Gdzie kupić nasiona warzyw, sadzonki?
-
- Przyjaciel Forum - silver
- Od: 29 lip 2008, o 20:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Gdzie kupić nasiona warzyw, sadzonki?
Z tego co wiem to nasz poczciwy PNOS jest niestety w upadłości i lada moment nie będzie nasion z PNOS-u. Ja mam po drodze centrum ogrodnicze, prowadzą również sklep internetowy a w nim m.in. bogatą ofertę nasion z Vilmorina. Mogę na pw. podać adres www bo tutaj to by była chyba reklama.
- andzia458
- 500p
- Od: 19 sty 2014, o 18:20
Ja z zamówienia u Gertrudy jestem bardzo zadowolona
Też kilka dni czekałam bo właśnie dwie pozycje były dostępne na zamówienie. Doskonały kontakt ze sklepem w razie jakichś wątpliwości i jeszcze gratisy w paczce 

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=91408" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje siedlisko na Lubelszczyźnie
Moje siedlisko na Lubelszczyźnie

- minia821
- 500p
- Od: 20 wrz 2010, o 13:48
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
amery pisze:minia821 pisze:Też robiłam zakupy u Gertrudy - polecam gorąco, duży wybór mają.[/quote
Minął tydzień jak zamówiłam, i cisza.
Tak jak poprzednicy napisali, widocznie zamówiłaś coś czego nie mają na stanie i muszą domówić.
Ja tak miałam, czekałam na fasolkę. Zamówienie przyszło po chyba 9 dniach.
Mimo to polecam.
Pozdrawiam Kaśka
- apw81
- 200p
- Od: 11 lis 2011, o 17:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dziś dotarła do mnie przesyłka z PNOS Ożarów

Ja miałam podobne doświadczenie z PNOS 2 lata temu-pisałam wtedy o tym na forum. przysłali mi przeterminowane nasiona a reklamację niby przyjęli, pisali mi,że doślą te nasiona z o odpowiednim terminem ważności ale nic z tego, wcale się nie doczekałam. Ale nasiona pomidora HUZar przeterminowane wykiełkowały wtedy bardzo ładnie, aż mi się zmarnowały siewki bo wysiałam celowo za dużo na wszelki wypadek.
Teraz zakupiłam internetowo na kiełki sklep.pl i wszystko super.
pozdrawiam Asia
"Willst du ein Tag glücklich sein, betrinke dich. Willst du ein Jahr glücklich sein, heirate. Willst du ein Leben lang glücklich sein, werde Gärtner." Życie- to życie- nie miód, a jednak cud a jednak cud
"Willst du ein Tag glücklich sein, betrinke dich. Willst du ein Jahr glücklich sein, heirate. Willst du ein Leben lang glücklich sein, werde Gärtner." Życie- to życie- nie miód, a jednak cud a jednak cud
- Ika2008
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 maja 2013, o 08:59
W Te..o bulwy dalii, canny, mieczyki, ciemierniki w różnych kolorach, tawułki.
Pozdrawiam, Marta.
Hortico kupiło PNOS więc marka nie zniknie. Do wysokiej jakości jednak nadal daleko - nie chcę się wdawać w szczegóły bo wyżej już jest to opisane.
Inna sprawa, że w ogóle jakość nasion dla klienta indywidualnego jest co najwyżej średnia. Trzeba być przygotowanym na wszystko. Przyczyną jest wg mnie chęć utrzymania możliwie niskiej ceny.
Inna sprawa, że w ogóle jakość nasion dla klienta indywidualnego jest co najwyżej średnia. Trzeba być przygotowanym na wszystko. Przyczyną jest wg mnie chęć utrzymania możliwie niskiej ceny.
Pozdrawiam
Adam
Adam
Ja po tygodniu czasu od zamowienia napisalam do PNOS pytanie odnosnie mojej przesylki na co dostalam odpowiedzi ze i owszem zamowienie wplynelo ale wplata nie wiec nie wiedza czy zmianiac na przesylke za pobraniem czy zaplace teraz przelewem. Wyslalam screen wplaty , tego samego dnia dostalam informacje ze przesylka nadana, da sie? da wiec uwazajcie jak mozna nie zobaczyc wplaty . To byl moj pierwszy zakup i ostatni. Za to polecam zakupy ze sklepu rolmarket.
- Ika2008
- Od: 24 maja 2013, o 08:59
W Leclercu bardzo ładne, duże sadzonki wrzośców, w cenie niewiele ponad 6 zł. Różowe i białe.
Pozdrawiam, Marta.
-
- Od: 22 lut 2011, o 18:41
Pojawiły się nasiona w lidlu,oferta chyba taka sama jak w ubiegłym roku.
- PaulaPola
- Od: 26 mar 2012, o 21:18
Czy ktoś z Was zamawiał na alllegggro sadzonki drzew kolumnowych? Mam na myśli drzewka owocowe. Możecie polecić kogoś? A może ktoś na forum taką sprzedaż prowadzi?
Paula
Na alegro nie kupowałem. Za to kupiłem kilka drzewek brzoskwiniowych w sklepie internetowym.( nazwę usunęłam- mod.jokaer)
Wszystko było w porządku zobaczymy jak drzewka sie przyjmą ;)
Na alegro nie kupowałem. Za to kupiłem kilka drzewek brzoskwiniowych w sklepie internetowym.( nazwę usunęłam- mod.jokaer)
Wszystko było w porządku zobaczymy jak drzewka sie przyjmą ;)
- Elfia
- 500p
- Od: 1 kwie 2014, o 21:51
- Kontakt:
Miałam odświeżyć temat, bo w tym roku wyjątkowo kupiłam oprócz nasion sprawdzonych firm kilka torebek z nasionami rekwiat czy selecta. Od razu mogę odradzić. Wschody na tak marnym poziomie, że moje własne nasiona to przy tych mają siłę kiełkowania godną prawdziwego siłacza
Różowa gazania selecta wzeszła w ilości dokładnie 0%, podobnie jak rozplenica (rekwiat). Parę innych nasion wzeszło tak marnie, że szkoda gadać. Z kilku wysiany dyniek baby boo wykiełkowała mi jedna. Skusiłam się na te nasiona ze względu na ciekawe, nietypowe odmiany, takie w sam raz żeby wypróbować. No cóż, nie było mi dane wypróbować wszystkiego, bo firmy poległy z jakością. Inne nasiona pozostałych marek zakupione w tym samym sklepie były bez zarzutu, a te dwie marki okazały się do pupy. Nawet groszek cukrowy selecty wykiełkował tak skutecznie, że nie mogę się go doliczyć
Zaskoczyła mnie za to lobelia z rekwiatu - wykiełkowała bez zarzutu.
Dla pewności w przyszłym roku nie skuszę się choćby na tańczące i świecące w ciemnościach kwiaty, jeśli będą z którejś z marek, które mi podpadły w tym roku. Nie lubię loterii i niestabilnej jakości. Do tej pory opowieści o tym, że komuś wykiełkowało wielkie nic traktowałam z przymrużeniem oka, bo w końcu jaka to filozofia wyprodukować nasiona. W przydomowym ogródku każdy by sobie z tym poradził (pomijając krzyżowanie odmian itd.), ale że firma zajmująca się produkcją nasion może mieć problem z ich jakością, tego się nie spodziewałam. W końcu nawet stare nasiona zwykle jako tako kiełkują, owszem gorzej, ale jednak jakoś, a nie wcale

