Ciekawi mnie tylko Twój bilans kaloryczny, 2200 kalorii. Bardzo mało jak na faceta, nawet na redukcji. Jak zrobisz ujemny bilans nawet o 500 kalorii dziennie to nijak to 2200 kalorii nie starczy.
MisiaczekM - jak człowiek się zaprze...
-
Bzyk919
- 50p

- Od: 7 gru 2011, o 21:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: MisiaczekM - jak człowiek się zaprze...
Witam i gratuluje efektów 
Ciekawi mnie tylko Twój bilans kaloryczny, 2200 kalorii. Bardzo mało jak na faceta, nawet na redukcji. Jak zrobisz ujemny bilans nawet o 500 kalorii dziennie to nijak to 2200 kalorii nie starczy.
- misiaczekm
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 31 paź 2009, o 19:32
Ja małym facetem jestem... ;)Bzyk919 pisze:Witam i gratuluje efektów
Moja podstawowa przemiana materii jest poniżej 1800 kcal. (169cm 86kg 44l) z ćwiczeniami 2500 - 3500 kcal.
-
Bzyk919
- 50p

Wow
1800kalori podstawa ? z siedzącą pracą i zero wysiłku to jakieś 2500 kalorii. I w jaki sposób poprzez sam trening podbijasz sobie o około 1000 kalorii bilans?
Jeśli trenujesz i żyjesz aktywnie to około 3200 kalorii potrzebujesz dziennie, od tego ucinasz MAKSYMALNIE 500 kalorii
Oczywiście makro składniki są również ważne jak i nie nawet ważniejsze
Ktoś tu przytoczył wcześniej bardzo błędne stwierdzenie na temat białka. Pamiętaj że przy redukcji białko jest ważne a węglowodany praktycznie tylko złożone. Na kolacje zero węglowodanów a samo białko i tłuszcze. Mitem jest również to że nie można jeść po 18 czy tam 20. Jak masz dobrze rozpisaną dietę ( z tego co widze Ty wgl jej nie masz
) to możesz spokojnie szamać i nawet pół godziny przed snem
I jeszcze raz gratuluję postępów i życzę dalszych efektów !:)
1800kalori podstawa ? z siedzącą pracą i zero wysiłku to jakieś 2500 kalorii. I w jaki sposób poprzez sam trening podbijasz sobie o około 1000 kalorii bilans?
Jeśli trenujesz i żyjesz aktywnie to około 3200 kalorii potrzebujesz dziennie, od tego ucinasz MAKSYMALNIE 500 kalorii
Oczywiście makro składniki są również ważne jak i nie nawet ważniejsze
Ktoś tu przytoczył wcześniej bardzo błędne stwierdzenie na temat białka. Pamiętaj że przy redukcji białko jest ważne a węglowodany praktycznie tylko złożone. Na kolacje zero węglowodanów a samo białko i tłuszcze. Mitem jest również to że nie można jeść po 18 czy tam 20. Jak masz dobrze rozpisaną dietę ( z tego co widze Ty wgl jej nie masz
- misiaczekm

Też sypiesz troszeczkę mitami (zero węglowodanów na kolację). Po treningu się nie da, z białkami też przesadzasz, są potrzebne, ale ich wzrost wcale nie zwiększa budowy mięśni. A przekroczenie normy dziennej grozi kłopotami z nerkami....Bzyk919 pisze:Wow![]()
Oczywiście makro składniki są również ważne jak i nie nawet ważniejsze![]()
Ktoś tu przytoczył wcześniej bardzo błędne stwierdzenie na temat białka. Pamiętaj że przy redukcji białko jest ważne a węglowodany praktycznie tylko złożone. Na kolacje zero węglowodanów a samo białko i tłuszcze. Mitem jest również to że nie można jeść po 18 czy tam 20. Jak masz dobrze rozpisaną dietę ( z tego co widzę Ty wgl jej nie masz) to możesz spokojnie szamać i nawet pół godziny przed snem
I jeszcze raz gratuluję postępów i życzę dalszych efektów !:)
PPM (ang. BMR) to podstawa by żyć, nie ruszać się tylko oddychać... której raczej ja nie chcę przekroczyć. Troszkę za szybko mnie czytasz
Z tą dietą to słabo patrzysz to po 1 (oprócz tego, że potrafię już sam ją sobie ułożyć z zapotrzebowaniem W, B i T to dla pewności i sprawdzenia moich teorii zamówiłem sobie ją TUTAJ), po 2 - jeśli chodzi o maksymalny deficyt kaloryczny, to można ustalić go na poziomie maksymalnego dziennego tempa spalania tłuszczu, a wg badań naukowych wynosi ono 69kcal na kg tkanki tłuszczowej na dobę i PPM nie jest tutaj żadnym wyznacznikiem. Choć staram się, jak widzisz, nie schodzić poniżej PPM.
Próbowałem nabijać te 3300 kcal jednak ciężko jest ot zrobić bez jedzenia prostych węgli... W grudniu i styczniu musiałem odbudować moje mięśnie po bardzo dużym deficycie kalorii.
Dzięki!! Mam nadzieję, że jakoś jeszcze zgubię parę kilo.
- misiaczekm

