Mój ogród wśród łąk część 4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Viola K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 mar 2013, o 19:41
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ogród wśród łąk część 4

Post »

Małgosiu ;:167 pięknie u Ciebie już wiosenka Obrazek . Napisz mi jak obcinasz powojnika ... jak krótko .. ja nigdy nie ścinałam ... a może powinnam ?

Moja koreanka dopiero wysiana Obrazek.

Cudnie przycięłaś lawendkę :D , przykryłaś woreczkiem tą wysianą ?

Rojniczki kocham całym sercem , moje już z nasionek się pokazują .

;:196
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Małgosiu wiosna już u Ciebie widoczna...Jak bardzo cieszą te jeszcze małe pączusie, te pierwsze zieleniące się rośliny :heja
Dzisiaj było tak ciepło i przyjemnie, że i ja troszkę popracowałam. Głównie czyściłam róże ze starych liści i zbierałam opadłe z ziemi...Ale przy tej ilości też się napracowałam :)
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Małgosiu u Ciebie jednak cieplej, piękne początki wiosny w ogrodzie. ;:138
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Ja tnę lawendę dużo krócej, Twoja ma tylko kosmetycznie ściętą fryzurkę i ładnie wygląda, ale też zapewne szybciej przyrasta :D Ile lat ma :?:
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Wszystko w pączkach i nie da się tego cofnąć :wink: Szyszeczki będą, nie martw się! U mnie jedna koreanka zrobiła sobie przerwę, ale teraz widzę, że urodzi znowu :tan
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Gosiu jak dobrze zobaczyć oznaki wiosny teraz już z górki, zaraz będzie kolorowo. Ciekawa jestem tych szyszek, na pewno będziesz miała, niezapomnij pokazać. Ja za tydzień dopiero się dorwę do gleby, już czuję jej zapach :;230 . Mam nadzieję, że pogoda mi dopisze. ;:196
Awatar użytkownika
MamciaTerenia
1000p
1000p
Od: 1 lis 2012, o 14:44

Post »

Dużo masz już odznak wiosny :lol: oj powoli nadciąga :lol:
Ja popracować na działkę wybieram się w sobotę i liczę na słoneczną pogodę...
Pozdrawiam ;:196
Pozdrawiam, Tereska
Aleja Różana 33 cz. 3
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

Na Wielkanoc bazi nie będzie, wszystko wskazuje na to, że zakwitną już za chwilę ;:185 .
Małgosiu - powiem Ci skrycie, że Twój cudowny murek znalazł się na jednym z moich obrazków. Przy okazji Ci pokażę. Póki co, wisi u mnie na ścianie. :tan
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Pepsi!
Widzę wielki porządek u Ciebie :shock:.
Spod śniegu ładnie wyłania się obraz ogrodu, ruń za płotem zieleni się, oznaki wiosny są ewidentne, przypieczętowane wiosennym wiankiem, kluseczki śliczne, bystrookie i pięknie upasione, świronek wysprzątany - po prostu wzorcowo ;:215.
Patyki hortensji ukorzeniają się bardzo łatwo i w wodzie, i w ziemi. A Anabelle chyba najłatwiej. Wróżę powodzenie Twojej akcji, a szpaler hortensji to wspaniały pomysł.

;:196 Jagi
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Witajcie poniedziałkowo.
Pogoda szara, bura i nijaka. Ale ciepło, i to mnie cieszy.Codziennie, żeby poprawić sobie humor coś wysiewam. Dzisiaj wysieję sobie cleome. Zakochałam się w tych ślicznych kwiatach goszcząc w pięknym ogrodzie Marty Koziorożec. Są niesamowite, intrygujące. Przyznaję się, że nie widziałam ich jeszcze w realu.
Najbardziej cieszą mnie wschody ostrych papryczek. Mam je po raz pierwszy, ale naczytałam się że są trudne w uprawie i trochę miałam cykora przed sianiem. Kazali na wacikach ( ale mi żal wacików :wink: ) i posiałam do ziemi, w ciepełku trzymałam i ....hurra, mam małe papryczki.

Aniu Anym - Jak fajnie czekać...już niedługo. :D

Marysiu - U mnie też sporo bałaganu. Oczywiście, że na zdjęciach nie widać, ale czeka na mnie mnóstwo chwastów...jakoś przez zimę nie chciały zniknąć, a nawet jakby ich było więcej. :D

Tulapku - Ziemia jeszcze zimna, nie kopałam, ale kopce krecie pod spodem były ciężkie i twarde, a w cienistych miejscach jeszcze leżą resztki śniegu. Na grzebanie w ziemi jeszcze czas, na razie tańczę z grabiami. :heja

