Comte dostała nową miejscówkę, może doczekam się takiego kwitnienia jak u Ciebie
Ogródek Gosi cz. 14
- nena08
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 lut 2012, o 10:06
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogródek Gosi cz. 14
Gosiu, te róże już drugi rok siedzą w tym miejscu. Nie jestem skora do kopania nowych dołków, ale są za wysokie na przód rabaty, a poza tym kwitną, powiedziałabym, oszczędnie
W drugim szeregu mogą sobie szaleć do góry.
Comte dostała nową miejscówkę, może doczekam się takiego kwitnienia jak u Ciebie
- renzal

- Od: 13 maja 2011, o 12:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Gosiu! Ale znów dałaś po oczach!
Kolejna lista chciejstw!
Co bym nie zrobiła, to dojrzały ogród inaczej wygląda niż mój młodziak!
Co bym nie zrobiła, to dojrzały ogród inaczej wygląda niż mój młodziak!
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
)Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
- Alania

- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Gosiu, zauważyłam u Ciebie na jednym ze zdjęć Hakonechloe - bardzo ładnie wygląda. Rośnie w cieniu? Cały czas za mną chodzi, ale boję się, żeby nie brązowiała (u mnie bardzo słonecznie) 
Gosiu odwiedzam Twój ogródek tylko nie zawsze piszę -masz tyle pięknych kolorowych cudów do oglądania. Niezmiennie podziwiam Twoje areały i to ,co na nich rośnie. 
Marusia.
Pozdrawiam miłego dnia wszystkim..
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=81576" onclick="window.open(this.href);return false;
Pozdrawiam miłego dnia wszystkim..
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=81576" onclick="window.open(this.href);return false;
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Aniu, z Comte jestem bardzo zadowolona. Kwitła w zeszłym roku bardzo często. Nie tak obficie jak w czerwcu, ale jednak. W dodatku jest to zdrowa sztuka. No i jedna z nielicznych, których nie ruszałam
Reniu, ale niektóre moje rabaty są stosunkowo młode. Ta z ostatniego zdjęcia ma raptem 3 lata. To efekt gęstego sadzenia. I może tego, że robię rabaty po kolei. Pierwsza powstała tylna. Druga była ta przy kamiennych schodkach, a nastepna to ta pod oknem z rh. I tak robię je po kolei. Najgorzej wyszła ta pierwsza, bo po pierwsze nie znałam się zupełnie na roślinach, po drugie nie robiłam jej od początku do końca z jakim takim planem, tylko sadziłam co mi wpadło w łapki. Kolejne już miałam mniej więcej w głowie. Oczywiście nie realizowałam konsekwentnie planu. Jak nie mogłam zdobyć jakiejś rosliny szukałam pasującego zamiennika. Bo ja niecierpliwa jestem i muszę mieć już większy zarys zrobiony od razu. A potem dosadzam już to co mi tam jeszcze pasuje
Monia, ja mam 3 hakonechloe. 2 rosną na całkowitej patelni, także dla mnie to mit, że ta roslina potrzebuje półcienia. Może nie rozrasta się do gigantycznych rozmiarów, ale systematycznie zawsze coś przybędzie.
Marusiu, bardzo mi miło, że mój ogródek Ci sie podoba
A oto kolejna moja nn. Strasznie choruje. 2 lata temu bardzo zmarzła. Nawet myślałam, żeby ją wykopać, że już z niej nic nie bedzie, ale dzięki Wam ocalała. Tylko, żeby az tak nie gubiła liści

A to Golden Eye Cover. Malutka, ale wigorna. Kwitnie prawie cały czas z niewielkimi przerwami

Caribia. Najmniej lubiana przeze mnie rózyczka. Nie lubię takich nakrapianych.
Pilgrim. Kocham tę różę. Tylko że u mnie bardzo źle rośnie. Zamieranie pędów.

