Alunia dziękuję, kohlerie mam dalej wszystkie, ale czeka mnie sporo pracy, by wróciły do poprzednie świetności - trzeba je posadzić na nowo, hoje większość przeżyła przeprowadzkę, kilka niestety nie...one też wymagają reanimacji...
Na razie nie mam zdjęć, po przeprowadzce mam straty, spore straty...staram się ratować moje parapetowe, bo niektóre wymagają reanimacji, miejsce zmieniły na jesieni, niestety zima nie sprzyja roślinom..poupychałam je, gdzie się dało...
Udało mi się na razie ogarnąć sześć okien, reszta roślin koczuje jeszcze w jednym pokoju, gdzie się da na parapetach, stołach, regale...
Ceropegia Woodii, którą posadziłam z draceną - zdjęcie na stronie 3 - przez całe lato przebywała na balkonie, jak zbierałam kwiatki z balkonu, to zauważyłam, że wytworzyła torebkę nasienną, taką długi, prosty, cieniutki strączek, kilkanaście dni temu zobaczyłam, że dojrzały nasiona, były cztery, wysiałam tak z ciekawości i co... wczoraj, jak podlewałam kwiatki zauważyłam, że z jednego nasionka wzeszła roślinka...

, to taka pocieszka...

mam nadzieje, że da rady i rozwinie się w dojrzałą roślinę...
Kto jest wstanie pomóc mi w doprowadzeniu moich zdjęć do odpowiedniego rozmiaru?! Nie mam pojęcia, jak to zrobić, jak je wklejałam były ok, a teraz to giganty... nie byłam przez długi czas na Imageshack.us, widzę że jest za opłatą. Jak ja mogę odzyskać wrzucone tam moje zdjęcia?
Ceropegia, kwitła na jesieni
A Columnea kwitła tak:
Czekam na wiosnę, by znowu cieszyć oko takimi widokami - zdjęcia wiosna 2014 Krosno, Rzeszów