Psinka ma wkońcu wymyślone imię - Basti. M. tak cudował i kombinował, że sama zadecydowałam i nie miał już nic do powiedzenia. A małej też się spodobało, bo to które sama sobie wymyśliła, jakoś zapominała i co jakiś czas się pytała jak piesek ma na imię
Teraz ja - treissi
- treissi
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 sty 2008, o 16:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Oni produkują te mebelki cały czas, tylko chwilowo przestali robic łóżka, bo nie mają odpowiedni długich desek. Znajomy powiedział, że nie mamy się czym martwic, bo łózko będzie na pewno. Kwestia tylko czasu.
Psinka ma wkońcu wymyślone imię - Basti. M. tak cudował i kombinował, że sama zadecydowałam i nie miał już nic do powiedzenia. A małej też się spodobało, bo to które sama sobie wymyśliła, jakoś zapominała i co jakiś czas się pytała jak piesek ma na imię
-
kwiato_maniaczka
- 1000p

- Od: 6 lip 2008, o 17:55
- koniczynka

- Od: 12 kwie 2008, o 19:06
- gucia
- Przyjaciel Forum

- Od: 27 wrz 2007, o 18:27
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Moniko, dawno mnie nie było w doniczkowcach i trochę się pogubiłam w kwestii peperomii... czy dobrze pamiętam,że masz w swojej kolekcji 'Happy Bean'? Jak często ją podlewasz? Dzisiaj kupiłam sobie tą odmianę i ma tak mokro, że zastanawiam się, czy jej nie przesadzić do nowego podłoża 
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Moje wątki
- treissi

Ewo psiak dokucza jak tylko może. Gryzie wszystko i wszystkich. Ale nie potrafimy się na niego złościć.
Asiu zdjęcia psiaka dla Ciebie
Na dwóch pierwszych zmęczony pomaganiem przy skręcaniu mebli. Na trzecim już wieczorkiem, a na czwartym śpi teraz koło mnie 

Aniu nawet nie wiedziałam, że jest taka bogini. Mnie od zawsze podobało się imię Baster, ale u sąsiadów jest psiak o takim imieniu, więc nie chciałam ściągać. I tak mi się skróciło Baster na Basti
Z kotkami Basti dogaduje się świetnie. Z kotem się specjalnie nie zadaje, ale za to z kotką szaleją tak, że dom podskakuje.Uwielbiają się ganiać po wszystkich pomieszczeniach.
Guciu nie jestem pewna czy mam właśnie tą peperomkę o którą pytasz. Basia ją nazwała ją peperomią ferreyrae. Ale dla mnie wszystkie odmiany tej peperomi wyglądają tak samo
Ja moją podlewam dopiero jak przeschnie i jak dotąd rośnie ładnie. Moją przesadzałam zaraz po zakupie, bo była w maleńkiej doniczce. Pokaże Ci dla porównania zdjęcia z lipca i z dzisiaj.
A tutaj moja begonka, która poległa podczas remontu. Na szczęście łóądnie odbija

Asiu zdjęcia psiaka dla Ciebie

Aniu nawet nie wiedziałam, że jest taka bogini. Mnie od zawsze podobało się imię Baster, ale u sąsiadów jest psiak o takim imieniu, więc nie chciałam ściągać. I tak mi się skróciło Baster na Basti
Guciu nie jestem pewna czy mam właśnie tą peperomkę o którą pytasz. Basia ją nazwała ją peperomią ferreyrae. Ale dla mnie wszystkie odmiany tej peperomi wyglądają tak samo
A tutaj moja begonka, która poległa podczas remontu. Na szczęście łóądnie odbija

- effa

- Od: 16 wrz 2007, o 22:22
Superowego masz tego psiaka
Podokuczał Wam a potem zmęczył się psotami i zasnął 
Na drugim zdjęciu słodko wygląda z tym języczkiem
A na tym z Twoją córcią to normalnie padłam jak go zobaczyłam - śmiesznie tylne łapki rozłożył
Peperomki śliczne. Ta pierwsza jest dwukolorowa, tak?
Peperomki śliczne. Ta pierwsza jest dwukolorowa, tak?

No i zapomniałam zapytać. Dzisiaj okazało się, że skrzydłokwit też ma w ziemi robale
Niestety nie ma szans na usunięcie ziemi, bo ma dużo korzeni i z pewnością bym je uszkodziła. Dlatego proszę powiedzcie co mam zrobić? Może jakaś chemia? Obawiam się, że inne roślinki też mogą mieć te glizdy. Pewnie były w jakieś ziemi 
Moniko, cyklameny slodziutkie :P
A z dżdżownicami mam ten sam problem, odcinałam sadzonkę do wysłania i okazało się, że w ziemi jest pełno
dżdżownic (kiedyś mojej koleżanki mąż do płaskiej baterii montowal coś jak ogniwka i wkładał je do ziemi - ponoć dżdżownice wychodziły z ziemi i tylko trzeba było je zebrać i wyrzucić) . Mam zamiar tak zrobić, a tak w ogóle to ziemia była kupiona.
A z dżdżownicami mam ten sam problem, odcinałam sadzonkę do wysłania i okazało się, że w ziemi jest pełno