Kocham ogród i wszystko z nim związane(początkująca)
- anastazja B
- 1000p
- Od: 3 mar 2013, o 09:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kocham ogród i wszystko z nim związane(początkująca)
Ale cieszą te pierwsze roślinki wychylające łepki z ziemi i te chudzinki w doniczkach! Wszyscy z utęsknieniem czekamy na wiosnę.
- Rozana
- 1000p
- Od: 20 wrz 2014, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mi już parapetów brakuje na siewki. Ale w przyszłym roku będę mniej siać. Bo niektóre z kwiatów są jednoroczne. Ale się zmartwiłam, bo mam kwiaty też przy murku, a uświadomiłam sobie, że latem będziemy odkopywać fundament i izolować. Oj czeka mnie przesadzanie. 

Marta ja co roku mówię sobie, że będę mniej siać. A co roku coraz więcej mam siewek...
- beacia0088
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 lis 2013, o 20:18
koziorozec Marto wysiewy nie najgorzej choć mogło by być lepiej,ale czy wytrwają do końca to się okaże.Ja już nie mogę się doczekać tej zieleni .Miłego dnia 
vimen Kasiu zapraszam częściej na herbatkę i nie tylko
Te nasze obiecanki...
anastazja B Beatko cieszą i to jak.Ja to już się tak uzależniłam,że latam ciągle na górę i szukam sama nie wiem czego bo przecież to co minute nie rośnie na tyle,żeby było coś widać a ja mimo wszystko wpatruję się jak ślepa kura w ziarno
Mimo,że jestem ledwo żywa przez tą chorobę to i tak codziennie robię obchód i szukam nowych wychodzących roślin i pączusiów.Już tak fajnie i jak cieszy:)
Rozana Marto ja się ciesze ,że mam ten wolny pokój bo inaczej na pewno bym tyle nie wysiała.Na przyszły rok będę miała problem,ale może coś wymyślę.Powiem ci ,że ja nic nie będę robić takiego ,ale przekopywać też będę bo już mam inną wizję.Dasz radę bo dle roślinek to my wszystko

vimen Kasiu zapraszam częściej na herbatkę i nie tylko

Te nasze obiecanki...

anastazja B Beatko cieszą i to jak.Ja to już się tak uzależniłam,że latam ciągle na górę i szukam sama nie wiem czego bo przecież to co minute nie rośnie na tyle,żeby było coś widać a ja mimo wszystko wpatruję się jak ślepa kura w ziarno

Rozana Marto ja się ciesze ,że mam ten wolny pokój bo inaczej na pewno bym tyle nie wysiała.Na przyszły rok będę miała problem,ale może coś wymyślę.Powiem ci ,że ja nic nie będę robić takiego ,ale przekopywać też będę bo już mam inną wizję.Dasz radę bo dle roślinek to my wszystko

Beciu - jak to nie wyrośnie? Ja wczoraj rano patrzę a tu mały kiełek lilii australijskiej wyszedł - po miesiącu chyba od wysiania. Tak się ucieszyłam, że co do kuchni poszłam to do niego zaglądałam. I w południe jak zajrzałam to już były dwa kiełki lilii
Dzisiaj rano wyszła iochroma i żmijowiec. Zaraz polecę sprawdzić czy coś jeszcze nie wyszło 

- Rozana
- 1000p
- Od: 20 wrz 2014, o 09:30
Fajnie tak sobie podglądać jak roślinki rosną
. Dla mnie to święto jak coś nowego wzejdzie.
Tak bardzo mnie to cieszy.

- beacia0088
Kasiu rośnie ,ale wiesz jak to jest człowiek już by chciał takie ładne duże i w ogóle.Ja widzę zmiany za każdym razem,ale to nie są aż takie duże żeby co godzinę latać do nich.Jeden plus tego jest to ,że mam ruch bo muszę po schodach do góry i na dół latać,tak,że i trochę kalorii spalę
Dzieci w domu to mi powiedziały,że ja muszę do lekarza bo mi się coś w głowę zrobiło,bo codziennie latam jak nie na górę to na dwór,gadam to tych moich roślinek i o niczym innym nie mówię i myślę tylko o moich krzakach jak to nazwały .Moja mama natomiast stwierdziła,że ze mną lepiej nie wchodzić w temat kwiatków bo ja się tak nakręcam,że już potem mają przekichane
-- 27 lut 2015, o 11:39 --
Marto chyba wszyscy się cieszymy jak nam coś wyjdzie i coś się uda.A jeszcze jak to są człowieka początki i bez porażki to już w ogóle radocha.Mam nadzieję,że najbliżsi nas docenią jak zobaczą nasze roślinki już jak będą pięknie kwitły.

