Papryczka chili-jak pielęgnować cz.4
- BobejGS
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Papryczka chili-jak pielęgnować cz.4
Później dojdą rozsady pomidorów, to nawet lepiej że papryczki będą już troszke większe, to powędrują przed okno na strych.

- BobejGS

- Kontakt:
Moja pierwsza tegoroczna papryczka powoli rośnie. 

Niestety, na tym krzaku zawiązała się prócz niej, jeszcze tylko jedna papryczka, :/ Kolejne zawiązki opadają. Krzaczek stoi na parapecie północnym i ostro we znaki daje mu się ciepło z grzejnika. Mimu kilkukrotnego zraszania. Zawiązywaniu nowych papryczek nie pomaga również pogoda. Przez dwa dni słonecznie, nakręcają krzak który otwiera nagle po 3-5kwiatków, wtedy przychodzą trzy dni pochmurne i szare, po czym zawiązki opadają. Myśle, że z dna na dzień będzie coraz lepiej.

Niestety, na tym krzaku zawiązała się prócz niej, jeszcze tylko jedna papryczka, :/ Kolejne zawiązki opadają. Krzaczek stoi na parapecie północnym i ostro we znaki daje mu się ciepło z grzejnika. Mimu kilkukrotnego zraszania. Zawiązywaniu nowych papryczek nie pomaga również pogoda. Przez dwa dni słonecznie, nakręcają krzak który otwiera nagle po 3-5kwiatków, wtedy przychodzą trzy dni pochmurne i szare, po czym zawiązki opadają. Myśle, że z dna na dzień będzie coraz lepiej.
- MARIOooZIOOM
- 100p

- Od: 25 lut 2014, o 17:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mrau moje papryczki stoją od początku lutego na parapecie nie doświetlane ani razu, a rosną ładnie i nie są wyciągnięte 
O a czy na wschodnim parapecie dadzą radę?MARIOooZIOOM pisze:Mrau moje papryczki stoją od początku lutego na parapecie nie doświetlane ani razu, a rosną ładnie i nie są wyciągnięte
Nie mam innych (no, jeden - północny ..
Dziś albo jutro może bym je wsadziła w ziemię już ..
W pokoju mam całkiem ciepło, bo ok 24 stopnie więc chyba nie powinno być źle?
- MARIOooZIOOM
- 100p

- Od: 25 lut 2014, o 17:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Temperatura nie zła u mnie też raczej cieplej nie ma, słońce papryki widziały może tylko 3 razy, no dziś przez chwile też to 4 razy 
BobejGS,
mam od Ciebie, z akcji, papryczki Numex Twiligh, cztery z nich wyglądają "normalnie"

Natomiast piąta jest jakaś z "nieprawego zapylenia" lub zaplątane nasionko.

Nie orientujesz się może co to za papryczka? Jest bardzo charakterystyczna, ma sercowate liście gdzie dł, równa się szer. Moja żadna papryka w domu nie ma takiego kształtu.
Pewnie za parę miesięcy się dowiem
Ale ta ciekawość....

Natomiast piąta jest jakaś z "nieprawego zapylenia" lub zaplątane nasionko.

Nie orientujesz się może co to za papryczka? Jest bardzo charakterystyczna, ma sercowate liście gdzie dł, równa się szer. Moja żadna papryka w domu nie ma takiego kształtu.
Pewnie za parę miesięcy się dowiem
- BobejGS

- Kontakt:
Szczerze powiedziawszy nie umiem powiedzieć. One stały na dworze, a papryk oprócz mnie i brata w okolicy raczej nikt nie uprawia. W domu był: Cyklon, Lemon drop, Red cherry large i Nokturn. Tylko tyle mogę pomóc, Oby krzyż był korzystny, to się zgłoszę po kilka nasion. 
Jaka jest skrajnie wysoka temperatura dla papryczek? Wie ktoś?
No to poczekamy
Chyba, że ktoś z forumowiczów trafi u siebie na taki kształt liści? Bardzo odróżniają się od reszty.
Chyba, że ktoś z forumowiczów trafi u siebie na taki kształt liści? Bardzo odróżniają się od reszty.
- BobejGS

- Kontakt:
Ciekawe.
Swoją drogą, to piękne krzaczki już masz. 
-
kaLo

- Od: 17 kwie 2013, o 12:13
glohal nie musi być bękartem,może jest zawirusowana.Albo po prostu garbata.Ssaki też tak mają. 
Ależ to brzydko nazwałeś
Też o tym myślałam, ale wtedy kształt liścia tak bardzo by się zmienił?
Też o tym myślałam, ale wtedy kształt liścia tak bardzo by się zmienił?
- dorota514
- 200p

- Od: 23 lut 2014, o 18:55
Warzywnik na pustkowiu, giganty i inne dorota514 <---klik
Ogród i inne hobby dorota514 <---- klik
Pozdrawiam
Ogród i inne hobby dorota514 <---- klik
Pozdrawiam
-
kaLo

- Od: 17 kwie 2013, o 12:13
Śliczności.
.Dzisiaj ,po tygodniowym pobycie w warunkach akwariowych wsadziłem do podłoża: habanero pink,Twoje rocoto orange,swoje czerwone,numex twilight,habanero latern,naga morich,habanero chocolate,lemon drop,i swoją czereśniową.W miniony czwartek,posadziłem w podłoże:penis pepper red,chilihuacle negro,black hungarian,filius blue,pepperoni yellow,strąkową ostrą z grubymi ściankami moją i hot banana.Te kiełkowały 4 dni.Nie było czarów,modlitw,moczenia w rumianku ,czy wodzie utlenionej.Przegotowana woda i 27 stopni.W tych warunkach cyklantera wykiełkowała po 3 dniach.
Witam
Ja wczoraj wysialam 10 różnych papryk nie wiem jakich bo to moje nieopisane zeszłoroczne zbiory
Moze ma ktos na zbyciu jakies nasionko jakiejkolwiek habanero albo jakas odmianę o fioletowych lub czarnych owocach będę bardzo wdzięczna
Ja mam sporo nasion dyni piżmowej jakby ktos chciał.
Ja wczoraj wysialam 10 różnych papryk nie wiem jakich bo to moje nieopisane zeszłoroczne zbiory
Ja mam sporo nasion dyni piżmowej jakby ktos chciał.