ja się nie załapałam na różowe pompony daliowePEPSI pisze:Monia, widziałam te orliki w Obi...ale się wahałam. Odniosłam wrażenie, że tam w środku nic nie maoprócz trocin. A jednak jak widać u Ciebie, coś tam było. Za to nie odpuściłam daliom
Ogród na wichrowym wzgórzu cz.9
- Alania
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 17 lip 2008, o 21:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród na wichrowym wzgórzu cz.9
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
U mnie też teraz pusto na rabatach.
Ale ja jakoś lubię tę pustkę o tej porze roku. Taki porządek
Potem zaczyna się pojawiać coraz więcej roślin, a jesienią jest już po prostu tłok
Potrzebuję tego luzu, bo jak już wielokrotnie pisałam, we mnie są dwie osoby, a może nawet kilka.
Podobają mi sie wszystkie ogrody
I te minimalistyczne i te kipiące kolorami i kształtami
Potem zaczyna się pojawiać coraz więcej roślin, a jesienią jest już po prostu tłok
Potrzebuję tego luzu, bo jak już wielokrotnie pisałam, we mnie są dwie osoby, a może nawet kilka.
- justi177

- Od: 22 wrz 2011, o 17:42
Monika,
A może Ty masz krokusy Tommasiniego? Botaniczne. Kupowałam kiedyś takie w prezencie dla koleżanki. Są mniejsze i wcześniej kwitną.
A może Ty masz krokusy Tommasiniego? Botaniczne. Kupowałam kiedyś takie w prezencie dla koleżanki. Są mniejsze i wcześniej kwitną.
Pozdrawiam
- Klara154
- 100p

- Od: 14 sie 2012, o 08:39
- Kontakt:
Przebiśniegi niczym mini latarenki w Twoim ogrodzie.
Narzędzia - eeekstra, wyglądają bardzo fachowo - brytyjsko
Ostatnie zdjęcia bardzo spokojne i ciche, ale w ziemi już buzuje, a my przebieramy nogami na to, co się będzie u Ciebie działo w tym sezonie.
Pozdrowienia!
Ania
Ostatnie zdjęcia bardzo spokojne i ciche, ale w ziemi już buzuje, a my przebieramy nogami na to, co się będzie u Ciebie działo w tym sezonie.
Ania
- nifredil

- Od: 26 mar 2012, o 23:21
Monika, te krokusy to na 90% Ruby Giant przypominają mi moje i faktycznie kwitną jako te wcześniejsze
W tym roku (taak, dobrze przeczytałaś
) dosadziłam ich około 30 szt ciekawa jestem czy zdążą zakwitnąć, czy tylko pokażą "miotełki"
.
Zapomniałabym. Misja wykonana - otulina z róż ściągnięta, a pod otuliną: wielgachne, tłuściutkie i nabrzmiałe pączki.. A na wtorek znowu straszą mrozem i śniegiem
Zapomniałabym. Misja wykonana - otulina z róż ściągnięta, a pod otuliną: wielgachne, tłuściutkie i nabrzmiałe pączki.. A na wtorek znowu straszą mrozem i śniegiem
- aneczka1979

- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Sabinko by Ty nasz ogrodowy szaleniec jesteś, to i sadzisz krokusy w lutym.
Monika pięknie wyglądają te "hektary" lawendy ciągnącej się wzdłuż rabat. Oj będzie się działo u Ciebie w tym sezonie.
Moje orliki sadzone z kapersa zeszłej wiosny też były mizerne. Po roku, już teraz widzę, że będą o wiele fajniejsze.
Monika pięknie wyglądają te "hektary" lawendy ciągnącej się wzdłuż rabat. Oj będzie się działo u Ciebie w tym sezonie.
Moje orliki sadzone z kapersa zeszłej wiosny też były mizerne. Po roku, już teraz widzę, że będą o wiele fajniejsze.
- dorotka350
- -Moderator Forum-.

- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Na jakim stanowisku rośnie u Ciebie James Galway?
Właśnie go zamówiłam i zastanawiam się czy da radę rosnąć w półcieniu?
Też mam te fioletowe krokusy i pierwszy już zakwitł
- Alania

