Proszę pomóżcie

Gdzie i jak do tej pory nasionka były przechowywane.
 Gdzie i jak do tej pory nasionka były przechowywane. 

. Od tamtej pory leżą w ciemnej szafie w mieszkaniu...
  . Od tamtej pory leżą w ciemnej szafie w mieszkaniu...  

i spryskuj utrzymując wilgoć by nasionka nie schły
 i spryskuj utrzymując wilgoć by nasionka nie schły   Możesz również od razu dać je do ciepłego a jak do 2 tygodni nic nie będzie kiełkować to daj je do chłodnego tak jak pisałam na tydzień to je pobudzi.
 Możesz również od razu dać je do ciepłego a jak do 2 tygodni nic nie będzie kiełkować to daj je do chłodnego tak jak pisałam na tydzień to je pobudzi.

Pociecha w tym, że moje faktycznie były w szafie
 Pociecha w tym, że moje faktycznie były w szafie   ale nie w kuchni i zapakowane były jednak w papierowe torebeczki
  ale nie w kuchni i zapakowane były jednak w papierowe torebeczki    

Nie mogłam się powstrzymać. Nasionka z obydwu torebeczek potraktowałam zgodnie z wskazówkami Kasi.
  Nie mogłam się powstrzymać. Nasionka z obydwu torebeczek potraktowałam zgodnie z wskazówkami Kasi.

) więc będzie na wymianę
 ) więc będzie na wymianę  
 )Nadzieja umiera ostatnia...

KasiuKasiula17 pisze:Aniu-cofina i jak tam bo moja cytrynowa zaczyna już kiełkować.
 - moje nasionka jeszcze w "zimnym". Dziś upłynie tydzień jak zaczęłam je stratyfikować. Wieczorem, albo wręcz jutro zabiorę do ciepłego
 - moje nasionka jeszcze w "zimnym". Dziś upłynie tydzień jak zaczęłam je stratyfikować. Wieczorem, albo wręcz jutro zabiorę do ciepłego  

Kasiu, śliczne masz maleństwa

doglądam by nie przesychało podłoże
 doglądam by nie przesychało podłoże   i dalej czekam
  i dalej czekam