Ogródek brunetki...cz.1
- Frida
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 31 mar 2008, o 13:50
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jak nic krasnalki Ci pomagały, bo tyle roboty odwalić, to trzeba herosa, a nie kobiety. Jestem pełna podziwu. Zrobiłaś ładną różankę, przód uzupełnisz sobie czymś niskim i to dopiero będzie wisienka na torcie, pięknie.
Masz mnóstwo miejsca, to gołe ogrodzenie aż prosi się o jakieś rośliny. Jeśli lubisz róże, to możesz je tam posadzić, pięknie będę się prezentować parkowe. Możesz stworzyć takie cudo, jak na fotkach w wątku "róża licheńska".
Pozdrawiam, Danuta
Masz mnóstwo miejsca, to gołe ogrodzenie aż prosi się o jakieś rośliny. Jeśli lubisz róże, to możesz je tam posadzić, pięknie będę się prezentować parkowe. Możesz stworzyć takie cudo, jak na fotkach w wątku "róża licheńska".
Pozdrawiam, Danuta
Aha kolezanki
jezeli chodzi o ta czesc gdzie jest kora to niedawno to zmodernizowałam
jest tam mnóstwo posadzonych roslinek cebulowych i jeszcze takie tam ale w tym roku wczesniej usunełam roslinki poniewaz wysypywałam kora i dlatego tak łyso wyglada ale wiosna bedzie pieknie a na pewno cos jeszcze dosadze
jezeli chodzi o ta czesc gdzie jest kora to niedawno to zmodernizowałam
jest tam mnóstwo posadzonych roslinek cebulowych i jeszcze takie tam ale w tym roku wczesniej usunełam roslinki poniewaz wysypywałam kora i dlatego tak łyso wyglada ale wiosna bedzie pieknie a na pewno cos jeszcze dosadze
- TAJGA 2008
- 1000p

- Od: 5 sie 2008, o 09:44
- Aska

- Od: 13 kwie 2006, o 14:36
Dopiero w tym roku posadziłam hortensję, nie wiem... Posłuchaj, co piszą o h. ogrodowej w TaBazie:
Czyli teraz chyba należy zostawić w spokoju.varia: wiosną należy usunąć przekwitłe kwiatostany, warto także skrócić zeszłoroczne pędy co najmniej o połowę, pozwoli to zachować zwarty pokrój krzewu i uzyskać większe kwiaty;
Witaj Reniu, jestem pierwszy raz u Ciebie!Bardzo, ale to bardzo spodobała mi się Twój skalniak i rabata z kamykami...i te garnki
Reniu, czy będziesz miała coś przeciwko jak sobie poodgapiam????
Będę tutaj stałym gościem, masz...pieknie po prosu, w moim stylu... super po prostu!Czy Ty to sama robisz wszystko?
Czy mogę prosić o więcej zdjęć skalniaka?
Zaimponowałaś mi
Reniu, czy będziesz miała coś przeciwko jak sobie poodgapiam????
Będę tutaj stałym gościem, masz...pieknie po prosu, w moim stylu... super po prostu!Czy Ty to sama robisz wszystko?
Czy mogę prosić o więcej zdjęć skalniaka?
Zaimponowałaś mi
Pozdrawiam-AgnieszkaIntro, czekanie na wiosnę
Dzięki Asiu za podpowiedz
no własnie mam w ogrodzie hortensje od kilka lat i co prawdz nigdy z nią nic nie robiłam ale nie kwitła zbyt obficie 4 , 5 kwiatów i to wszystko , myslałam sobie ze moze posadziłam ja w zbyt zacienionym miejscu i postanowiłam ja w tym roku przesadzic na bardziej nasłonecznione , do tego będę postepowac zgodnie z twoimi radami zobaczymy na efekt w przyszłym roku
no własnie mam w ogrodzie hortensje od kilka lat i co prawdz nigdy z nią nic nie robiłam ale nie kwitła zbyt obficie 4 , 5 kwiatów i to wszystko , myslałam sobie ze moze posadziłam ja w zbyt zacienionym miejscu i postanowiłam ja w tym roku przesadzic na bardziej nasłonecznione , do tego będę postepowac zgodnie z twoimi radami zobaczymy na efekt w przyszłym roku
- TAJGA 2008
- 1000p

- Od: 5 sie 2008, o 09:44
Reniu z hortensjami trzeba ostrożnie, bo są różne. Jedne przycina sie wiosną, a drugie nie. Jaką Ty masz?
Poczytaj sobie tutaj:
Strona Główna -> Supersekcja HOT. Wybrane, najciekawsze tematy Forum. - START Hortensje - ogrodowa, bukietowa, drzewkowata.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... highlight=
Poczytaj sobie tutaj:
Strona Główna -> Supersekcja HOT. Wybrane, najciekawsze tematy Forum. - START Hortensje - ogrodowa, bukietowa, drzewkowata.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... highlight=
- bishop

- Od: 4 cze 2008, o 22:54
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Mi się podoba ten garnek, z którego wylewają się kamienie. Fajny pomysl. O korzenie nie musisz się martwić, tak łatwo nie gniją, przyzwyczajone są do przebywania w ziemii
A jeśli chodzi o Twoje pytanie - nie jestem z okolic Sieradza, chociaż podobnie jak Ty z dawnego sieradzkiego
A jeśli chodzi o Twoje pytanie - nie jestem z okolic Sieradza, chociaż podobnie jak Ty z dawnego sieradzkiego
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Mój czasopożeracz