Mój ci on 2
-
Miriam
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 lip 2011, o 12:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Mój ci on 2
Aj,a ja trzymam na parapecie z kaloryferem
Jutro przeniosę.Tak,resztę włożę w słoik i porównam wiosną 
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Mój ci on cz. 3
- RomciaW

- Od: 12 gru 2008, o 20:58
Zrobiłam wdg. instrukcji Ewy ...........włożyłam do słoiczków i dodałam węgiel leczniczy , podobno drzewny też może być
Zobaczymy co nam wyjdzie
Mnie w tamtym roku nawet jeden patyczek nie ukorzenił się 
Witaj Mireczko
U nas od kilku dni również zrobiło się wiosennie i od razu nawarczałam na Rodzinę,że jestem zajęta i nieczynna i pognałam na ogród
Przycinałam jabłonie, trochę zaczęłam wygrabiać trawniki i tak się cieszę, bo tyle jeszcze pracy przede mną
Uwielbiam prace ogrodowe
Pięknie wygląda ten dereń
Cudo 
U nas od kilku dni również zrobiło się wiosennie i od razu nawarczałam na Rodzinę,że jestem zajęta i nieczynna i pognałam na ogród
Pięknie wygląda ten dereń
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Miruś święte słowa.
Ja też tak mam i też zawsze mi nie wychodzi jak chucham i dmucham.
Może chcemy przedobrzyć i stąd te kłopoty.
Cudny oczar, jaka szkoda że miejsca brak, na pewno też bym go u siebie posadziła.
Ja też tak mam i też zawsze mi nie wychodzi jak chucham i dmucham.
Może chcemy przedobrzyć i stąd te kłopoty.
Cudny oczar, jaka szkoda że miejsca brak, na pewno też bym go u siebie posadziła.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
Mirka najlepiej czymś przykryj żeby za bardzo nie wyschły (te w ziemi)Miriam pisze:Aj,a ja trzymam na parapecie z kaloryferem![]()
Ja wkladam do doniczki i przykrywam butelką plastikową z odciętym dnem - szyjką do góry - bez nakrętki
Pozdrawiam. Ewa
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Mnie z patyczkami hortensji nie wyszło, ale patyczki różane powsadzałam na jesieni i mam nadzieję na nowe różyczki. Dotychczas udało mi się ukorzenić jedną, która już ładnie kwitła latem 
Mirka czas wątek zamykać i otwierać kolejny bo już wiosenka do Ciebie zawitała 
Pozdrawiam. Ewa
Zapraszam: Ogród "Nad strumykiem"
Nie wiem jaka to okazja, ale też życzę wszystkiego najlepszego 

