Wielka miłość od maja 2013, czyli działeczka Aneczki. Cz. 3
-
Pashmina2006
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Wielka miłość od maja 2013, czyli działeczka Aneczki. Cz. 3
A mnie najbardziej podoba się Hot Papaya. Nie widziałam jej u siebie, bo posadziłam ją w sierpniu. Ale oglądałam u Aneczek. Jest piękna.
- aneczka1979

- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Aniu witaj u mnie.
Zdjęć szerszej perspektywy w tym sezonie będzie więcej. Obiecuję. W końcu będzie wszystko na tyle rozrośnięte, że nie będzie wstydu.
Przetaczniki moje w ilości znacznej mam tylko z dwóch źródeł. częśc z lokalnego ryneczku a cześć z BR.
Niektóre powojniki niestety tak już mają, że nieładnie ogałacają się od dołu. Trzeba po prostu te liście obrywać a przed powojnikiem posadzić coś na tyle wysokiego, by zasłaniało takowy nieciekawy widok. Ja tak np zrobiłam przed Janem Pawłem II, który to nie dość, że kwitnie dość wysoko to i lubi ogałacać się od dołu. Zapodałam więc mu przyjaciela z przodu w postaci firletki i Agastache i jak dla mnie bomba!

Gosiu -Pepsi dziękuję za opinię na temat Gardenii. My z Małżem wydebatowaliśmy, że za paliwo na dojazd, wejściówki i zakupy, które zapewne bym tam poczyniła (a absolutnie ich przecież nie potrzebuję, bo teoretycznie kupiłam już wszystko, co potrzebowałam a nawet więcej
) spokojnie kupimy pergolę pod róże co moją przyjechać. Także ja na Gardenię też jednak nie pojadę.
Moniś i Zuzka mam nadzieję, że zdacie nam relacje ze swoich wypraw.
Elwi muszę przyznać, że świetne mamy tu dziewczyny. Nie dość, że nauczą wielu pożytecznych rzeczy, to jeszcze nie raz rozbawią do łez. Uwielbiam to forum i ich użytkowników!
Dzięki Kochana za namiary na Rosebooka. Już kiedyś ktoś mnie tam odsyłał, bym obejrzała jakąś z róż (niestety już nie pamiętam kto to był i jaka to róża -ech pamięć ma ulotna...
) teraz przynajmniej zapisałam ją sobie i obejrzałam już wszystkie ślicznoty, które do mnie przyjadą.
Madziu też mi się bardzo podoba. Tylko nie panikuj jak zacznie się rozwijać, bo na początku w ogóle nie wygląda jak ona sama.
Dorciu dziękuję za rady i pomoc.
Zdjęć szerszej perspektywy w tym sezonie będzie więcej. Obiecuję. W końcu będzie wszystko na tyle rozrośnięte, że nie będzie wstydu.
Przetaczniki moje w ilości znacznej mam tylko z dwóch źródeł. częśc z lokalnego ryneczku a cześć z BR.
Niektóre powojniki niestety tak już mają, że nieładnie ogałacają się od dołu. Trzeba po prostu te liście obrywać a przed powojnikiem posadzić coś na tyle wysokiego, by zasłaniało takowy nieciekawy widok. Ja tak np zrobiłam przed Janem Pawłem II, który to nie dość, że kwitnie dość wysoko to i lubi ogałacać się od dołu. Zapodałam więc mu przyjaciela z przodu w postaci firletki i Agastache i jak dla mnie bomba!

Gosiu -Pepsi dziękuję za opinię na temat Gardenii. My z Małżem wydebatowaliśmy, że za paliwo na dojazd, wejściówki i zakupy, które zapewne bym tam poczyniła (a absolutnie ich przecież nie potrzebuję, bo teoretycznie kupiłam już wszystko, co potrzebowałam a nawet więcej
Moniś i Zuzka mam nadzieję, że zdacie nam relacje ze swoich wypraw.
Elwi muszę przyznać, że świetne mamy tu dziewczyny. Nie dość, że nauczą wielu pożytecznych rzeczy, to jeszcze nie raz rozbawią do łez. Uwielbiam to forum i ich użytkowników!
Dzięki Kochana za namiary na Rosebooka. Już kiedyś ktoś mnie tam odsyłał, bym obejrzała jakąś z róż (niestety już nie pamiętam kto to był i jaka to róża -ech pamięć ma ulotna...
Madziu też mi się bardzo podoba. Tylko nie panikuj jak zacznie się rozwijać, bo na początku w ogóle nie wygląda jak ona sama.
Dorciu dziękuję za rady i pomoc.
- Rozana
- 1000p

- Od: 20 wrz 2014, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Pięknie to wygląda
. Ja muszę w tym roku kupić choć jeden powojnik. Ale nie mam na razie pomysłu gdzie by mógł rosnąć. Mam dośc mocne przedmuchy, i tylko między budynkami jest zacisznie.No chyba , że potawię kratke w pewnej odległośći od muru domu i byłaby ozdoba przed domkiem. Sama już nie wiem.
- aneczka1979

Marto kratka przed domkiem brzmi świetnie! 
-
Pashmina2006

- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
A to długo trzeba czekać żeby wyglądała tak jak ma wyglądać? Ale ta Firletka Ci się rozszalała...
Jaką pergolę planujesz?
Jaką pergolę planujesz?
- aneczka1979