Golden Celebratione na cześć mojego goldenka

A to róża dla mnie rewelacyjna. Home&Garden Kwitła aż do mrozów.
Queen of Sweden

Reniu, ale niektóre moje rabaty są stosunkowo młode. Ta z ostatniego zdjęcia ma raptem 3 lata. To efekt gęstego sadzenia. I może tego, że robię rabaty po kolei. Pierwsza powstała tylna. Druga była ta przy kamiennych schodkach, a nastepna to ta pod oknem z rh. I tak robię je po kolei. Najgorzej wyszła ta pierwsza, bo po pierwsze nie znałam się zupełnie na roślinach, po drugie nie robiłam jej od początku do końca z jakim takim planem, tylko sadziłam co mi wpadło w łapki. Kolejne już miałam mniej więcej w głowie. Oczywiście nie realizowałam konsekwentnie planu. Jak nie mogłam zdobyć jakiejś rosliny szukałam pasującego zamiennika. Bo ja niecierpliwa jestem i muszę mieć już większy zarys zrobiony od razu. A potem dosadzam już to co mi tam jeszcze pasuje
Monia, ja mam 3 hakonechloe. 2 rosną na całkowitej patelni, także dla mnie to mit, że ta roslina potrzebuje półcienia. Może nie rozrasta się do gigantycznych rozmiarów, ale systematycznie zawsze coś przybędzie.
Marusiu, bardzo mi miło, że mój ogródek Ci sie podoba
A oto kolejna moja nn. Strasznie choruje. 2 lata temu bardzo zmarzła. Nawet myślałam, żeby ją wykopać, że już z niej nic nie bedzie, ale dzięki Wam ocalała. Tylko, żeby az tak nie gubiła liści

A to Golden Eye Cover. Malutka, ale wigorna. Kwitnie prawie cały czas z niewielkimi przerwami

Caribia. Najmniej lubiana przeze mnie rózyczka. Nie lubię takich nakrapianych.
Pilgrim. Kocham tę różę. Tylko że u mnie bardzo źle rośnie. Zamieranie pędów.

Golden Celebratione na cześć mojego goldenka

A to róża dla mnie rewelacyjna. Home&Garden Kwitła aż do mrozów.
Queen of Sweden

-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Gosiu,ale dawka pięknych kwiatów,nie da się wyjść ,róże cudowne,dobrej nocki życzę 
Nie lubisz Caribi?? boszzz.....jest prześliczna, i na tych zdjęciach na pewno o wiele ładniejsza od Pilgrima 
- anym

- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Gosiu chyba od ciebie od gapię połączenie przywrotnika z szałwią 
- Margo2

Martuś, róż u mnie prawie nie widać, a mam ich około 60. Lubię je wmieszać w tłum
Szamanko, akurat ta różyczka mnie nie zachwyca. Po pierwsze kolor. Ja wolę te różowiaste, a po drugie bardzo szybko traci kwiaty. Szukam róż trwałych, albo często kwitnących, a ona też nie kwapi się do tego.
Aniu, podgapiaj
Cieszę się, że Ci się podoba
Wspomniany już wcześniej Jach Cartier

Green Ice
Leonardo da Vinci

Grussan an Aachen

Jazz, to jest dopiero spektakularna róża. Ale trzeba ją zobaczyć na żywo

Comte de Cambord

Szamanko, akurat ta różyczka mnie nie zachwyca. Po pierwsze kolor. Ja wolę te różowiaste, a po drugie bardzo szybko traci kwiaty. Szukam róż trwałych, albo często kwitnących, a ona też nie kwapi się do tego.
Aniu, podgapiaj
Wspomniany już wcześniej Jach Cartier

Green Ice
Leonardo da Vinci

Grussan an Aachen

Jazz, to jest dopiero spektakularna róża. Ale trzeba ją zobaczyć na żywo

Comte de Cambord

- bodzia3012

- Od: 10 wrz 2009, o 08:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Gosiu piękne kompozycje traw z różami , a i rabatka z hostami też śliczna

- Isia

- Od: 27 maja 2007, o 17:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Gosiu widzę moją ulubioną kompozycję z piwonią i klematisem
bardzo pięknie wygląda różyczka G. Hamilton taki blady perłowy róż to ja lubię
i w ogóle masz tych różyczek dużo która najładniejsza trudno wybrać zwłaszcza że zdjęcia nie oddają ich prawdziwej urody. Cieszę się że mogę podziwiać je w realu 
-
Tamaryszek