-
Miriam

Dziękuję Romciu
Kasiu imieniny miałam
Jako że od dłuższego czasu żadne zimowe zdjęcie nie wpłynęło,uznaję,że zimy już nie ma
Bardzo dziękuję Tesi,Krychnie,Madziagos,Margicie,ewie w,aleksanderkowi,miwii,JagiS,wandzi 7,Annie 11,Ma-Do, ra_barbarze za wspólna zabawę
Zima się nie spisała,ale wy tak
Z tego cieniastwa zimowego wychwyciliście bajkowe,romantyczne,księżycowe,subtelne widoki.Białe Damy prezentowały się dumnie,zwierzęta i ptaki radośnie,padły propozycje krawieckie, fryzjerskie,kulinarne.Poznaliśmy Strażniczkę i Straszydło
Jakże rzadkie dzisiaj na szkle malowane można było obejrzeć
A w momencie,gdy już zapominaliśmy,jak zima wyglądać powinna,wpłynęły Alpejskie widoki
Niech teraz śniegowa biel z łoża Madejowego w niedługim czasie zamieni się w białą kolbę dzwoneczków ,a szaro-bure rabaty niech wypełnią kolorowe plamy.Życzę wspaniałego sezonu
ewka 17 skrzyneczka się nieźle zazieleniła,ale i w słoikach jakby życie się budzi.W jednym hortensje a w drugim wierzba hakuro nishiki.
Ewo-mewo tak szalejącego oczaru jeszcze nie miałam
Ogród się rzeczywiście budzi i czas wyruszyć z aparatem.Wątku jeszcze nie zamykam,trochę jeszcze tu upchnę
,bo nikt nie zagwarantuję,jak z tą wiosną czy zimą będzie
No popatrz Wandziu,hortensje niby łatwiej....Gratuluję zatem sukcesu z różyczką i spodziewam się,że kolejne patyczki też zamienią się w krzaczki
Zimy łagodne Grażynko,to i miejsca w ogrodzie nie pustoszeją.Ja jednak planuję dokupić jeszcze oczar kwitnący na czerwono.Miejsce się znajdzie,a ten mnie tak zachwycił
Michasiu uśmiecham się,czytając twój wpis
Radość,że dużo pracy w ogrodzie
Ja też po pracy wypoczywam tam przy pracy
Dereń piękny,ale uświadomiłam sobie,że drugiego wcale nie fotografuję
A też czerwony,i co,jak obrażony przestanie rosnąć...?
Romciu ale listki miał? Ja też niby cieszę się z listków,ale wiem,że to jeszcze nie sukces .
Jako że od dłuższego czasu żadne zimowe zdjęcie nie wpłynęło,uznaję,że zimy już nie ma
ewka 17 skrzyneczka się nieźle zazieleniła,ale i w słoikach jakby życie się budzi.W jednym hortensje a w drugim wierzba hakuro nishiki.
Ewo-mewo tak szalejącego oczaru jeszcze nie miałam
No popatrz Wandziu,hortensje niby łatwiej....Gratuluję zatem sukcesu z różyczką i spodziewam się,że kolejne patyczki też zamienią się w krzaczki
Zimy łagodne Grażynko,to i miejsca w ogrodzie nie pustoszeją.Ja jednak planuję dokupić jeszcze oczar kwitnący na czerwono.Miejsce się znajdzie,a ten mnie tak zachwycił
Michasiu uśmiecham się,czytając twój wpis
Romciu ale listki miał? Ja też niby cieszę się z listków,ale wiem,że to jeszcze nie sukces .
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci on cz. 3
Mój ci on cz. 3
-
JagiS

- Od: 8 kwie 2012, o 14:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
-
Miriam

Cudności przesłałaś,jeszcze jakbyś nazwę ich dołączyła, wiedziałabym,czego szukać...Rarytasy człowiek zna czasami ,a takich dzwoneczków nazwać nie potrafi
Oczarował mnie mój oczar
Wiem,że niedawno było jego zdjęcie,ale on jakby jeszcze nabrał lekkości,która muszę wam pokazać

Wiosny kolejny kroczek

Ależ ze mnie fujara,nie pochwaliłam się naszym kolejnym dziełem
Projekt mój,wykonanie wspólne;męża i moje

W ubiegłą niedzielę zawieźliśmy donice synowi i synowej.Podobały się.Bacznie obserwowałam obdarowanych i chyba pochwały były szczere
Nadmienię,że do donic dołączyłam 7-8 siatkowych doniczek ze skiełkowanymi cebulami tulipanów,żonkili,czosnków,hiacyntów i krokusów.A niech mają wiosnę na tarasie,bo czasu i pomysłów na własny ogród jeszcze nie mają 
Oczarował mnie mój oczar

Wiosny kolejny kroczek

Ależ ze mnie fujara,nie pochwaliłam się naszym kolejnym dziełem

W ubiegłą niedzielę zawieźliśmy donice synowi i synowej.Podobały się.Bacznie obserwowałam obdarowanych i chyba pochwały były szczere
Mój ci on cz. 3
Mój ci on cz. 3
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
No ja bym się też bardzo cieszyła, gdyby ktoś zrobił mi taki prezent.
Wielkie brawa
dla was oboje.
Oczar rzeczywiście pięknie zakwitł.
Wielkie brawa
Oczar rzeczywiście pięknie zakwitł.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Biedronka641

- Od: 5 cze 2012, o 17:17
Piękny prezent. Pomysłowy i super wykonany.
Oczara Twojego już podziwiałam od jesieni, bo kwitł.
Widzę że Na twoim też są puste, bez kwiatów gałązki. Ja tak mam na połowie drzewa. Zastanawiam się czy te gałązki nie wyciąć. . Co o tym sądzisz.?
Oczara Twojego już podziwiałam od jesieni, bo kwitł.
Widzę że Na twoim też są puste, bez kwiatów gałązki. Ja tak mam na połowie drzewa. Zastanawiam się czy te gałązki nie wyciąć. . Co o tym sądzisz.?