Dzieci w domu to mi powiedziały,że ja muszę do lekarza bo mi się coś w głowę zrobiło,bo codziennie latam jak nie na górę to na dwór,gadam to tych moich roślinek i o niczym innym nie mówię i myślę tylko o moich krzakach jak to nazwały .Moja mama natomiast stwierdziła,że ze mną lepiej nie wchodzić w temat kwiatków bo ja się tak nakręcam,że już potem mają przekichane

-- 27 lut 2015, o 11:39 --
Marto chyba wszyscy się cieszymy jak nam coś wyjdzie i coś się uda.A jeszcze jak to są człowieka początki i bez porażki to już w ogóle radocha.Mam nadzieję,że najbliżsi nas docenią jak zobaczą nasze roślinki już jak będą pięknie kwitły.
- sweetdaisy
- Od: 15 sty 2015, o 19:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ech, zazdroszczę Tobie tego Twojego pokoju, choć jak mówisz tylko jeszcze na ten rok.
Ja cebule, kłącza i bulwy przechowuję w nieogrzewanym garażu, ale jak już wyczują przedwiośnie nosem, to zaczynają wyłazić z tych cebul i kłączy i wtedy problem. Mogę powkładać do donic, ale w garażu nie mam okna więc za ciemno, a w domu za ciepło i wtedy zonk.
Właśnie zauważyłam, że moje lilie już zaczynają wystawiać nosy.. chyba w weekend pójdą do donic, a potem nie wiem co
Ja cebule, kłącza i bulwy przechowuję w nieogrzewanym garażu, ale jak już wyczują przedwiośnie nosem, to zaczynają wyłazić z tych cebul i kłączy i wtedy problem. Mogę powkładać do donic, ale w garażu nie mam okna więc za ciemno, a w domu za ciepło i wtedy zonk.
Właśnie zauważyłam, że moje lilie już zaczynają wystawiać nosy.. chyba w weekend pójdą do donic, a potem nie wiem co

Też bym chciała mieć pokoik dla moich roślinek z odpowiednią ilością okien... Może kiedyś będzie mnie stać, żeby coś wybudować
Bo w bloku to jest tragedia. I tak dobrze, bo ja w kuchni parapet mam połączony z blatem, więc jest troche większa powierzchnia.

- beacia0088
Zuza ja rozważam jeszcze możliwość na przyszły rok taką,że mam u góry jeszcze pomieszczenie przeznaczone na kuchnię .Tylko,że tam są wszystkie graty,ale chyba wszystko z stamtąd wywalę i na szczęście dzieci jeszcze są w takim wieku,że nie będą rodzin zakładać tak,że nie muszę się spieszyć z oddaniem tego pomieszczenia i sobie przywłaszczę
U mnie mieczyki już mają wysokość koło 10 cm niektóre więc też ciekawie.Ciekawe jak dotrwają do wiosny nie mówiąc o lecie

U mnie mieczyki już mają wysokość koło 10 cm niektóre więc też ciekawie.Ciekawe jak dotrwają do wiosny nie mówiąc o lecie

- beacia0088
Kasiu gdyby nie to pomieszczenie to nie miałabym nic bo parapety nie dość ,że małe to zajęte przez storczyki i azalie .Z resztą ja ciągle mam chrapkę na nowe storczyki i chyba będę musiała część kwiatków podrzucić dzieciom do pokoi ,tylko ,że one nie chcą.Ale chyba ich będę musiała jakoś przekupić
Kochana ja mieszkałam w bloku więc wiem jak to jest ,ale na szczęście teraz mam dom i trochę lepsze możliwości.

- slila1
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Odbyłam długi spacer po Twoim ogrodzie. Poznałam śliczną kotkę. Bardzo spodobały mi się rabatki o nietypowych kształtach. Masz już całkiem sporo ciekawych nasadzeń, a tu jeszcze tyle wysianych roślinek. Wykonałaś kawał dobrej roboty i jak tak dalej pójdzie, to niedługo zabraknie Ci miejsca do sadzenia.
Będę często odwiedzać Twój ogród i podglądać co nowego u Ciebie rośnie.
Życzę rychłej wiosny i pozdrawiam.
Będę często odwiedzać Twój ogród i podglądać co nowego u Ciebie rośnie.
Życzę rychłej wiosny i pozdrawiam.
- beacia0088
slila1 Lidziu
Cieszę się ,że podoba ci się u mnie i dziękuję za miłe słowa :)Bez pomocy mojego męża na pewno tyle bym nie zrobiła i jestem szczęśliwa,że on też lubi to co ja .Fajnie jak komuś się podoba nie tylko nam i jest to takie motywujące do dalszej pracy a jest jej jeszcze sporo:)
Kochani mam pytanie, czy ja dobrze ścięłam te trawy(tylko trochę za wcześnie oczywiście
) i czy jest szansa ,że jeszcze coś z nich będzie?Kiedy one zaczynają wychodzić ?

A tak dziś ścięłam moją drugą wierzbę ,nie przesadziłam ?

Cieszę się ,że podoba ci się u mnie i dziękuję za miłe słowa :)Bez pomocy mojego męża na pewno tyle bym nie zrobiła i jestem szczęśliwa,że on też lubi to co ja .Fajnie jak komuś się podoba nie tylko nam i jest to takie motywujące do dalszej pracy a jest jej jeszcze sporo:)
Kochani mam pytanie, czy ja dobrze ścięłam te trawy(tylko trochę za wcześnie oczywiście

A tak dziś ścięłam moją drugą wierzbę ,nie przesadziłam ?

- beacia0088
Ja dzisiaj odkryłam część roślin ,część lekko odsłoniłam co ma być to będzie.Póki co na plusie ciągle więc stwierdziłam,że chyba tak będzie lepiej choć do końca nie jestem przekonana.Kilka jeszcze zostawiłam całkiem osłonięte jak magnolie,hibiskusy,oliwnik i hortensje.

rododendrony co jeden to gorszy

-- 28 lut 2015, o 15:01 --
Te odsłoniłam całkiem

rododendrony co jeden to gorszy

-- 28 lut 2015, o 15:01 --
Te odsłoniłam całkiem

- beacia0088