Tulipany i powojnik
Zielony Zakątek !!!
Re: Zielony Zakątek !!!
Zapomniałam dodać, że masz cudnie urządzony dom!
Tulipany i powojnik
Tulipany i powojnik
- iwwa
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 27 sty 2013, o 18:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Wiecie,co ja kupiłam te Icy, ale nie pamietam ceny ? Staram się po promocjach chciejstwa wychwytywać, to pewnie za dużo nie kosztowal. Zobaczmy jak zakwitnie ?
Gosiukoneweczka cudowna, jakie Ty masz fajne klimaty w domu - zazdraszczam , serio
Ale powojnik to mnie zahipnotyzował
Taki ładny jest, że się zakochałam i już
Przepiekny okaz. Ile już u Ciebie rośnie ?
Gosiukoneweczka cudowna, jakie Ty masz fajne klimaty w domu - zazdraszczam , serio
Ale powojnik to mnie zahipnotyzował
Przepiekny okaz. Ile już u Ciebie rośnie ?
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
- anym

- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Ach Gosiu co tu dużo pisać piękną miałaś wiosnę
Mam nadzieję, że tegoroczna będzie jeszcze piękniejsza, już się nie mogę doczekać.
- Sylwia85
- 1000p

- Od: 24 lut 2013, o 16:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Gosiu nie martw się niedługo będzie wiosna i będzie co pokazywać. A u Ciebie jest co.
Powojnik piękny. Co robisz że on tak pięknie Ci kwitnie? Stosujesz odżywki ?
Powojnik piękny. Co robisz że on tak pięknie Ci kwitnie? Stosujesz odżywki ?
Ogród początki - zapraszam serdecznie
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
- kwiaty_poli
- 500p

- Od: 5 gru 2011, o 16:10
Tak róże cudowne, każda piękna
Bardzo, ale to bardzo podoba mi się klimat mieszkania, te lampiony są prze piękne 
- gosiaczek12a11
- 500p

- Od: 1 kwie 2012, o 17:20
Gosiu - Clematisy są śliczne tylko chorowite wcześniej nie chorowały ale od ubiegłego sezonu coś częściej je chwyta jakaś zaraza
Ale też mam ich o wiele więcej , a wiadomo im więcej tym szybciej chorują.
Aniu - Lubię nasze polskie morze , ale zakup tego clematisa w zasadzie kierowałam się wyglądem kwiatu. Przy zakupie większości kwiatów właśnie tym się kieruję.
Ale oba fakty się wcale nie wykluczają
Annes- Bardzo się cieszę że ci się podoba
różyczka fajna , ale kiepsko się miewa obecnie - mam nadzieje że przetrzyma do wiosny i ponownie zakwitnie w ogrodzie. Nie ma za co życzę udanego zakupu zdrowego okazu 
Iwonko , Teresko - Bardzo dziękuję i serdecznie was również pozdrawiam
Madziu - Też liczę na to że będą piękne , i te które zawiodły w ubiegłym roku teraz po przerwie pokażą na co je stać.
Bałtyk już pomału rusza , w weekend zrobiłam powojnikom profilaktyczne cięcie nie wiem czy by nie za słabo
Izo - Dziękuję
Asiu - Ice Crem to jedne z droższych tulipanów , ale to fakt mi się udało kupić naprawdę okazyjnie chyba w sklepie pomylili cenę w ubiegłym sezonie mąż mi kupił 3 cebulki jedna po 6 zł w tym sezonie zapłaciłam 1,40 za cebulkę więc wzięłam 5.
Powojnik jest u mnie 3 sezony teraz będzie już 4 rok o ile dobrze pamiętam. Ale zdecydowanie warto go mieć
Aniu - Wiosna tegoroczna będzie piękna a jak tak dalej pójdzie to i bardzo wczesna
Sylwio - Wiosna nadciąga wielkimi krokami , już nawet poczyściłam troszkę rabatki.
Powojnik , więc pewnie będziesz zaskoczona ale oprócz wiosennego nawozu który rozsypuję naprawdę ostrożnie nie daję już potem zupełnie nic.
Ubiegłej wiosny rozlałam wszędzie biochumus papkę , ale już na jesień zapomniałam dać a też by było wskazane.
No ale cóż zadziałam wiosną.
Paulino - Róże no więc ja zaczynam dopiero przygodę z tymi kwiatami , ale potrafią pozytywnie zaskoczyć.
Mimo świeżych nasadzeń wiele już pokazało na co je stać , jednak liczę na więcej ha ha.
Klimat mieszkania sama bardzo ale to bardzo uwielbiam a dopełnieniem są oczywiście kwiaty , które uwielbiam w wazonach.
Doniczkowców już mam o wiele mniej niż na początku , musiałam z nich zrezygnować na rzecz schowków które pomieszczą różne drobiazgi i nie tylko drobiazgi.
Aniu annes - Wiosna w tym roku jakaś taka stęskniona i wyrywa się na całego , ja już 2 weekendy troszkę pogrzebałam , pograbiłam powycinałam.
Ale zobaczymy co czas pokaże. Przebiśniegi kwitną , krokusy pną się w górę niesamowicie a hiacyntowe bomby wychodzą takie dorodne
Dzisiaj pójdę do ogrodu to uwiecznię pierwsze oznaki zbliżającej się wiosny
Dzisiaj przecudne słońce od rana oby tak było do końca dnia
Dziś powojniki na które trzeba poczekać troszkę dłużej. Miłego dnia życzę

