Jaka miła niespodzianka Nela. Zauważyłem drobny szczegół. Po dawnym ogrodzie babci wychodzą jakieś listki, które są wręcz identyczne jak te twoje z krokusów, z charakterystycznym białym paseczkiem pośrodku liścia. Być może też mam krokusy. Aż pójdę sprawdzić.
Być albo nie być nie jest kwestią kompromisu. Albo jesteś, albo ciebie nie ma.Golda Meir
Chyba to są krokusy, lecz rosną zbyt gęsto i jak teraz nie widać kwiatków to chyba nie będą już kwitły w tym roku. Ale zawsze można przesadzić, ale to dopiero we wrześniu. No szkoda.
Być albo nie być nie jest kwestią kompromisu. Albo jesteś, albo ciebie nie ma.Golda Meir
Przecież one dopiero zaczynają - czemu się Konkwiat martwisz? U mnie wychodzą różne odmiany do maja prawie... Teraz to te najpierwsze zaczynają- sporo będzie róznych.
Nie ma słoneczka gdy robiłam fotki, ale gdy świeci to są otwarte...
Biedny, kto gwiazd nie widzi bez uderzenia w zęby... St.J.Lec
U mnie krokusy już kwitną pełną parą.Inne cebulowe też wyszły.Hiacynty ,tulipany idą równo..Donice z cebulowymi tez juz wyniosłam na zewnątrz .Włóknine mam w pogotowi,wiec wrazie przymrozków( mrozów juz raczej nie będzie) okryje donice i juz
Moje cebulowe powolutku zaczynają wychodzić , choć jeszcze są malutkie i do kwiatów im daleko to przetrwały zimę , nic ich nie zjadło a mnie pozostaje czekać coby sprawdzić czy kwiaty będą sie zgadzać z tymi z obrazka bo wszystkie cebulki to ubiegłoroczne moje zakupy biedronkowe.
Jak u Was z cebulowymi?? U mnie po nocy minus 6 ..Słońce zaraz wyjdzię ,przygrzeje,ale aż się boję co zobacze.. .Tulipany na wierzchu,hiacynty tak samo a i żonkile 3 cm nad ziemią! Co teraz?? Czy one umarzły ,czy dadzą radę??