Aniu -anym poczekaj jeszcze. Może wyjdą, bo może je głębiej posadziłaś. W najgorszym scenariuszu to może były przesuszone ? Czego wcale Ci nie życzę.Ranniki to drobne cebulki a czasami sprawiają zawód.
Ogród Biedronki 641 cz.2
- Biedronka641
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 cze 2012, o 17:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród Biedronki 641 cz.2
Anuleczko u mnie dopiero wiosenka w pięknym wydaniu się pojawi . Przynajmniej na to liczę, bo ją uwielbiam. A jak przyjdzie to na długo pozostanie i nic tego nie zmieni.
Aniu -anym poczekaj jeszcze. Może wyjdą, bo może je głębiej posadziłaś. W najgorszym scenariuszu to może były przesuszone ? Czego wcale Ci nie życzę.Ranniki to drobne cebulki a czasami sprawiają zawód.
- alicjad31

- Od: 28 lip 2013, o 20:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Alu u Ciebie chyba jest cieplej bo wiosna na progu stoi .Zdróweczka Ci życzę 
Pozdrawiam Alicja
- Biedronka641

Alu jeszcze nie jest to co bym już oczekiwała, ale wiosna się zbliża. Pierwsze maluchy już cieszą .
Zdróweczko ma się lepiej i idzie w lepszym kierunku . A jak będzie dalej to czas pokaże. Na razie żyję nadchodzącą wiosną i to moje najlepsze lekarstwo na zdrowie i życie.

Zdróweczko ma się lepiej i idzie w lepszym kierunku . A jak będzie dalej to czas pokaże. Na razie żyję nadchodzącą wiosną i to moje najlepsze lekarstwo na zdrowie i życie.
Alu chyba najbardziej zbliżona wersja to że zaginęły a, w tym miejscu nie pieliłam ot tylko większe wyrostki powyrywałam.Tak jak proponujesz powsadzam do doniczki i tak będzie najlepiej. pozdrawiam

- Biedronka641

Marysiu moim zdaniem tak będzie najlepiej. Ciesz się,że chociaż te parę Ci się utrzymało i zakwitło. Każdy pierwszy maluch cieszy. 
-
slanka-flora
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 3 gru 2011, o 09:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
ALA,rannik pełny
To ja Cię chyba nie doceniam
To ja Cię chyba nie doceniam
- Biedronka641

Sławku to jest mi przykro,że mnie nie doceniasz. Mam a może miałam bzika na drogie kwiatuszki. W tym roku nic nowego mi oprócz zamówienia złożonego na jesieni za granicą kraju nie przybędzie. Brak kasy , bo wydaje je na lekarstwa.
Ale jeszcze czymś na co z kwitnieniem sama czekam to chyba Cię jednak zaskoczę.
Tylko zaglądaj do mnie częściej by czegoś nie przegapić.

Ale jeszcze czymś na co z kwitnieniem sama czekam to chyba Cię jednak zaskoczę.
Tylko zaglądaj do mnie częściej by czegoś nie przegapić.
- cyma2704

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Alu ranniki w słońcu cieszą,
są zapowiedzią wiosny, do której tak tęsknimy.
- Biedronka641

Zosiu bardzo cieszą, bo już dawno ich nie miałam. Teraz mam trzy zwykłe i jednego pełnego.
No może jeszcze będzie kiedyś koloru białego.
No może jeszcze będzie kiedyś koloru białego.
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Alu u Ciebie takie piękne wiosenne ranniki a u mnie śnieg leży w ogrodzie i wcale nie myśli stopnieć ,chociaż dzisiaj było ciepło,ale taka skorupa zlodowaciała sie zrobiła i ona trzyma śnieg, może i u mnie w końcu będzie jakaś wiosna pięknych snów życzę 
- karolacha

- Od: 1 cze 2014, o 15:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Piękne ranniki, teraz na pewno już kwitną w pełni
szkoda ,że u mnie zginęły. Ale u mnie ziemia pod rabaty kurczy się , jest zaniedbana, b o stawiam na krzewy i drzewa, z tym, mniej roboty, mniej zginania, a ja już niestety nie mogą hakać, plewić...więc mam drzewa głównie 
- garden11
- 1000p