Ale też mam ich o wiele więcej , a wiadomo im więcej tym szybciej chorują.
Aniu - Lubię nasze polskie morze , ale zakup tego clematisa w zasadzie kierowałam się wyglądem kwiatu. Przy zakupie większości kwiatów właśnie tym się kieruję.
Ale oba fakty się wcale nie wykluczają
Annes- Bardzo się cieszę że ci się podoba
Iwonko , Teresko - Bardzo dziękuję i serdecznie was również pozdrawiam
Madziu - Też liczę na to że będą piękne , i te które zawiodły w ubiegłym roku teraz po przerwie pokażą na co je stać.
Bałtyk już pomału rusza , w weekend zrobiłam powojnikom profilaktyczne cięcie nie wiem czy by nie za słabo
Izo - Dziękuję
Asiu - Ice Crem to jedne z droższych tulipanów , ale to fakt mi się udało kupić naprawdę okazyjnie chyba w sklepie pomylili cenę w ubiegłym sezonie mąż mi kupił 3 cebulki jedna po 6 zł w tym sezonie zapłaciłam 1,40 za cebulkę więc wzięłam 5.
Powojnik jest u mnie 3 sezony teraz będzie już 4 rok o ile dobrze pamiętam. Ale zdecydowanie warto go mieć
Aniu - Wiosna tegoroczna będzie piękna a jak tak dalej pójdzie to i bardzo wczesna
Sylwio - Wiosna nadciąga wielkimi krokami , już nawet poczyściłam troszkę rabatki.
Powojnik , więc pewnie będziesz zaskoczona ale oprócz wiosennego nawozu który rozsypuję naprawdę ostrożnie nie daję już potem zupełnie nic.
Ubiegłej wiosny rozlałam wszędzie biochumus papkę , ale już na jesień zapomniałam dać a też by było wskazane.
No ale cóż zadziałam wiosną.
Paulino - Róże no więc ja zaczynam dopiero przygodę z tymi kwiatami , ale potrafią pozytywnie zaskoczyć.
Mimo świeżych nasadzeń wiele już pokazało na co je stać , jednak liczę na więcej ha ha.
Klimat mieszkania sama bardzo ale to bardzo uwielbiam a dopełnieniem są oczywiście kwiaty , które uwielbiam w wazonach.
Doniczkowców już mam o wiele mniej niż na początku , musiałam z nich zrezygnować na rzecz schowków które pomieszczą różne drobiazgi i nie tylko drobiazgi.
Aniu annes - Wiosna w tym roku jakaś taka stęskniona i wyrywa się na całego , ja już 2 weekendy troszkę pogrzebałam , pograbiłam powycinałam.
Ale zobaczymy co czas pokaże. Przebiśniegi kwitną , krokusy pną się w górę niesamowicie a hiacyntowe bomby wychodzą takie dorodne
Dzisiaj pójdę do ogrodu to uwiecznię pierwsze oznaki zbliżającej się wiosny
Dzisiaj przecudne słońce od rana oby tak było do końca dnia
Dziś powojniki na które trzeba poczekać troszkę dłużej. Miłego dnia życzę

- Gosia123A

- Od: 28 maja 2011, o 19:37
Prześliczne,a szczególnie ten ostatni.U mnie reż sporo zginęło.

-
Pashmina2006

- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Gosiu jak ferie minęły? Piszesz, że u Ciebie słoneczko. A u mnie takie chmury i deszczyk pada
. Miałam już ochotę na małe odkrywanko roślin a tutaj każdego dnia minus w nocy rośnie. Wczoraj przepowiadali jeszcze -4 w przyszłym tygodniu, dzisiaj już -7
.
Clematisy masz bardzo ładne i pięknie Ci kwitną. Wiele osób mówi, że ostatni rok nie był dla nich dobry. Może teraz będzie lepiej?
Clematisy masz bardzo ładne i pięknie Ci kwitną. Wiele osób mówi, że ostatni rok nie był dla nich dobry. Może teraz będzie lepiej?
- gosiaczek12a11
- 500p

