Alu Biedronka641 wszystkie kwitnące roślinki pozamykały kwiatki, bo słońca jak na lekarstwo. Chciałam dzisiaj chociaż w przeschniętych miejscach poprzycinać rośliny, ale deszcz wygonił mnie z działki. Też się boję, że wszystkiego na czas nie zdążę zrobić.
Marysiu delosperma witaj, miło mi Cię widzieć u siebie. Słoneczko mało ostatnio do mnie zagląda, a przydałoby się, bo woda i błoto nie chcą wysychać.
Marysiu Maska no, może rzeczywiście strumień płynący przez Twój szaliczek pięknie by się prezentował. Ale z drugiej strony byłoby mniej miejsca dla roślin.
Szkoda Twoich krokusów. Gdzieś przeczytałam, że można posadzić krokusy do skrzynek balkonowych nakrytych siatką drucianą i zakopanych w ziemi. Ranniki nie lubią przesadzania i potrzebują trochę czasu, żeby się porządnie rozrosnąć i rozsiewać.
Jacku JacekP dziękuję bardzo i witam Cię serdecznie.
Jeży jeszcze nie widać, pewnie dosypiają, bo jeszcze trochę zimy prognozy pogody zapowiadają.
Kwiatków byłoby jeszcze wiecej, gdyby słońce częściej świeciło.
Lepiężnik dostałam od Tereni z tą właśnie nazwą.
Beatko anastazja B witam i zapraszam.
Trzy wrzośce, które mam, zakwitły w listopadzie i kwitną do dzisiaj.
Kwiatów byłoby już więcej, gdyby słońce zechciało świecić, ale niestety u mnie znów pada deszcz.
Madziu Madziagos pięknie Cię witam i cieszę się, że zechciałaś mnie odwiedzić.
Twoje wiosenne kwiaty już niedługo się pojawią i pewnie prześcigną moje, bo u nas zima podobno nie powiedziała jeszcze ostatniego słowa.
Ewuniu ewa w witam Cię wiosennie.
Roślinki startują już na dobre, ale słońca bardzo brakuje i ziemia nie chce wyschnąć.
Roślina, o którą pytałaś to lepiężnik japoński variegata.
Małgosiu Margaret2014 tak, niestety po każdym większym deszczu działka jest zalewana i takich strumyków kilka się pojawia.
Dzisiejsze niebo nie zapowiada nic dobrego.
Rośliny pozamykały kwiatki.
Z nowości rozkwita przebiśnieg Woronowa.