Czas już obudzić się z "zimowej drzemki" skoro tak zacne osoby "odwiedzają" nasz ogród.
Witaj Ewuniu!!!
Nie kryjemy zadowolenia,że nowe osoby odwiedzają nasz ogród. Wprawdzie nic obecnie nie mam do pokazania, bo wiadomo martwy sezon a powtarzanie to co było w poprzednim sezonie jakoś nie w moim stylu. Niedługo zacznie się nowy sezon z tymi samymi roślinami ? no może nie całkiem, bo część ubyło ale i coś tam będzie nowego.
Dziękuję
Ewuniu za opinię o naszym ogrodzie. Staramy się mierzyć siły na zamiary choć tych sił coraz mniej a zamiary chyba jak u każdego rosną.
Będzie nam miło "gościć" Cię ponownie.
Kłaniam się Ilonko
Zawsze jesteś mile widziana a że długo Cię tu nie było to zrozumiałe. Jest tyle pięknych ogrodów pokazanych tu na forum, że nie sposób przejrzeć je przez kilka dni. Obecnie mało aktywny jestem tu na forum ale wieczorem zawsze jakiś ogród odwiedzę. Zima u mnie a szczególnie taka jak obecnie to okres dość intensywnej pracy przy remontach sprzętu, bieżących napraw budynków a obecnie pozyskiwanie drewna na następny sezon grzewczy. Niestety, mimo 21 wieku takie dobrodziejstwa jak gaz czy wodociągi do nas nie dotarły. Trzeba to wszystko organizować we własnym zakresie. Pomału też zaczynam przygotowywać sadzonki i siewki na bieżący sezon. Posiałem już begonie, trawę
"Purple Majesty" szałwię, Rosną już sadzonki pelargonii i chryzantem. Po niedzieli zacznę dzielić kanny.
Wracając do Twojego pytania. Niestety nie znam nazwy tej chryzantemy. Kupiłem ją na groby a gdy zmarzły kwiaty zabrałem doniczki do domu i tak posadziłem niby na razie a już rosną w tym miejscu 3 sezon. Na zimę okrywam liśćmi i gałązkami świerku. Zimują bez problemu.
Zmieniam kurs na Twój ogród, bo widzę,że otworzyłaś kolorowo nową część.
Dziękuję za odwiedziny i zapraszam.
Dużo słoneczka

bo obecnie najbardziej jego nam brakuje.