Madziu nie nie... po prostu kwiat w pierwszej fazie rozkwitu jest pomarańczowy a nie czerwony, dopiero w pełni otwierania się ciemnieje.
- Rozana
- 1000p

- Od: 20 wrz 2014, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Myślisz, że powojnik wolałby zacisze? Mam taką pustą ścianę przed domem, ogólnie jest tu dużo słońca.aneczka1979 pisze:Marto kratka przed domkiem brzmi świetnie!
- dorcia7

- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Podzielam opinię i dlatego na Gardenię się nie wybiorę ,w jednym roku byłam na targach i na festiwalu kwiatów w Książu,o wiele więcej było można kupić i w lepszych cenach a do tego piękne kwiaty obejrzeć ,tak więc Aniu wybierz się choć raz do Książa na majówkę ,nie mamy aż tak daleko, zresztą wracając do Gardenii to w dużej mierze oferta dla sprzedawców i np moje ukochane żurawki były tylko eksponatami,kupić nie było można
- aneczka1979

Dorotko powiem nawet, ze do Książa mam całkiem niedaleko!
Dokładnie na weekend majowy będzie wystawa i możność zakupów, tak?
Dokładnie na weekend majowy będzie wystawa i możność zakupów, tak?
- dorcia7

- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Tak,zawsze jest 1-3 maja,w zamku wystawa kwiatów i stoiska z różnościami,a w otoczeniu zamku były stoiska z roślinami ,czego dusza zapragnie,szkoda tylko że jak ja byłam padał deszcz i co prawda na tarasy i kiermasz kwiatowy wyszliśmy jak przestało padać ,ale niezbyt przyjemna aura do chodzenia ,jak jest pogoda musi być bajecznie,potem pojechalismy jeszcze do Palmiarni bo dawno nie byłam ,tam też można zakupy zrobic
- aneczka1979

dziękuję Dorciu za linka. Dopiero mapa tam umieszczona uzmysłowiła mi, że mam tam jednak ciut daleko.
No nic. Zobaczymy. Może jakaś majówka we Wrocławiu..? I przy okazji podjechanie na ten festiwal kwiatów..?
- Alania

- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Masz piękne powojniki, Aniu
U mnie bardzo słabo rosną, padają na uwiąd. Co jest powodem? Za sucho? Za gorąco? Kiepska jakość ziemi? Co jest u Ciebie źródłem sukcesu w uprawie? Podziel się tajemnicą, proszę 
- chalaputkowo
- 1000p

- Od: 16 cze 2014, o 18:59
Na Gardenii byłam dwa lata temu , owszem szału ni ma ale pod względem cebul nie zawiodłam się ani trochę , nakupowałam lilii za marne grosiki a kwitły i pachniały rewelacyjnie . Można popodglądać rozwiązania i nowości np. w donicach , systemach nawadniających , ekologicznych i nie tylko nawozach , środkach ochrony roślin itd. Niestety w naszym regionie na nic lepszego liczyć nie możemy , ja mam strasznie daleko do Warszawy a Zieleń to życie kusi mnie od dawna .
Cóż
jeśli chodzi o róże - nie zaszalałam , wkładałam do koszyka to wszystko co mi się podobało , nie zważając na konsekwencję i od początku wiedziałam że muszę odpuścić , Miejsce jak miejsce , jest jeszcze sporo trawnika do zlikwidowania , gorzej z kaską
, szczególnie jak zliczę pozostałe zamówienia
, musi się już ta zima skończyć , i muszę sobie wyprostować w głowie że nie wszystko na raz

Aneczko a co do wystawy kwiatów w zamku Książ , a może się dogadamy , bo mnie się już prawie udało Misia do tej wycieczki namówić , może po drodze byśmy Cię zabrali , możesz napisać na pw gdzie mieszkasz i sprawdzimy czy to będzie po drodze , oczywiście czasu jeszcze dość i wiele się może stać ale pomarzyć dobra rzecz
Cóż
Aneczko a co do wystawy kwiatów w zamku Książ , a może się dogadamy , bo mnie się już prawie udało Misia do tej wycieczki namówić , może po drodze byśmy Cię zabrali , możesz napisać na pw gdzie mieszkasz i sprawdzimy czy to będzie po drodze , oczywiście czasu jeszcze dość i wiele się może stać ale pomarzyć dobra rzecz
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
- aneczka1979

Moniś -Alania sama nie wiem... Myślę, że strzałem w dziesiątkę było zakupienie wielu niekapryszących odmian. Te bardziej wymagające, jak łatwo się domyślić strzeliły focha, czyli standard.
Kup sobie kilka włoskich -nie pożałujesz.
Moniś - Chalaputkowojestem z Ciebie dumna! naprawdę! tak pięknie oparłaś się mega pokusie!
Jesteś od dziś moim guru!
Zobacz co napiszę poniżej...
Słuchajcie padło mi na łeb całkowicie. Jutro domawiam kolejną różycę -Mrs. John Laing.
A w ciortu z moją silną wolą!
Za to bydzie piknie.
...i...? DAWAĆ MI TU SZYBKO WIOSNĘ!!! 
Moniś - Chalaputkowojestem z Ciebie dumna! naprawdę! tak pięknie oparłaś się mega pokusie!
Słuchajcie padło mi na łeb całkowicie. Jutro domawiam kolejną różycę -Mrs. John Laing.