- Od: 3 gru 2014, o 10:16
Muszę się pochwalić, że ja dziś widziałam to zielone królestwo na żywo! Widok niezapomniany, ogród dojrzały, różnorodny, wielogatunkowy szkoda tylko, że nie zabrałam katalogu roślin ze sobą bo większości z nich nie skojarzyłam z nazwy:) A właścicielka??? Przemiła energiczna kobitka! Alu dziękuję za mile spędzony czas i za cuda, którymi mnie obdarowałaś
Alu teraz
u mnie 
Alu teraz
- Biedronka641

Witam.
Martuś wystarczy parę ciepłych dni i rośliny u Ciebie szybko wyskoczą.
Ty miałaś dużo więcej śniegu. U mnie było jego mało i szybko stopniał. Pomimo łagodnej zimy już mogę powiedzieć ,że mam pierwsze straty
Karolciu ranniki giną, bo taka sytuacja u mnie też miała nie raz miejsce. Karolciu nie musisz mieć cebulowych, bylin, bo masz przepiękne krzewy, drzewa, róże na jabłoni. I taki ogród też ma swój urok. Przy Twoim stanie zdrowia powinnaś się oszczędzać. Ja też już dbam o siebie.
Ewciu ja też dziękuje za przemiłe spotkanie. Miło było Ciebie poznać. Ogród taki sobie,ale miło,że doceniasz to co w nim rośnie. Czas szybko mijał, bo właścicielka to strasznie gaduła,
ale choć niewiele jeszcze kwitnie to musiała wszystko pokazać. Musisz przyjść w różnych okresach, bo ogród o każdej porze roku jest inny i zmienia się.
Dziękuję za przepiękny prezent. Przybył mi jeszcze jeden storczyk.Piękny. Tylko po co się wykosztowywałaś?
Pewnie,że Twój ogród też odwiedzę . Tylko niech się zrobi ciut cieplej.
Wczoraj kwitły pojedyncze krokusy,
Dziś spacerując z Ewą zauważyłyśmy jak zakwitły kolejne,ale to jeszcze nie duże kępki.

Przebiśnieg Elvesa.. Taki inny. Kwiat większe , liście szersze i jaśniejsze od pospolitego, No i wyższy,ale dopiero wyszedł.
Martuś wystarczy parę ciepłych dni i rośliny u Ciebie szybko wyskoczą.
Karolciu ranniki giną, bo taka sytuacja u mnie też miała nie raz miejsce. Karolciu nie musisz mieć cebulowych, bylin, bo masz przepiękne krzewy, drzewa, róże na jabłoni. I taki ogród też ma swój urok. Przy Twoim stanie zdrowia powinnaś się oszczędzać. Ja też już dbam o siebie.
Ewciu ja też dziękuje za przemiłe spotkanie. Miło było Ciebie poznać. Ogród taki sobie,ale miło,że doceniasz to co w nim rośnie. Czas szybko mijał, bo właścicielka to strasznie gaduła,
Dziękuję za przepiękny prezent. Przybył mi jeszcze jeden storczyk.Piękny. Tylko po co się wykosztowywałaś?
Pewnie,że Twój ogród też odwiedzę . Tylko niech się zrobi ciut cieplej.
Wczoraj kwitły pojedyncze krokusy,
Dziś spacerując z Ewą zauważyłyśmy jak zakwitły kolejne,ale to jeszcze nie duże kępki.

Przebiśnieg Elvesa.. Taki inny. Kwiat większe , liście szersze i jaśniejsze od pospolitego, No i wyższy,ale dopiero wyszedł.
- Anuleczka
- 500p

- Od: 25 sty 2015, o 20:27
No Alu Ewa nie mogła wyjść z zachwytu, przez telefon gadała jak najęta nie chciała mnie w ogóle do słowa dopuścić. Coś Ty jej zrobiła albo inaczej pokazała. SZOK!!! 
- Biedronka641

Aniu ale ta Ewa to papla.
Nie wiem co Ona ci naopowiadała
Wiesz,że ja z tych gaduł . Pewnie Ewcię nie dopuszczałam do słowa, to musiała się do Ciebie wygadać.
Przy następnym spotkaniu obiecuję,że gospodyni dam szansę się wygadać, bo będę milczeć i tylko słuchać.
A co jej pokazałam . Troszkę bałaganu po zimie w ogrodzie .
Wiesz,że ja z tych gaduł . Pewnie Ewcię nie dopuszczałam do słowa, to musiała się do Ciebie wygadać.
Przy następnym spotkaniu obiecuję,że gospodyni dam szansę się wygadać, bo będę milczeć i tylko słuchać.
A co jej pokazałam . Troszkę bałaganu po zimie w ogrodzie .