-
Bzyk919
- 50p

Widziałem jak pisałeś swoją dietę np. kanapka z szynką itp, ale fakt nie śledziłem dokładnie wszystkiego więc na pewno coś przeoczyłem. Co do mitu z białkiem na kolacje to żaden mit, Ty napisałeś o posiłku po treningowym a ja ostatnim. Chociaż możesz mieć tak jak i ja że czasu nie ma i czasami na siłownie wchodzę dopiero o 22 ;/ i Ciężko później zjeść jeszcze dwa posiłki 
A jak u Ciebie z wynikami siłowymi, mimo redukcji sporo podskoczyły?
A jak u Ciebie z wynikami siłowymi, mimo redukcji sporo podskoczyły?
- misiaczekm

Nigdy nie czułem potrzeby chodzenia na siłownię. Moja przygoda z nią zaczęła się dopiero teraz tj. jesienią 2014r. Dlatego też popełniłem dużo błędów, najpierw rzucając się na duże ciężary, przez co moje ćwiczenia były wykonywane chaotycznie i niepoprawnie. Zanim uzupełniłem wiedzę teoretyczną i poparłem praktyką, minęło trochę czasu... Praktycznie dopiero teraz tj. od lutego mam rozpisane ćwiczenia siłowe, choć przyznam się, że dalej mam problemy z doborem ciężaru (lenistwo przy przekładaniu obciążenia).Bzyk919 pisze: A jak u Ciebie z wynikami siłowymi, mimo redukcji sporo podskoczyły?
Prawdę mówiąc nawet nie wiem co masz na myśli pisząc "wyniki siłowe" ;)
- misiaczekm

Rozwinę troszeczkę tą teorię tłuszczową, w moim przypadku będzie to:misiaczekm pisze:Bzyk919 pisze: po 2 - jeśli chodzi o maksymalny deficyt kaloryczny, to można ustalić go na poziomie maksymalnego dziennego tempa spalania tłuszczu, a wg badań naukowych wynosi ono 69kcal na kg tkanki tłuszczowej na dobę i PPM nie jest tutaj żadnym wyznacznikiem. Choć staram się, jak widzisz, nie schodzić poniżej PPM.
Mam ok 25% tłuszczu, czyli 25% x 86kg = 21,5kg 69kcal = 1483,5 kcal mogę zyskać ze spalenia samego tłuszczu.
- misiaczekm

Cały czas problemy żołądkowe, jak mam zrobić ważenie jak od czwartku nie mogę się opróżnić, a mało tego gazy i wzdęcia żądzą moim brzuszkiem 
Przez to i ćwiczenia nie do końca wykonywane są tak jak powinny...
Przez to i ćwiczenia nie do końca wykonywane są tak jak powinny...
-
Bzyk919
- 50p

Może to przez drastyczną zmianę diety? ze śmieciowego jedzenia na zdrowe? Chociaż widać że masz poukładane wszystko więc pewnie przeszedłeś płynie. Ja tak miałem jak przesadzałem z błonnikiem.
- asma

- Od: 19 wrz 2011, o 12:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
M.in dlatego odstawiłam mięso i słodkości-brak wypróżniania przy takim zestawie to wzdęcia i gazy.
Piję na czczo 300ml woda z miodm i sok z pół cytr.,300ml świeżo mielone siemie lniane-łycha.
Od niedawna powrócił mi poranny zwyczaj wypróżniania się ,a czasem częściej.
Płyny są ważne i jedzonko,które prowokuje ruch robaczk.jelit-małe pestki.
Lekarka radziła kiwi na czczo ,ale nie próbowałam
Piję na czczo 300ml woda z miodm i sok z pół cytr.,300ml świeżo mielone siemie lniane-łycha.
Od niedawna powrócił mi poranny zwyczaj wypróżniania się ,a czasem częściej.
Płyny są ważne i jedzonko,które prowokuje ruch robaczk.jelit-małe pestki.
Lekarka radziła kiwi na czczo ,ale nie próbowałam
- misiaczekm

Zachciało mi się oczyścić jelita... zacząłem brać colon c. I od tego się zaczęło....
- misiaczekm

Ja już nie wiem, przecież piję dużo płynów, siemię jem razem z płatkami owsianymi i mlekiem.
Wstaję rano od razu piję szklankę wody z cytryną, do tego jem jabłko - także pełne soków.
Po śniadaniu - szklanka wody by popić tabletki i witaminy. Po wędrówce do pracy szklanka wody by uzupełnić płyny...
kawka, herbatka, w międzyczasie popijanie wody z butelki...
Ja to czuję, że jej za dużo piję i rozrzedzam kwas w żołądku. stąd te niepełne trawienie (znaczy się gnicie) i stąd wzdęcia....
Wstaję rano od razu piję szklankę wody z cytryną, do tego jem jabłko - także pełne soków.
Po śniadaniu - szklanka wody by popić tabletki i witaminy. Po wędrówce do pracy szklanka wody by uzupełnić płyny...
kawka, herbatka, w międzyczasie popijanie wody z butelki...
Ja to czuję, że jej za dużo piję i rozrzedzam kwas w żołądku. stąd te niepełne trawienie (znaczy się gnicie) i stąd wzdęcia....