Beatko proponuję wyciąć pół na pół i poobserwować co im lepiej służy
Ogród w cieniu dębów
- anastazja B
- 1000p

- Od: 3 mar 2013, o 09:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród w cieniu dębów
Madziu nie wiem czy jest jakiś uniwersalny czas,bo maliny są różne. na pewno sensownie jest je przyciąć wiosną aby lepiej owocowały. Najlepiej dopytaj się kolegi Taty i poczytaj o odmianie.
- anastazja B
- 1000p

No i mamy mały powrót zimy , u mnie dzisiaj był grad , śnieg i wiatrzysko. Od początku przyszłego tygodnia zapowiadają ocieplenie ponad 10 st. Oby się sprawdziło
Niech zima sobie poszaleje i do widzenia
Mam zamiar wtedy wziąć się za sprzątanie działki po zimie czyli usunąć stare liście, zasuszone zeszłoroczne badyle no i ogólnie porządki. Muszę też zająć się trawnikiem , który już w zeszłym roku został trochę zainwazjowany mchem, a po tej zimie jest go po prostu pełno
W oczekiwaniu na tegoroczne kwiatki trochę zeszłorocznych...

Mam zamiar wtedy wziąć się za sprzątanie działki po zimie czyli usunąć stare liście, zasuszone zeszłoroczne badyle no i ogólnie porządki. Muszę też zająć się trawnikiem , który już w zeszłym roku został trochę zainwazjowany mchem, a po tej zimie jest go po prostu pełno
W oczekiwaniu na tegoroczne kwiatki trochę zeszłorocznych...

- dorcia7
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Uwielbiam paprocie w tym stadium co na zdjęciu 
O tym samym pomyślałam - te paprocie są cudne.
Beatko, miejmy nadzieję, że prognozy pogody sprawdzą się i w przyszłym tygodniu będzie cieplej. Na razie to strasznie wiej i co jakiś czas pada. Paskudnie jest.
Beatko, miejmy nadzieję, że prognozy pogody sprawdzą się i w przyszłym tygodniu będzie cieplej. Na razie to strasznie wiej i co jakiś czas pada. Paskudnie jest.
- slila1

- Od: 18 maja 2009, o 19:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jestem z rewizytą. Miło mi było pospacerować po Twoim kolorowym od kwiatów ogrodzie. Leśne rabatki urocze.
Życzę rychłego nadejścia prawdziwej wiosny i pozdrawiam serdecznie.
Życzę rychłego nadejścia prawdziwej wiosny i pozdrawiam serdecznie.
- sweetdaisy

- Od: 15 sty 2015, o 19:21
Tak tak daj więcej takich pięknych zdjęć, niech przywołują wiosenkę 
- Anuleczka
- 500p

- Od: 25 sty 2015, o 20:27
Prosimy o więcej może zaczarujemy tą wstrętną zimę i sobie wreszcie pójdzie. Ta pogoda jest ohydna 
-
Pashmina2006

- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
U Ciebie ma temperatura podnieść się do 10 stopni a u mnie spaść. Z prawie 10 do 0 w dzień.
Bardzo ładny orlik. Coraz bardziej mi się one podobają.
Bardzo ładny orlik. Coraz bardziej mi się one podobają.
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja też bardzo lubię orliki, głównie dlatego że nigdy nie wiadomo, jakim kolorem zakwitną. Jeden z moich kwitł takim kolorem jak Twój.
A swoją drogą ciekawe, dlaczego one zmieniają barwy.
A swoją drogą ciekawe, dlaczego one zmieniają barwy.
Witaj
Ja już trochę wygrabiałam liście spod roślinek i część odkryłam. Miejscami ziemia u mnie zmarznięta.
Ja już trochę wygrabiałam liście spod roślinek i część odkryłam. Miejscami ziemia u mnie zmarznięta.
- anastazja B
- 1000p

dorcia7 to prawda takie paprocie wygladają zjawiskowo do tego maja jasno zieloniutkie liście - szkoda tylko ,ze trwa to tak króciutko
Makda niech sobie zima poszaleje jak ma taka ochotę, w końcu to dopiero początek marca. Tylko niech już później nie wraca!
slila1 witam
Dziękuję za życzenia i z wzajemnością!
sweetdaisy zdjęć u mnie już mało, ja tez lubię popatrzeć w ponure ,zimowe dni,na takie słoneczne kwiatowe obrazki. Od razu robi się weselej na duszy
Pashmina2006 u mnie temperatura też spadła i tak zimowo ma być do niedzieli , ale podobno w przyszłym tygodniu ponad 10 st. Czarujmy, czarujmy może się sprawdzi
plocczanka u mnie orliki nie zmieniają kolorków, czasami tylko się nowe wysiewają a te ciężko zgadnąć w jakie będą bo nie wiadomo z nasion których kwiatów. ja mam orlików 10 odmian, w tym roku dosadziłam jeszcze 4. Uwielbiam te kwiatki
Michasia1 u mnie w sobotę ziemia była całkiem rozmarznięta, przesadziłam nawet dwie duże rośliny. Mrozu nie było od 2 tygodni. Miejmy nadzieję ,że ta chwilowa zima sobie szybko pójdzie i będzie można zacząć ogródki konkretnie szykować do sezonu

Makda niech sobie zima poszaleje jak ma taka ochotę, w końcu to dopiero początek marca. Tylko niech już później nie wraca!
slila1 witam
Dziękuję za życzenia i z wzajemnością!
sweetdaisy zdjęć u mnie już mało, ja tez lubię popatrzeć w ponure ,zimowe dni,na takie słoneczne kwiatowe obrazki. Od razu robi się weselej na duszy
Pashmina2006 u mnie temperatura też spadła i tak zimowo ma być do niedzieli , ale podobno w przyszłym tygodniu ponad 10 st. Czarujmy, czarujmy może się sprawdzi
plocczanka u mnie orliki nie zmieniają kolorków, czasami tylko się nowe wysiewają a te ciężko zgadnąć w jakie będą bo nie wiadomo z nasion których kwiatów. ja mam orlików 10 odmian, w tym roku dosadziłam jeszcze 4. Uwielbiam te kwiatki
Michasia1 u mnie w sobotę ziemia była całkiem rozmarznięta, przesadziłam nawet dwie duże rośliny. Mrozu nie było od 2 tygodni. Miejmy nadzieję ,że ta chwilowa zima sobie szybko pójdzie i będzie można zacząć ogródki konkretnie szykować do sezonu

Beatko paprocie śliczne
ładnie ujęte zdęcie.
Zapraszam: Ogród "Nad strumykiem"
- Anuleczka
- 500p

- Od: 25 sty 2015, o 20:27
Śliczna ta ostatnia herbaciana różyczka, a paprotki w początkowej fazie wyglądają prześlicznie. 
- beacia0088

- Od: 25 lis 2013, o 20:18
Beatko już niedługo będziemy podziwiać tegoroczne twoje cudeńka.Superowa ta róża 
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Szukałam powodu, dla którego moje orliki zmieniają barwy i nigdzie nie znalazłam wyjaśnienia tej zagwozdki. Tak sobie myślę, że na mojej działce może być zróżnicowane podłoże, bo kolor kwiatów zależy od miejsca, na którym się zasieją. A wędrują po całej działce. Innego wytłumaczenia nie znajduję, ale te metamorfozy mi nie przeszkadzają, przeciwnie - są intrygujące.