Moje oczko w głowie cz.6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Anuleczka
500p
500p
Od: 25 sty 2015, o 20:27
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje oczko w głowie cz.6

Post »

Tereniu piękne masz orliki, chyba będę się uśmiechać do Ciebie o nasiona. Takie dorodne kępy, a one tak mi się podobają.
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Jolu Ziarnopłon ma kwiatki podobne do kaczeńca , listki inne , ja bym powiedziała ze ładniejsze i rośnie w takich kępkach ;:333
Te z pierwszej fotki to takie baletniczki śliczne :tan też mi się najlepiej podobają . Może i moje się zmutują bo mam tylko ciemne :wink:
Eliza ;:196 Powtarzam sobie , powtarzam ;:108
Już lepiej ;:108
Iwonko ja dopiero dzisiaj wzięłam pierwszy raz , ale już zamówiliśmy następne ;:108
Ja też wysiałam orliki w tamtym roku i czekam jakie będą :tan
Moniko nie mam żadnych problemów z orlikami ;:185
Mogę Ci podpowiedzieć - nie wiem czy na orliki zadziała - próbowałam na innych roślinkach i działało .
Masz u siebie wrotycz ??? zrób gnojówkę i polej nią swoje orliki - ja rozcieńczałam 1;5
Jak nie masz wrotyczu to mogę Ci podesłać kawałek razem z patyczkami ;:108 Tylko przyślij adres .
Witaj Dorotko ;:196 ja też piłam mleczko z miodem i masłem i cały czas leże ;:108

Zapomniałam o jeszcze jednym skutecznym lekarstwie - wizytach w Pięknych Ogrodach :tan ja przez parę dni to nawet nie miałam siły patrzeć nie mówiąc o chodzeniu - dzisiaj już tak ;:306
Dorotko dziękuję i też dużo zdrówka życzę ;:196
Aniu Podeślij adres i jak pod zdrowieje to Ci wyślę ;:108 Kiedyś mi się nie podobały a teraz zawładnęły moim ;:167
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Tereniu biedactwo moje aleś się rozchorowała ;:196 .Macie racje ,żeby iść się leczyć trzeba być zdrowym inaczej sobie ne da .
Cudne orliki i za chwilkę zakwitną, bo to majowe kwiatki .U mnie też ostatnio nie chcą rosnąć Omiegi. Po kwitnieniu rozsadziłam w parę miejsc i ciekawe czy coś to pomorze .Kiedyś miałam ich mnóstwo wszędzie .Moje liliowe dzieci wreszcie sie ujawniły,że żyją :heja .Zależy mi bardzo na tych cebulkach ,bo mama szybko się wytraca
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Tak długo Cię trzyma?
Niedobrze. Mnie leci z nosa, ale to na razie tyle. Od razu aplikuję dawkę uderzeniową.
Chociaż w tym roku to tak mnie co i rusz coś łapie, ale niegroźnie
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Kontakt:

Post »

Oj, Tereniu współczuję, zamiast szykować się na przyjście wiosny to w łóżku musisz leżeć. Ja na przeziębienie stosuję ocet jabłkowy 1 kubeczek raz dziennie, najwyżej dwa razy dziennie, rozcieńczony wodą1/3 octu + 2/3 wody. .
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Tereniu,naczytałam sie u Ciebie o tym srebrze koloidalnym ,całkiem ciekawa lektura ,a skąd bierzesz takie srebro,ale wracając do ogrodu to muszę powiedzieć ,że masz piękne orliki ,jakoś nie przywiązywałam do nich uwagi ,ale teraz już inaczej je widzę,bo potrafią zaskoczyć swoją urodą,pozdrawiam i buziaczki dla Ciebie ;:196 mam zapisany tytoń leśny dla Ciebie ,kiedy Ci wysłać teraz czy po powrocie ;:7
Awatar użytkownika
Ewakora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2010, o 14:13

Post »

Tereniu Ty też chorujesz? Zdrowiej szybciutko, bo wiosenka za pasem. ;:196 :wit
Pozdrawiam wszystkich zielenią natchnionych. Ewa
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu witam ;:196 Orlików jeszcze nasiałam w ubiegłym roku - różnokolorowe , zobaczymy jaki pokaz dadzą .
Ty też masz dzieciaczki liliowe ;:oj ;:oj ale super ;:333 a które tak szybko się wytracają ???
Gosiu trzyma a co gorsze to nie wiem co ??? Ja katar miałam jeden dzień , tylko gorączka ponad 39 i ból gardła , pleców i od czasu do czasu kaszel i brak sił . Ale już dobrze :D
Danusiu dziękuję Ci bardzo ;:196 Czy sama robisz ocet jabłkowy ??? masz sprawdzony przepis ??? jeśli tak to poproszę ;:180
Ja Tobie również zdrówka życzę .
Marto ;:196 Ja dostałam trochę srebra od przyjaciółki - na razie jest dobrze :tan Ja też nie zwracałam na orliki uwagi a teraz skradły moje ;:167 jest ich coraz więcej i coraz ładniejsze ;:333
Ja właśnie myślałam żeby Cię poprosić o adres - bo jak wrócę to od razu bym Ci wysłała piwonie , chyba że jeszcze coś wypatrzysz ?? to dorzucę .
Dla mnie nasionek może na razie nie wysyłaj - muszę ogarnąć to co mam i dopiero coś tam sobie upatrzę u Ciebie , jak mi jeszcze miejsca zostanie oczywiście ;:306 ;:306
Również ;:196 i pozdrowienia przesyłam .
Witaj Ewuniu ;:196 tak mi się jakoś zachorowało ;:306 Już prawie zdrowa jestem ;:108
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59