Tak, masz rację - na wiosnę chce się uporządkowania, bo po zimie denerwują te sterczące, suche badyle, które dają wrażenie zaniedbania.Margo2 pisze:U mnie też teraz pusto na rabatach.
Ja mam jeszcze sporo do zrobienia, ale co tu działać jak śnieg spadł i biało znowu w ogrodzie
Sprawdziłam jak wyglądająjusti177 pisze:Monika, a może Ty masz krokusy Tommasiniego? Botaniczne. Kupowałam kiedyś takie w prezencie dla koleżanki. Są mniejsze i wcześniej kwitną.
Aniu, tego typu narzędzia kupowałam już kilka razy - jednak one się również niszczą, a przy tym niektóre, jak ubiegłoroczne z Brico Marche okazywały się słabej jakości. Te zapowiadają się bardzo solidnie i mam nadzieję, że takie będąKlara154 pisze:Przebiśniegi niczym mini latarenki w Twoim ogrodzie.
Pozdrowienia!
Ania
Tak, Sabinko, to chyba jak pisała Justynka - krokusy Tommasiniegonifredil pisze:Monika, te krokusy to na 90% Ruby Giant przypominają mi moje i faktycznie kwitną jako te wcześniejszeW tym roku (taak, dobrze przeczytałaś
) dosadziłam ich około 30 szt ciekawa jestem czy zdążą zakwitnąć, czy tylko pokażą "miotełki"
.
Dobrze, że zdjęłaś włókninę - ona nie jest dobra. Najlepiej używać naturalnej osłony z igliwia, liści lub słomy
Aniu, lawendy mam w ogrodzie baaaardzo dużo. Teraz tylko wymieniam odmiany na te, które mają długie kwiatostany - będzie jeszcze ładniej, choć w tym roku będą niektóre jeszcze bardzo młodziutkie.Aneczka1979 pisze:Sabinko by Ty nasz ogrodowy szaleniec jesteś, to i sadzisz krokusy w lutym.![]()
Moje Jamesy (mam 3szt.) rosną w pełnym słońcu. W półcieniu tez da radę - będzie bardziej intensywny kolorDorotka350 pisze:Na jakim stanowisku rośnie u Ciebie James Galway?
- Alania

Witajcie w ten zimowy, marcowy wieczór
Czy u Was również spadł śnieg? U mnie wczoraj o poranku piękny wschód słońca, wydawało się, że przyniesie piękną pogodę, ale ruszył się wiatr, zrobiło się nieprzyjemnie, deszczowo, a dzisiaj po przebudzeniu okazało się, że przez noc nasypało tyle śniegu, że wszędzie bielusieńko
W ciągu dnia stopniało co nieco, ale jednak niezupełnie. Ponoć przez najbliższe dwa dni będzie jeszcze chłodno, co oznacza, że nic nie da się podziałać w ogrodzie
. Oby na weekend był ciepły i żeby się dało popracować, bo w przeciwnym razie nie wiem kiedy zrobię pozostałe porządki

sprawdzamy co w trawie piszczy...

Czy u Was również spadł śnieg? U mnie wczoraj o poranku piękny wschód słońca, wydawało się, że przyniesie piękną pogodę, ale ruszył się wiatr, zrobiło się nieprzyjemnie, deszczowo, a dzisiaj po przebudzeniu okazało się, że przez noc nasypało tyle śniegu, że wszędzie bielusieńko

sprawdzamy co w trawie piszczy...

- Anuleczka
- 500p

- Od: 25 sty 2015, o 20:27
Śnieg jak widać nie przeszkadza kwiatuszkom. Widać że one już wiosnę czują. 
- Reni4

- Od: 21 wrz 2009, o 15:01
Przepiękna wiosenka u Ciebie przebiśniegi czatują..
a te krokusy też mam kupowałam jako botaniczne..nazwy nie pamietam..u mnie też zimno i śnieg dzisiaj padał..więc prace odłożone..czekam na cieplejsze dni.
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
U mnie śniegu całe szczęście nie było.
Natomiast jest zdecydowanie chłodniej
Przynajmniej mi nie żal, że nie moge popracować
Natomiast jest zdecydowanie chłodniej
Przynajmniej mi nie żal, że nie moge popracować
- aneczka1979

- Od: 14 cze 2010, o 21:44
I co tam w trawie piszczało? Jakiś krecik? Mam nadzieję, że nie.
Piękny wschód słońca. I krokusiki rozczulające. Wytrzymamy jeszcze troszkę tej pogody a potem już tylko ogrodowe szaleństwo!
Piękny wschód słońca. I krokusiki rozczulające. Wytrzymamy jeszcze troszkę tej pogody a potem już tylko ogrodowe szaleństwo!
-
Pashmina2006

- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Szaleństwo to już jest. Zakupowe
.
Zachód faktycznie przepiękny. Szkoda, że nie zwiastował tej pięknej pogody. Coś ona do nas przyjść nie chce.
W trawie piszczą piękne kwitnące gwiazdeczki
.
Zachód faktycznie przepiękny. Szkoda, że nie zwiastował tej pięknej pogody. Coś ona do nas przyjść nie chce.
W trawie piszczą piękne kwitnące gwiazdeczki
- Annes 77

- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Moni piękny zachód
Uwielbiam takie zdjęcia
Widzę,że piesio niucha tak jak moja wszystko co się rusza....moja uwielbia ganiać liście
Ja powoli wracam do żywych,grzecznie czekam na ocieplenie
Czeka mnie mnóstwo pracy.
Miłego dnia
Widzę,że piesio niucha tak jak moja wszystko co się rusza....moja uwielbia ganiać liście
Ja powoli wracam do żywych,grzecznie czekam na ocieplenie
Miłego dnia