Marysiu Masko - Podkowy, chodziło o podkowy. Znalezione i powieszone, zawsze zasłonięte przez winorośl. W sezonie o nich zapominam i tak sobie wiszą ....Ale Monia mówi, żeby je powiesić odwrotnie. Nie wiem jakie ma to znaczenie, ale powieszę....jak zdążę przed winoroślą. :D

Koleszko - Razem czekać będzie raźniej :wit

Rozano - Moja mała miłość do rojników zaczęła się niewinnie, jak potrzebowałam roślin w jedno takie zakamienione miejsce w pobliżu garażu. Padło na te małe kapustki,,,,,i już ze mną zostały i oczywiście dołącza do nich co jakiś czas nowy kolega. ;:173

Monia - Nie bardzo wiem o co chodzi z podkowami, ale zrobię jak każesz. Chociaż na brak szczęścia w rodzinie nie narzekam, bo to raczej nie podkowa ,ale ja jestem jego panią.
Lawendę co roku tnę dość szybko, ona już potrzebowała. I jeszcze tawułce i pięciornikowi się dostało po grzywach. ;:108

Violka - Lawendę okryłam, jeszcze czekam, a nawet puk puk puk w niemalowane widziałam dzisiaj małe kiełeczki. Może....
Powojniki bylinowe ciacham nisko, one to lubią. Inne, które u mnie są, a nazw nie znam...to ciacham mniej więcej 20 - 30 cm od ziemi, albo wyżej. Zobaczysz sama, bo wychodzą im oczka. To widać. A co roku tnę, one lubią, lepiej rosną i się dobrze krzewią.
Rojniczki widziałam u Ciebie ;:333

Dorotko - Wierzę, że przy tej ilości róż napracowałaś się zbierając liście. Nie lubię tego zajęcia, no wyjątkowo nie lubię. Ale to sprawia, że róże będą zdrowsze. Jak się rozejrzałam po moich gwiazdach, to niektóre jeszcze mają liście do zebrania ;:131

Soniu - Pogoda w naszym kraju bywa tak nieprzewidywalna w ostatnich latach, że dzisiaj ja mam cieplej, jutro Ty. ;:196

Monia Alania - Lawend mam kilka, ale ta na zdjęciu ma chyba 3...głowy nie dam. Ścinam co roku, po kwitnieniu też. Mam jedną taką, seniorkę ma około 10 lat, została do mnie przeniesiona z zaprzyjaźnionego ogródka po przeprowadzce. Jest już goła od spodu, ale uwielbiam ją, bo jest wielka, rozrośnięta i bardzo obficie kwitnie.Uwielbiam lawendy. :wit

Miłeczko - Nie masz pojęcia jak mnie te szyszki cieszą. W zeszłym roku latałam koło maluchów i się cieszyłam, a potem miałam żal, bo mroziu załatwił w maju wszystkie, oprócz jednej jedynej. ;:173

Dorotko - Nie szalej tak od razu, ziemia jeszcze zimna. Zwłaszcza, że po chorobie jesteś ;:108 . Ja wczoraj po tym sprzątaniu w ogrodzie musiałam theraflu się ratować. Nic mocniejszego nie mogłam, bo rano za kółko. ;:145

Tereniu - I ja liczę na pogodną aurę w sobotę, bo mam plany....dalej będę sprzątała. Dlatego trzymam kciuki ;:333

Ewuś - Pokaż proszę, strasznie jestem ciekawa. I miło mi, strasznie mi miło. ;:196

Jagoda - Zastanawiałam się co to jest świronek?? A to chyba chodzi i szałerek :lol: ??
Co do porządków w ogrodzie, to jeszcze długa droga przede mną. Ale wiosną lubię, jesienią już nie. ;:185
Dziękuję za dodanie wiary w moje patyki :D

Miłego wieczoru, ja idę na kijki.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Ja też dostałam podkowę od Pat i od razu forumki kazały postawić odwrotnie ...no ma wpadać a nie wylatywać :D
Małgosiu, a nie może powiesić gdzieś gdzie je będzie widać cały rok?
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

A,no tak,podkowy się wiesza otwarciem do góry-na szczęście :D
Awatar użytkownika
baasik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sie 2013, o 16:23

Post »

Małgosiu u Ciebie wiosna już stoi w progu i puka do drzwi :)
U mnie jakoś słabiej, ale i tak otworzyłam sezon i popracowałam sobie w weekend w ogrodzie. Już się rozkręciłam - szkoda tylko, że teraz deszcze zapowiadają :(
Koreanka z maleństwami cudna ;:167
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Koreanka ma sporo szyszek, podoba mi się to drzewko...mówisz że szyszki mogą przemarzać :?:
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38

Post »

Popracowałaś ;:215 u mnie i róże i rozchodniki w podobnym stadium. Róż, lawendy i wrzosów jeszcze nie cięłam, poczekam jeszcze kilka dni. Dziękuję za info o truskawkach ;:196
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”