- Od: 13 lip 2009, o 20:55
Cześć Gosiu, przeczytałam, że masz 60 róż! Bardzo dużo, nie przypuszczałam. Popatrzyłam sobie na Twój buczek przed domem, dosyć wolno rośnie, prawda? Ale to nie jest karłowa forma? Pytam, bo akurat oglądałam swoje zdjęcia z wycieczki i na jednym jest taki buk wielki jak piętrowy dom.
- Alania

Gosiu, masz piękne hosty! Chyba nie masz ślimaków w okolicy 
- Margo2

Bożenko, bardzo lubię takie połączenie róż i traw.Niektórym ono nie pasuje, ale wydaje mi się, że ostnice są tak delikatne, żę podkreslają piękno róż. Hosty uwielbiam
Isiu, jak wiesz, że zdjęcia nie oddają zazwyczaj wszystkiego, albo przekłamują, albo pokazują za mało. Przynajmniej mój aparat. Wiesz, że nie lubię się chwalić, ale na zywca ta kompozycja jest dużo lepsza. Nie umiem zrobić jej zdjęcia. Geof u mnie bardzo mizerny. Liczę że w końcu pokaże swój urok
Izuś, teraz przyjedziesz do mnie w czerwcu to zobaczysz moje róże. Jesienią ich za bardzo nie widać, zresztą byłaś kiedy trawnik był rozwalony, więc zniekształcał obraz
Buczek jest szczepiony. Na pewno urośnie z niego kiedyś potwór, ale ja zamierzam ciąć. Wiem, że tego nie lubisz, ale ja wychodze z założenia, że albo chcę coś mieć i to musi sie dostosować do warunków, albo trzeba z tego zrezygnować, jeśli nie chce się naginać do swoich potrzeb. Ja chcę mieć. Więc naginam. Jak pisałam jest to forma szczepiona, więc już jest w jakiś sposób naginana. Może dlatego rosnie wolniej. Kupiłam go jako 50 cm drzewko. Teraz ma ponad metr. Za jakieś 10 lat będzie go widać
Monia, mam, ale niewiele. Ale miałam też pomocników. Jeże. Tylko, czy to moje zwierze ich nie wygoniło?

nn

Pastlla
Stephane Baronin

Avalon. Niejedna forumka jest nim zachwycona. Mnie nie dane było.
Jakos nie mam szczęścia do sadzonek. Ale dam mu czas
Ponownie Candeligh

Isiu, jak wiesz, że zdjęcia nie oddają zazwyczaj wszystkiego, albo przekłamują, albo pokazują za mało. Przynajmniej mój aparat. Wiesz, że nie lubię się chwalić, ale na zywca ta kompozycja jest dużo lepsza. Nie umiem zrobić jej zdjęcia. Geof u mnie bardzo mizerny. Liczę że w końcu pokaże swój urok
Izuś, teraz przyjedziesz do mnie w czerwcu to zobaczysz moje róże. Jesienią ich za bardzo nie widać, zresztą byłaś kiedy trawnik był rozwalony, więc zniekształcał obraz
Buczek jest szczepiony. Na pewno urośnie z niego kiedyś potwór, ale ja zamierzam ciąć. Wiem, że tego nie lubisz, ale ja wychodze z założenia, że albo chcę coś mieć i to musi sie dostosować do warunków, albo trzeba z tego zrezygnować, jeśli nie chce się naginać do swoich potrzeb. Ja chcę mieć. Więc naginam. Jak pisałam jest to forma szczepiona, więc już jest w jakiś sposób naginana. Może dlatego rosnie wolniej. Kupiłam go jako 50 cm drzewko. Teraz ma ponad metr. Za jakieś 10 lat będzie go widać
Monia, mam, ale niewiele. Ale miałam też pomocników. Jeże. Tylko, czy to moje zwierze ich nie wygoniło?

nn

Pastlla
Stephane Baronin

Avalon. Niejedna forumka jest nim zachwycona. Mnie nie dane było.
Jakos nie mam szczęścia do sadzonek. Ale dam mu czas
Ponownie Candeligh

- Alania

Ja mam po prostu nalot ślimaków przez te okoliczne łąki. W zasadzie co roku widzę jeża, ale chyba nie nadąża, bo efekty marne. Tu by musiało być stado jeży