Znalazłem dosłownie 3 rurki całkowicie wypełnione kokonami,  sporo było wypełnionych w całości mokrym pyłkiem, inne pół na pół, lub częściowo tylko
 Znalazłem dosłownie 3 rurki całkowicie wypełnione kokonami,  sporo było wypełnionych w całości mokrym pyłkiem, inne pół na pół, lub częściowo tylko 

Jednym słowem masakra!

) ją otworzyć.
 ) ją otworzyć.

1 z rurkami mniejszymi i cieńczymi 3-5mm, w drugim grubsze 6-7mm, zrobiłam też kilka rurek z papieru do drukarki na próbę o śr 9-11mm, grubszej trzciny już nie mam
 1 z rurkami mniejszymi i cieńczymi 3-5mm, w drugim grubsze 6-7mm, zrobiłam też kilka rurek z papieru do drukarki na próbę o śr 9-11mm, grubszej trzciny już nie mam  rurki papierowe na końcach pozaginałam do środka co wygląda jak takie a la kolanko. Rurki są w butelkach 2l i wlot zabezpieczony plastikową siatką po ziemniakach ;P w których jeszcze wycięłam grubsze oczka żeby przeleciała pszczółka, ale ptak już nie
 rurki papierowe na końcach pozaginałam do środka co wygląda jak takie a la kolanko. Rurki są w butelkach 2l i wlot zabezpieczony plastikową siatką po ziemniakach ;P w których jeszcze wycięłam grubsze oczka żeby przeleciała pszczółka, ale ptak już nie  

U mnie było sporo roztoczy, ale żeby zająć całe rurki.. W zeszłym sezonie wyłuskiwałeś kokony?
  U mnie było sporo roztoczy, ale żeby zająć całe rurki.. W zeszłym sezonie wyłuskiwałeś kokony?
 więc albo postawię to w cieniu, albo będę musiała zrobić inną obudowę dla rurek. Mogę tez zrobić w tych butelkach sporo wywietrzników żeby jednak cyrkulacja była, bo faktycznie ugotują mi się larwy
 więc albo postawię to w cieniu, albo będę musiała zrobić inną obudowę dla rurek. Mogę tez zrobić w tych butelkach sporo wywietrzników żeby jednak cyrkulacja była, bo faktycznie ugotują mi się larwy