sadzenie truskawek pod folią

Drzewa owocowe
ODPOWIEDZ
bigos55028
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 9 paź 2013, o 21:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

sadzenie truskawek pod folią

Post »

witam mam zamiar na wiosne po sadzić sporą ilość truskawek pod folią chodzi mi o tą co się kładzie na ziemi że by chwast nie rósł jaka jest cena takiej foli ? i co lepiej kupić folie bo też słyszałem że jest wóknina ? ja nie jestem za bardzo wtajemniczony w ten temat i dlatego chciał bym się wrzystkiego dowiedzieć :) z góry dzięki za info :D
chyba dodałem to pytanie do złego działu ale wybaczcie jestem tutaj pierwszy raz
Awatar użytkownika
Card
50p
50p
Od: 4 cze 2013, o 10:29
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Re: sadzenie truskawek pod folią

Post »

Zamiast foli, która nie przepuści wody, proponuję zastosować czarną matę szkółkarską. Jest trwalsza niż włóknina.
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: sadzenie truskawek pod folią

Post »

Bez słomy ugotujesz truskawki.
Awatar użytkownika
Slawgos
500p
500p
Od: 14 kwie 2010, o 19:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Podfoliowy szał

Post »

Wiadomą rzeczą jest, że w foliaku docelowo mają znaleźć się pomidory. No ewentualnie papryki, ogórki, melony, arbuzy czy inne smakowitości.
Ale zanim pomidorasy się w foliaku znajdą, to żal, żeby namiot pusty stał, więc dlatego trzeba cos wymyśleć. No więc u mnie doroczną tradycją jest wysiewanie w foliaku rzodkiewki i koperku. No i sałaty oczywiście.
U mnie w foliaku zimują sadzonki truskawek, żebym miał co sadzić w miejsce ewentualnie przemarzniętych truskawek w MOICH WALCACH/TRUSKAWNIKACH. Sadzonki truskawek zajmują tylko 1/4 foliaka, więc co ma się reszta miejsca marnować?
Zdjęcia będą jak coś wyjdzie z ziemi, bo jak na razie wszystko jest przykryte agrowłókniną.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Drzewa i krzewy OWOCOWE”