Moje Arboretum cz.2
- karolacha
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 1 cze 2014, o 15:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moje Arboretum cz.2
Mati oczara kupiłam w Sobotce na placu u Pani co ma ogrodnictwo. Był już duży , kwitnący , drogi
Ale całe przedwiośnie daje mi radochę
pięknie kwitnie co roku 
- mati1999
- 1000p

- Od: 3 maja 2013, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Wiesz bo myślałem że w jakimś markecie
ale takie dorodne
z marketu ... niee a był w donicy ? czy z bryłą ? Drogi to wiadomo 
- karolacha

w donicy Mati w donicy , kosztowało chyba 80 zł
Ale jak się nie chce czekać ....
- karolacha

Margitko b. długo kwitnie:) naprawdę warto
kiedy nic nie ma, zima w około a tu zółciutki krzew
aż kłuje w oczy 
- Anuleczka
- 500p

- Od: 25 sty 2015, o 20:27
No proszę i chyba ja też znów skuszę się na tego oczara. Miałam kiedyś ale mi zmarniał nie wiedzieć czemu. 
- karolacha

Nie zawsze się od razu udaje . ja np. miałam 3 Wawrzynki i wszystkie ginęły, dopiero 4ty został ze mną 
- Anuleczka
- 500p

- Od: 25 sty 2015, o 20:27
Mam wawrzynka też. Kupiłam go w zeszłym roku na wyprzedaży, stał jak posąg zero jakichkolwiek przyrostów. Dzisiaj patrzę i jest jakis różowy pąk. Może jednak coś z niego będzie.
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wawrzynki i Oczary upiększają też porę roku ,ale mój biały wawrzynek kwitnie trochę później
- miwia
- 500p

- Od: 2 gru 2007, o 22:46
Karolinko
Przyszłam od Beatki, żeby pochwalić Twojego oczara. Rzeczywiście piękny. Nigdy jakoś do mnie oczary nie przemawiały, ale ten Twój przemówił ludzkim głosem. Zgadniesz, co powiedział ?
Pisałam już Beatce, Tobie napiszę to samo: na moje oko Twój pieris to też odmiana debutante. Sprawdź sobie w googlach. Te koraliki powinny pokazać wiosną burzę białych, cudnych kwiatuszków
I jeszcze coś, co zawsze zapominam napisać, jak się zagapię na te Twoje cuda. Czy jedna z tych róż na jabłoni, ta o kolorze białawo-żółtawym (o matko, ale kolor wymyśliłam) to nie przypadkiem Ghislaine de Feligonde ? Możesz ją sobie też sprawdzić w Google, fajnie wiedzieć, co się ma
A mówisz, że w Sobótce fajna szkółka ? Ma tam dużo krzaczków? A od kiedy otwarta ? Bo wiesz, ja bym tam zaraz jakieś pilne odwiedziny u syna wymyśliła i tak, niby przypadkiem, bym tę szkólkę odwiedziła
Przyszłam od Beatki, żeby pochwalić Twojego oczara. Rzeczywiście piękny. Nigdy jakoś do mnie oczary nie przemawiały, ale ten Twój przemówił ludzkim głosem. Zgadniesz, co powiedział ?
Pisałam już Beatce, Tobie napiszę to samo: na moje oko Twój pieris to też odmiana debutante. Sprawdź sobie w googlach. Te koraliki powinny pokazać wiosną burzę białych, cudnych kwiatuszków
I jeszcze coś, co zawsze zapominam napisać, jak się zagapię na te Twoje cuda. Czy jedna z tych róż na jabłoni, ta o kolorze białawo-żółtawym (o matko, ale kolor wymyśliłam) to nie przypadkiem Ghislaine de Feligonde ? Możesz ją sobie też sprawdzić w Google, fajnie wiedzieć, co się ma
A mówisz, że w Sobótce fajna szkółka ? Ma tam dużo krzaczków? A od kiedy otwarta ? Bo wiesz, ja bym tam zaraz jakieś pilne odwiedziny u syna wymyśliła i tak, niby przypadkiem, bym tę szkólkę odwiedziła
- TerDob

- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Karolinko ja też się zachwycam Oczarem
śliczny .
Dostałam nasionka wawrzynka białego - czy ktoś już próbował wysiewać ??? mam zamiar wysiać , ciekawe czy mi się uda
Ale Ci zazdroszczę tych szkółek
Dostałam nasionka wawrzynka białego - czy ktoś już próbował wysiewać ??? mam zamiar wysiać , ciekawe czy mi się uda
Ale Ci zazdroszczę tych szkółek
- ewa321

- Od: 5 lip 2014, o 17:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ślicznie dziękuję za śliczny parapecik
Anturium się popisuje na maxa
Oczywiście reszta kwitnień też pięknie wiosenna
Ale czy to znaczy, że tylko na jednym parapeciku masz doniczki
Anturium się popisuje na maxa
Oczywiście reszta kwitnień też pięknie wiosenna
Ale czy to znaczy, że tylko na jednym parapeciku masz doniczki
Pozdrawiam i zapraszam
- karolacha

Miwia nie jedź zaraz do Sobótki
Pani sprzedaje na targowisku w Sobotce, ale swoje ogrodnictwo ma gdzie indziej , bliżej chyba Swidnicy, miałam gdzieś ulotkę, ale już nie wiem gdzie
mogę jej zapytać , bo jestem w Sobótce b. często, np. w ub.sobotę, to blisko mnie
kupiłam też u niej kolorowego Derenia i dużo oryginalnych krzewów, ale ona nie jest tania-lecz ma niemal wszystko. Ale oczara córce kupiłam w ub. roku na wyprzedaży w Castoramie za chyba 30-40 zł z pąkami , już wiosną kwitł Ani w ub. roku i teraz też zaczyna 
- miwia
- 500p

- Od: 2 gru 2007, o 22:46
Karolinko,
to jakbyś miała jej namiary , to napisz mi proszę PW. Świdnica - jeszcze lepiej, bo bliżej. Z góry dziękuję
A że drogo ? No cóż, ja wiem, że za porządną sadzonkę trzeba odpowiednio zapłacić. Niezbyt lubię zakupy marketowe, choć nie zarzekam się, czasem kupuję i w marketach
to jakbyś miała jej namiary , to napisz mi proszę PW. Świdnica - jeszcze lepiej, bo bliżej. Z góry dziękuję
A że drogo ? No cóż, ja wiem, że za porządną sadzonkę trzeba odpowiednio zapłacić. Niezbyt lubię zakupy marketowe, choć nie zarzekam się, czasem kupuję i w marketach
- karolacha

Anuleczko ja Wawrzynków miałam kilka, białego też i ginęły, ale w końcu się udało. Wawrzynek b. wolno rośnie, w sumie dorasta do ok 1m najwyżej, tak ,że nie licz na duże przyrosty
a jak ma coś różowego to pączek
A Oczara kup jeszcze raz , bo to najwcześniejsze i najatrakcyjniej wyglądający krzew 
-- 23 lut 2015, o 22:38 --
Jadziu może biały i kwitnie później, ale pewnie lepiej widać te białe kwiatki
-- 23 lut 2015, o 22:38 --
Jadziu może biały i kwitnie później, ale pewnie lepiej widać te białe kwiatki