- Od: 1 kwie 2012, o 17:20
Gosiu - Ten ostatni to kupiłam w B......e za 7 zł powiem tak jest nie wymagający i mimo tego że ta sadzonka była naprawdę mini fantastycznie się rozrasta.
Mi też minionego roku wiele zmarniało ale liczę na to że odbiją od korzenia.
Madziu - Pashmino - Widzę maż nowy NIC
Ferie minęły zbyt szybko , bez śniegu a raczej przez te temperatury i słoneczko jak przerwa wielkanocna.
Ja przyznam się bez bicia nic tego roku nie okrywałam dosłownie nic , chyba że zaliczę do okrywania kopczyki na różach.
Za to nie grabiłam liści które spadły z owocowych i to one były fantastyczną kołderką. Więc jak tylko się pogoda poprawiała wyszłam te liście w końcu posprzątać.
U nas słońce na przemian z chmurami , ale muszę powiedzieć że jednak zdecydowanie chyba jednak więcej jest w tym roku słoneczka.
Ale ku mojemu zdziwieniu jak dzisiaj wstałam rano po 6 szykować dzieciaki na rekolekcje
biało może nie 15 cm śniegu lecz jednak się troszkę pobieliło a wczoraj takie przemiłe oznaki tego że wiosna pcha się na całego
Obrazki są niesamowite ale czy w tym roku zakwitną czy znów nie ???

Przebiśniegi niezbyt licznie miałam to w końcu zmienić ale i tak jesienią postawiłam na tulipany

Tulipanki wystrzeliły z kopyta

Krokus pokazuje żółte oczko ,jeszcze moment

Za oknem pogoda typowo marcowa deszczyk a za moment słoneczko które sprawia że krople deszczu wyglądają jak diamenty

Różyczka która była bardzo mizerna wręcz straszyła teraz się zazieleniła i ma już 3 pąki kwiatowe

I zajączek który wpadł mi w oko jak tylko uchyliłam drzwi kwiaciarni , musiał być Mój !!!! W realu jest jednak chyba ładniejszy

Pozdrawiam w Astronomicznej wiośnie
Mi też minionego roku wiele zmarniało ale liczę na to że odbiją od korzenia.
Madziu - Pashmino - Widzę maż nowy NIC
Ja przyznam się bez bicia nic tego roku nie okrywałam dosłownie nic , chyba że zaliczę do okrywania kopczyki na różach.
Za to nie grabiłam liści które spadły z owocowych i to one były fantastyczną kołderką. Więc jak tylko się pogoda poprawiała wyszłam te liście w końcu posprzątać.
U nas słońce na przemian z chmurami , ale muszę powiedzieć że jednak zdecydowanie chyba jednak więcej jest w tym roku słoneczka.
Ale ku mojemu zdziwieniu jak dzisiaj wstałam rano po 6 szykować dzieciaki na rekolekcje
Obrazki są niesamowite ale czy w tym roku zakwitną czy znów nie ???

Przebiśniegi niezbyt licznie miałam to w końcu zmienić ale i tak jesienią postawiłam na tulipany

Tulipanki wystrzeliły z kopyta

Krokus pokazuje żółte oczko ,jeszcze moment

Za oknem pogoda typowo marcowa deszczyk a za moment słoneczko które sprawia że krople deszczu wyglądają jak diamenty

Różyczka która była bardzo mizerna wręcz straszyła teraz się zazieleniła i ma już 3 pąki kwiatowe

I zajączek który wpadł mi w oko jak tylko uchyliłam drzwi kwiaciarni , musiał być Mój !!!! W realu jest jednak chyba ładniejszy

Pozdrawiam w Astronomicznej wiośnie
- anym

- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Gosiu nacieszyłam oczy kolorami i czuje się wspaniale
twoje zdjęcia jak zwykle mnie zachwycają
Przedwiośnie pełną gebą
Przedwiośnie pełną gebą
-
Pashmina2006

- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
U mnie też dzisiaj bieli
. Wczoraj pierwsza mini burza a dziś śnieg. W ogóle wczoraj to była pogoda jakby ktoś karuzelą kręcił. Chmury, ulewa, słońce. I tak w kółko po dosłownie 5-10 minut. Tulipany u Ciebie to faktycznie sprintem rosną
. Krokusy też dwa razy takie jak moje. Różyczka też za chwile będzie cieszyć kwiatem. Króliś fantastyczny. W moim kolorze
.
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Gosiu wiesz jak nazywa się ten drugi powojnik?
- Gosia123A

- Od: 28 maja 2011, o 19:37
Gosieńko jakie ślicznie wazoniki,co za kreatywność.Cudo 
- Malgolinka

- Od: 28 kwie 2010, o 14:16
Witaj Gosiu, wiosenka u Ciebie cudna
Ja też mam powojniki z B i nawet jestem zadowolona, nie mam z nimi żadnych kłopotów
Ja też mam powojniki z B i nawet jestem zadowolona, nie mam z nimi żadnych kłopotów
Prawdziwy przyjaciel to ten kto przychodzi gdy cały świat odchodzi
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II