Bałam się też jak wiesz powojników, ale jak patrzę na Twoje tak wyjątkowe i cudne - to nadal podtrzymuję zakup Błękitnego Anioła i może nie tylko jego.
Świetne zakupy i róż i lilii
Pozdrawiam!

U mnie dopiero pierwszy hiacynt wychylił czubek listka, a tulipany bardziej widoczne. Tak ma być. A pora kwitnienia zależy od odmiany.aneczka1979 pisze: A co do dzisiejszego działkowania... wychylają się nosy tulipanów... większości. Natomiast nie widać hiacyntów. Dlaczego? To tak ma być? Tulipany pierwsze?
sadzone jesienią musiały się od jesieni skupić bardziej na ukorzenianiu niż kwitnieniu i to dlatego, ale za to zakwitną pięknie, mimo, że późniejI pytanie: dlaczego tulipany sadzone jesienią wyłażą później niż te co już siedzą kolejny rok w ziemi?

Powinno być dobre, choć jeśli masz z jeszcze późniejszym słońcem, to lepiejaneczka1979 pisze:Moniko dla Laguny mam półcienistą miejscówkę: słońce ma dopiero od 12.30. Czy takie miejsce będzie dobre? Czy szukać jeszcze innego?
I dziękuję za rozwianie mych wątpliwości.![]()
Mati zobaczę ten blog, bardzo chętnie.
U mnie większość tulipanów czubki wystawiła. Na niektóre jeszcze czekam. Nie widać hiacyntów, no ale tak ma być. Za to w ogóle nie widać krokusików posadzonych jesienią i irysów Katherine Hodgkin.

tak, lepiejaneczka1979 pisze:Dobra to mogę zamienić. Powiedz mi czy stanowisko gdzie słońce będzie mieć do ok 11.30 i może ciut późnym popołudniem będzie lepsze dla Laguny?