Meksyk, Afryka, Madagaskar i inne - piasek pustyni cz. 3
- piasek pustyni
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 10 cze 2012, o 11:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Meksyk, Afryka, Madagaskar i inne - piasek pustyni cz. 3
Dziękuję w imieniu tych roślinek, Iwonko
Faktem jest, że w grupie ładnie się prezentują, ale i pojedynczo te liściory robią wrażenie. To dopiero i tak jeszcze małe sadzonki, ale z czasem zabiorą miejsca sporo
Tym się jednak będę martwić później, oby tylko rosły
Siać je zamierzam co roku 
- maryjan13

- Od: 27 cze 2010, o 22:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Widzę Żaneto,że u Ciebie ciągle coś się dzieje mimo okresu zimowego.
Jak dorosłe rośliny uśpione czekają wiosny,to przynajmniej młodzież w mnożarkach rośnie.
Jak dorosłe rośliny uśpione czekają wiosny,to przynajmniej młodzież w mnożarkach rośnie.
- marta_lara
- 500p

- Od: 12 mar 2012, o 22:28
Żanetko w wolnej chwili pokaż swoje Pachypodia z ostatnich wysiewów. Chciałabym porównać sobie Twoje okazy do moich
Poza tym dawno się nimi nie chwaliłaś
Poza tym dawno się nimi nie chwaliłaś
- marlenka
- 500p

- Od: 26 lut 2011, o 12:50
Zastanawiałam się u kogo widziałam kwitnącą ostatnio Flame. To U ciebie chyba było. Powiesz mi czy przeżyła kwitnienie?
- piasek pustyni

- Od: 10 cze 2012, o 11:33
Marian, Marta, Marlenko - dziękuję Wam za wizyty!
Marianie - rosną, rosną, i już szczerze mówiąc, nie wyobrażam sobie zimy bez wysiewu. Chociaż na brak zajęć niestety nie narzekam, to jednak wysiew jest naprawdę fantastyczną sprawą.
Marta - niestety, Kochana, nie pokażę teraz, bo zdjęcia mogę robić tylko w mnożarce, a jest teraz całkowicie załadowana roślinami, które musiałam też wcześniej budzić, a maluchy z wysiewu stoją z brzegu i aparatem ich nie uchwycę. Musiałabym wyjąć wszystkie, a na to się na razie nie piszę
Ale jeszcze miesiąc i będę wyciągać, to wtedy obfocę, co trzeba.
Marlenko - witaj po długiej nieobecności! Mam nadzieję, że zaaklimatyzowałaś się w nowym miejscu. Pokazuj swoje roślinki
Co do Flame, to niestety - po kwitnięciu padła. Zdarzyło mi się to po raz drugi i więcej ryzykować nie będę - uznaję, że hodowca który mi powiedział o tej właściwości, miał rację, więc będę się tego trzymać i ucinać zalążki kwiatów. Ale może u mnie był to "podwójny przypadek", zimą mi dość dużo roślin padło, ale ta była w mnożarce i nie powinna. Przypadki jednak jak wiadomo, chodzą po ludziach i kwiatach też
Kochani, wiosna się zbliża, u nas do wszelkich zajęć dochodzi remont, który niedługo zaczynamy, więc bardzo proszę, byście trzymali kciuki za roślinki, które muszą go przetrwać razem z nami
Będzie kucie w ścianach, rycie w suficie i parę innych przyjemności. Do dużego remontu nie dopuszczę, ale na myśl o wszelkich czekających mnie przyjemnościach dostaję gęsiej skórki.
Póki jednak co, aby mnie ta wiosna z farbą w ręku nie zaskoczyła, umyłam sobie kilka swoich doniczek...

I zmykam dalej do roboty. Miłego weekendu wszystkim życzę
Marianie - rosną, rosną, i już szczerze mówiąc, nie wyobrażam sobie zimy bez wysiewu. Chociaż na brak zajęć niestety nie narzekam, to jednak wysiew jest naprawdę fantastyczną sprawą.
Marta - niestety, Kochana, nie pokażę teraz, bo zdjęcia mogę robić tylko w mnożarce, a jest teraz całkowicie załadowana roślinami, które musiałam też wcześniej budzić, a maluchy z wysiewu stoją z brzegu i aparatem ich nie uchwycę. Musiałabym wyjąć wszystkie, a na to się na razie nie piszę
Marlenko - witaj po długiej nieobecności! Mam nadzieję, że zaaklimatyzowałaś się w nowym miejscu. Pokazuj swoje roślinki
Kochani, wiosna się zbliża, u nas do wszelkich zajęć dochodzi remont, który niedługo zaczynamy, więc bardzo proszę, byście trzymali kciuki za roślinki, które muszą go przetrwać razem z nami
Póki jednak co, aby mnie ta wiosna z farbą w ręku nie zaskoczyła, umyłam sobie kilka swoich doniczek...