Dla pewności w przyszłym roku nie skuszę się choćby na tańczące i świecące w ciemnościach kwiaty, jeśli będą z którejś z marek, które mi podpadły w tym roku. Nie lubię loterii i niestabilnej jakości. Do tej pory opowieści o tym, że komuś wykiełkowało wielkie nic traktowałam z przymrużeniem oka, bo w końcu jaka to filozofia wyprodukować nasiona. W przydomowym ogródku każdy by sobie z tym poradził (pomijając krzyżowanie odmian itd.), ale że firma zajmująca się produkcją nasion może mieć problem z ich jakością, tego się nie spodziewałam. W końcu nawet stare nasiona zwykle jako tako kiełkują, owszem gorzej, ale jednak jakoś, a nie wcale

-
- 50p
- Od: 16 maja 2015, o 13:35
- Kontakt:
Proszę napisz na prvBarbara2000 pisze:Z tego co wiem to nasz poczciwy PNOS jest niestety w upadłości i lada moment nie będzie nasion z PNOS-u. Ja mam po drodze centrum ogrodnicze, prowadzą również sklep internetowy a w nim m.in. bogatą ofertę nasion z Vilmorina. Mogę na pw. podać adres www bo tutaj to by była chyba reklama.
Tak po prostu lubię to co robię , wielu docenia to co już zrobiłem , tym bardziej mam motywację do następnych działań.
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 1 cze 2015, o 10:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
A Dom i Sad? Kupowaliście może stamtąd coś?
- Bufo-bufo
- Od: 26 lip 2009, o 20:31
Nie polecam kupować drzew owocowych przez internet. Tej jesieni zamówiłam dwie śliwy, najpierw jedną, potem drugą, obie były połamane, jedna bardzo, druga mniej. Szły kurierem.