takasobie

- Od: 1 mar 2009, o 22:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Krysiu! Klatka przecudowna! Ale nie szkoda kanarka?
Może takiego sztucznego wsadź
I ozdobnie będzie, i humanitarnie! 
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
-
leszczyna

Wobec powyższych rad na razie wszystko co lata odłożone w czasie.
Wiosna już prawie dotarła to i nowe wyzwania przede mną. Czeka mnie lada dzień wykończenie tarasu a co za tym idzie zagospodarowanie wokól niego. Zawsze tutaj mozna liczyc na pomoc i wsparcie poproszę szanowne forum o pomoc w zgosopdarowaniu terenu wokól niego.
Teren mam pochyły to i wysokości tarasu z każdej strony inne, ale może na początek pokażę jak to wyglada.

w ubiegłym roku miałam posadzone dalie i było dobrze z nimi, ich wysokość wypełniała różnicę terenu, w moich zamierzeniach nasyp ziemi powinien sięgać znacznie wyżej jak obecnie, pozostaje teraz odpowiednie zabezpieczenie tej skarpy.

mam swoje pomysły jednak chętnie usłyszę wasze sugestie i rozwiązania a potem podzielę się swoim rozwiązaniem którego do końca nie jestem pewna.
pozdrawiam
Wiosna już prawie dotarła to i nowe wyzwania przede mną. Czeka mnie lada dzień wykończenie tarasu a co za tym idzie zagospodarowanie wokól niego. Zawsze tutaj mozna liczyc na pomoc i wsparcie poproszę szanowne forum o pomoc w zgosopdarowaniu terenu wokól niego.
Teren mam pochyły to i wysokości tarasu z każdej strony inne, ale może na początek pokażę jak to wyglada.

w ubiegłym roku miałam posadzone dalie i było dobrze z nimi, ich wysokość wypełniała różnicę terenu, w moich zamierzeniach nasyp ziemi powinien sięgać znacznie wyżej jak obecnie, pozostaje teraz odpowiednie zabezpieczenie tej skarpy.

mam swoje pomysły jednak chętnie usłyszę wasze sugestie i rozwiązania a potem podzielę się swoim rozwiązaniem którego do końca nie jestem pewna.
pozdrawiam
-
PEPSI

- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Krysiu a czy będziesz usypywać ziemi? Bo ja bym tak zostawiła i posadziła róże i byliny ....taki angielski styl. I koniecznie pachnące róże. Mnie też czeka za chwilkę remont tarasowy ale będą uukładać płytki.A ja posadzę róże ...
-
leszczyna

MAŁGOSIU na tarasie i schodach będą płytki, już w tym tygodniu spoczną na podwórzu, bo ekipa zapowiedziała się jeszcze przed świętami. Chcę aby nasyp ziemi był znacznie wyższy jak obecnie, taras w najniższym miejscu jest na wysokości 90 cm. od podłoża i problem z zabezpieczeniem przed osuwiskiem.
Myślalam o różach ale nie na całej dlugości w planie mam połaczenie z kosodrzewiną.
Myślalam o różach ale nie na całej dlugości w planie mam połaczenie z kosodrzewiną.
- ewunia7

- Od: 1 lis 2012, o 15:31
Miałam kosodrzewinę, ale wyprosiłam ja z ogrodu, dopóki była mała to wyglądała nieźle ale jak podrosła to duuużo miejsca zajmowała a i jej korzenie mocno się panoszyły, wokół niej nic nie chciało rosnąć
- Comcia

- Od: 9 maja 2008, o 14:28
Mnie zachwyca skarpa przy schodkach u Gencjany - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 9#p3874759
Dodałabym wyższe akcenty i będzie pięknie.
Dodałabym wyższe akcenty i będzie pięknie.
- julcia1

- Od: 19 maja 2011, o 08:26
Krysiu mnie też zachwyca skalniak przy tarasie.Wpadłam z rewizytą i ugrzęzłam w Twoim wątku , pięknie masz 
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Moje zielone zakręcenie
- sweetdaisy

A może przy samym murku miskanty z tych wyższych np miskant chiński Beauty Queen (jak w ogrodzie Soni) http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... &start=658 - z tarasu obserwować będziesz piękne pióropusze szumiące na wietrze, a przed nimi róże koniecznie pachnące. W nogach róż może obwódka z zawciągu?
-
leszczyna

EWUNIU skoro kosodrzewinę już przerobiłaś i masz smutne doświadczenia to ja swoje plany bardzo dokładnie rozważę, tylko mnie czas nagli bo założyłam sobie w tym sezonie zagospodarowanie tego odcinka.
COMCIA
za skarpę u Gencjany, ja jej ogród po troszku znam i te kobierce zawsze mnie urzekały tylko u mnie ta skarpa będzie miała 9 metrów długości i w najwyższym punkcie prawie metr wysokości. Ziemia nie stanowi problemu bo ją zawsze można zorganizować, gorzej z kamieniami i to nie moga być małe, muszą być kamloty aby utrzymały napór ziemi. Ale taka skarpa na całej długości na pewno by byla urokliwa.
JULCIA miło że wpadłaś, poogladaj i pomyśl co z moim tarasem - idzie wiosna i ja mam chęci do prac fizycznych
SWEETDAISY trawy mam posdzone z lewej strony tarasu, Beauty Quen nie mam ale za to inne Miskany, przed samym tarsem nie do końca je widzę, może w jednym z narożników
Chodzi mi jeszcze po głowie pomysł aby na całej długości tarsu użyć podkładów kolejowych mocując je w pionie. Wysokość była by zróżnicowana, aby to nie było pod linijkę. Wtedy na brzegu sadzę wszystko co zwisa i kwitnie a wyżej może róże, szałwie, lawendy i co jeszcze
ale zastanawiam się czy takie podklady nie będą mi emitować jakichś toksyn do ziemi, czy będą waniały mazidlami ktorymi były nasączane -- co Wy na to
COMCIA
JULCIA miło że wpadłaś, poogladaj i pomyśl co z moim tarasem - idzie wiosna i ja mam chęci do prac fizycznych
SWEETDAISY trawy mam posdzone z lewej strony tarasu, Beauty Quen nie mam ale za to inne Miskany, przed samym tarsem nie do końca je widzę, może w jednym z narożników
Chodzi mi jeszcze po głowie pomysł aby na całej długości tarsu użyć podkładów kolejowych mocując je w pionie. Wysokość była by zróżnicowana, aby to nie było pod linijkę. Wtedy na brzegu sadzę wszystko co zwisa i kwitnie a wyżej może róże, szałwie, lawendy i co jeszcze
ale zastanawiam się czy takie podklady nie będą mi emitować jakichś toksyn do ziemi, czy będą waniały mazidlami ktorymi były nasączane -- co Wy na to
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Krysiu podkłady kolejowe wyglądaja może estetycznie, ale poczytaj tutaj http://www.swiatkwiatow.pl/poradnik-ogr ... id102.html tylko na dole opinie użytkowników. Bezpieczny będzie kamień i nim możesz wzmocnić brzeg, a przynajmniej nie śmierdzi i nie emituje niczego złego. Planuj ostrożnie, bo niektóre rośliny rozrastają się monstrualnie. Taka jest kosodrzewina i takie są duże trawy. Potem usuwając trzeba zdemolować cały murek 
- Rozana
- 1000p

- Od: 20 wrz 2014, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Piękny ogród czek masz.
pozdrawiam