I zmykam dalej do roboty. Miłego weekendu wszystkim życzę
- Marek L

- Od: 5 maja 2012, o 22:11
to jest kilka
toć to cała bateria
ja swoje płucze na deszczu 
toć to cała bateria
Ło matko ale się napracowałaś kochana, trzymam łapki za remont i roślinki, ja jestem wpołowie dużego remontu i dziś część roślin pomyłam uffff 
- hen_s

- Od: 16 paź 2010, o 15:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Remont to najgorsze co może się przydarzyć w mieszkaniu. A już w mieszkaniu z roślinami to absolutna masakra. Współczuję i trzymam kciuki aby się odbył jak najszybciej i w miarę bezboleśnie. 
Henryk - moje kaktusy i sukulenty 1..., 8, 9,cz. 10
W tematach wymiany/sprzedaży roślin proszę pisać na priv.
W tematach wymiany/sprzedaży roślin proszę pisać na priv.
- kubasia

- Od: 31 mar 2012, o 19:26
Faktycznie "kilka"
Coś wiem na ten temat, bo płukanie i odsalanie hoi zwykle zajmuje mi cały dzień 
- brombiel

- Od: 22 cze 2014, o 13:35
Jeśli to jest kilka to jak wygląda kilkadziesiąt
chyba nie chcę wiedzieć... 
- Akwelan_2009

- Od: 10 sty 2009, o 19:27
- jak postępujesz przy tych "czynnościach" ? Dopytuję, bo w tym sezonie czeka mnie taka czynność, a jeszcze nie miałem z nią nic do czynienia, nie chciałbym popełnić jakiegoś "nieplanowanego" błędu/ ... / Coś wiem na ten temat, bo płukanie i odsalanie hoi zwykle zajmuje mi cały dzień
Pamiętaj o bliskich, jeśli chcesz by oni pamiętali o tobie !!!
Mieczysław
Sukulenty, ale nie kaktusy cz. I. cz. II. cz. III. cz. IV. cz.V
Mieczysław
Sukulenty, ale nie kaktusy cz. I. cz. II. cz. III. cz. IV. cz.V
- marta_lara
- 500p

- Od: 12 mar 2012, o 22:28
Żanetko, pomyśl jak cudownie będzie po remoncie w odświeżonym mieszkanku. Nie wiem czemu, ale ja lubię remontować, ryć w ścianach, malować i to jak mieszkanie pachnie już po remoncie...
Trzymam kciuki za was i roślinki
Trzymam kciuki za was i roślinki
- onectica

- Od: 16 sie 2012, o 17:31
Czyli już szykujesz się na rozrost delonix regia?piasek pustyni pisze: Kochani, wiosna się zbliża, u nas do wszelkich zajęć dochodzi remont, który niedługo zaczynamy, więc bardzo proszę, byście trzymali kciuki za roślinki, które muszą go przetrwać razem z namiBędzie kucie w ścianach, rycie w suficie i parę innych przyjemności.
Co to znaczy "płukanie i odsalanie hoi"?
- ewa321

- Od: 5 lip 2014, o 17:13
Żanetko - łączę się z Tobą w bólu, pyle, huku i kurzu remontowym
Ale za to potem jak będzie
A doniczki w brodziku - to normalnie
tygodnia !!
Ale za to potem jak będzie
A doniczki w brodziku - to normalnie
Pozdrawiam i zapraszam
- mrooofka
- 1000p

- Od: 4 paź 2014, o 20:37
remont to rzecz straszna-przeżyłam to z wielkim trudem, "na szczęście" nie miałam wtedy jeszcze kłujaków.. a cała operacja trwała miesiąc. W sumie muszę stwierdzić, że najgorsze to jest sprzątanie po remoncie-nidgy nie wiesz skąd wyskoczy jakiś pyłek czy kawałek gruzu