Nasiona pomidorów od kozuli - cz. 3
- Rzepka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 mar 2014, o 14:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Nasiona pomidorów od kozuli - cz. 3
Ja z nieustalonych odmian o niskiej efce mam jeszcze K/20 F3, więcej odmian bałam się zamawiać, dopiero zaczynam swoją przygodę z pomidorami, a moim zdaniem, zamawianie krzyżówek wiąże się ze zobowiązaniem zarówno wobec twórcy odmiany jak i Forumowiczów.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Malinowy Królu, mój K 178 jest jak najbardziej samokończącyFaworyt pisze:Grania:
Z tego wniosek że u Ciebie 178 nie był samokończący.Czy w sezonie produkował wilki żeby go ewentualnie prowadzić dalej.

W gradowe lato został mu porządny korzeń.Sprzyjające warunki atmosferyczne oraz odpowiednie nawożenie spowodowały, że bardzo szybko odbudował zieloną część, zakwitł i zaowocował. Nie był bardzo wysoki jak De Barao, Italian Giant, czy K142 .W pewnym momencie on kończy swój wzrost.
Wilki produkuje.
Potrzebuję informacji o wczesności k/20, K/75 i K/141. Część moich pomidorów będzie pod daszkiem a reszta bez osłony w gruncie,kombinuję więc tak,
że te wczesne to pod chmurką bo szybciej dojrzeją i może umknę przed zz.
że te wczesne to pod chmurką bo szybciej dojrzeją i może umknę przed zz.
pozdrawiam Karina
Wklejam dla przypomnienia link z opisem i zdjęcie K 178. Kozula nazywa go samokończący malinowy. Jeszcze bez numerku. http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=938
- teska
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 19 lut 2012, o 21:41
U mnie 178 najdłużej bronił się przed ZZ. Wpisałam go na listę do wysiewu zobaczymy jak będzie się sprawował.
Pozdrawiam Teresa

Pozdrawiam Teresa
- Faworyt
- Od: 2 gru 2014, o 14:47
Grania:
Od tego zdięcia 178 zaczęła mnie intrygować.Dobrze że puszcza wilczyska.Będzie rósł na warunkach jakie mam zamiar mu zaproponować w ramach eksperymentu.
Od tego zdięcia 178 zaczęła mnie intrygować.Dobrze że puszcza wilczyska.Będzie rósł na warunkach jakie mam zamiar mu zaproponować w ramach eksperymentu.

Serdecznie pozdrawiam.
MK
Żadną sztuką jest trwać i oczekiwać,lecz dawać nad miarę. Bruno/ Ew. wg. Św. Mateusza 25, (31-46).
MK
Żadną sztuką jest trwać i oczekiwać,lecz dawać nad miarę. Bruno/ Ew. wg. Św. Mateusza 25, (31-46).
Faworyt, a cóż to za katorgi mu zgotujesz
Kozula wysiała go dopiero 16 czerwca i wydał tak wielki plon. Muszę w tym roku zważyć wszystkie owoce K178 z krzaka.
A Ty pw to nie odbierasz?

Kozula wysiała go dopiero 16 czerwca i wydał tak wielki plon. Muszę w tym roku zważyć wszystkie owoce K178 z krzaka.
A Ty pw to nie odbierasz?
- Faworyt
Grania:
Jeden będzie rósł na żywioł,drugiego spróbuję poprowadzić dalej z wilka,a trzeci krzak na dwa pędy.Zaraz odpisze na pw. Dziś leżę cały dzień bo jakieś choróbsko mnie dopadło,ale zaraz się zmobilizuję.
Jeden będzie rósł na żywioł,drugiego spróbuję poprowadzić dalej z wilka,a trzeci krzak na dwa pędy.Zaraz odpisze na pw. Dziś leżę cały dzień bo jakieś choróbsko mnie dopadło,ale zaraz się zmobilizuję.
Serdecznie pozdrawiam.
MK
MK
Ponawiam moje pytanie o wczesność pomidorów K/20, K/75 i K/141 może ktoś uprawiał,nie mogę znaleźć informacji na ten temat.
Jest tylko opis wyglądu i smaku.
Jest tylko opis wyglądu i smaku.
pozdrawiam Karina
- Agulka11
- Od: 23 mar 2011, o 18:58
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Miałam wszystkie trzy - niestety nic nie mogę powiedzieć o terminie owocowania, bo u mnie od 2 lat jakieś plagi chodzą po działce, jak nie kompletne nurkowanie krzaków, tak wciągnięcie przez jakiegoś głodomora itd. - a to opóźniło bardzo owocowanie...
Pozdrawiam
Forumowiczka - Aga
Forumowiczka - Aga
Dzięki, przejrzałam wszystkie wątki dotyczące pomidorów Kozuli i nic, muszę zdecydować czy posadzę pod zadaszeniem czy w gruncie,
w gruncie mają być te wcześniejsze.
w gruncie mają być te wcześniejsze.
pozdrawiam Karina
- Faworyt
Jako pierwsze sześć dni od wysiewu pojawiły się na powierzchni obok standardowych-ustalonych malinowców, K-37 i K-178.Jutro większość pozostałych krzyżówek też powinna już wykiełkować. 

Serdecznie pozdrawiam.
MK
MK
- Faworyt
W K-37 F7 wzeszło kilka trójliściennych.W K-37 F9 już takowych nie spotkałem.
Serdecznie pozdrawiam.
MK
MK
-
- 500p
- Od: 4 maja 2009, o 14:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Pouder u mnie K75 jest średniowczesny, terminów owocowania Ci nie podam, bo nie analizuje tego tak dokładnie. Na pewno nie jest tak wczesny jak np. maskotka, za to dość wcześnie kończy owocowanie, niemniej warto uprawiać do dla smaku owoców. Ale musisz wziąć pod uwagę to, że nie jest to odmiana ustalona i poszczególne krzaki mogą być jeszcze różne.
Dorota
Dorcinda dzięki, tak się dopytuję bo te wczesne będą pod chmurką, im szybciej dojrzeją tym większa szansa, że uniknę zz
pozdrawiam Karina