Doris 209, mam małą sugestię do Twojej uprawy następnym razem nasyp ziemi więcej bo jest jej tylko połowa i dlatego kiełkujące i rosnące roślinki szukają światła i się wyciągają, nie żałujcie ziemi.
Spokojnie, wystarczy jak pojawią się liście właściwie i można pikować do większych doniczek, ja właśnie zaraz zaczynam (poza tym siewki zawsze wyciągają się z braku światła a nie ziemi dlatego warto doświetlać nawet pod małą lampką)
Z 5 wysuanych nasion wzeszły mi 4 i jedna była tak słaba, że szybko padła. Te 3 strasznie się wyciągnęła, więc przepikowałam nie czekając na liście właściwe. Będzie coś z tego?
rozmalinka Ja tam ekspertem nie jestem ,ale u mnie 2 sieweczki pelargonii "zaplatały się w ziemi" .Nie zauważyłam sieweczek jak pikowałam . Te pelargonie przeniosłam w fazie liścieni do kubeczka i maja się nieźle. Puściły listek właściwy- zapewnij im dużo światła. Miłego dnia
Puma 72 wiem, wiem, ale do wszystkiego dałam za mało ziemi. To pierwszy raz, na przyszłość będę pamiętać. Pelargonie już przepikowane i są po same liścienie zasypane
Witam . Moje troszke wieksze a niektorym pojawiaja sie okregi na lisciach. Czy to zalezy od koloru kwiatow ? Wysialam miksa i zastanawiam sie nad tym .
Ps awaria laptopa pisze z telefonu dlatego nie mam polskich znakow
Ewelkacha88 te okręgi jak najbardziej normalne i raczej pojawiają się po prostu z wiekiem roślinek A to moje giganty z dziś, słonko świeci to im dobrze.
paprotka882 pisze:Ewelkacha88 te okręgi jak najbardziej normalne i raczej pojawiają się po prostu z wiekiem roślinek A to moje giganty z dziś, słonko świeci to im dobrze.
Czy to są pelargonie z nasion? Jeśli tak, to kiedy były siane?