Post »

Witaj Tereniu - mam nadzieje ze już Ci lepiej ;:196 i wracasz do zdrówka czego z całego ;:167 życzę .
Tereniu wrotyczu u mnie pod dostatkiem , naprzeciwko jest łąka i tam go zbieram , stosowałam do tej pory gnojówkę z wrotyczu na pędraki na trawniku ;:108 , ale z tego co pamiętam to najwięcej trucizny mają kwiaty wrotyczu a one kwitną dopiero jesienią a to paskudztwo wiosną mi objada orliki do gołego . Pewno siedzą gdzieś masowo w jajach , wylęgają się wygłodzone , chop i po wszystkim ;:145 .
Czy skoro chcesz adres to znaczy że już tniemy hortensje ? Adres poślę na PW , oczekuję też Twojego , nie zaglądałam jeszcze pod kielichowiec bo ziemia jeszcze lekko przymarznięta ale jestem dobrej myśli ;:168
A liliowe dzieci też u mnie pokazały główki w garażu , pierwsze z ziemi powyłaziły , ciekawa jestem co z nich będzie
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Tereniu Kochana ;:167 to Ciebie jakaś grypa dopadła ,a na nią najlepszy sposób to dobre jej wyleżenie .
Orliki masz śliczne ;:333 . Ciekawa jestem jakie kwiaty pokażą Twoje nowo zasiane orliki .
Zdróweczka Tereniu ;:196 ;:196 ;:196
Pozdrawiam Alicja
fela07
50p
50p
Od: 20 kwie 2013, o 13:55

Post »

:wit Tereniu Kuruj się abyś była zdrowa bo już niebawem wybierasz się w daleką podróż (ja też ale bliżej)
Życzę zdrówka, udanego wyjazdu i rychłego powrotu bo nasionka czekają a wiosna się zbliża ;:108 ;:cm
pozdrawiam serdecznie - Fela
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Moniu ;:196 Już trochę lepiej , tak powolutku wracam do siebie :D
A jak byś spróbowała jak pryskasz drzewa czy krzewy na wiosnę to i ziemię w okół orlików prysnąć ?? nie wiem co Ci doradzić .
Hortensji jeszcze nie tniemy - u nas w nocy spory mróz i nie mam jeszcze sił ;:185
Trzymam kciuki za liliowe dzieci ;:333 a ja takich nie mam ale jak przyjdą te zamówione to pomyśle ;:108
Alu witaj ;:167 Już mam dość leżenia , od środy plackiem leże ;:223
Ja też jestem bardzo ciekawa - miały być czerwone i żółte i jeszcze inne kolory , zobaczymy - już niedługo :tan
tamte nasionka zapisałam ;:108 jak coś to pisz, to jeszcze dopiszemy
Pozdrawiam serdecznie i miłego dnia życzę ;:196 ;:196
Felu witam :wit Bardzo dziękuje i odwzajemniam życzenia ;:196
Zdrówko nam się obum przyda ;:108
Felu to do zobaczenia po powrocie - wracaj szczęśliwa i zajrzyj do mnie ;:168

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tereniu ;:167 ,ja też nie lubię leżenia ,ale jak choroba silniejsza od człowieka to trzeba .
A co to za śliczne liście na pierwszym zdjęciu razem z paprocią .Dziękuję ,że zapisałaś nasionka ;:196
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alu ;:167 te duże liście to smotrawa - masz ???
Jeszcze dzisiaj leżę ale już laptopa utrzymam na kolanach i mogę pisać , to nie jest źle :D
Alu zdrówka Tobie życzę i mężowi ;:4
Byłam u Ciebie i jak czytałam Twoje odpowiedzi to bardzo się śmiałam bo jakbym sama siebie widziała ;:108
ja też Zosia samosia ;:306
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tereniu ;:167 nie mam smotrawy ;:196 .
To jesteśmy Zosie samosie ;:306 i ja taką samo wystarczalność bardzo lubię :D
póki siły jeszcze jako takie ...to niech tak zostanie ;:108