Jak miwia tworzy ogród
- Anuleczka
- 500p 
- Od: 25 sty 2015, o 20:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Jak miwia tworzy ogród
To FO rzeczywiście bardzo pobudza oj bardzo i to nie tylko wyobraźnię ale również chęć posiadania tego i owego co niestety albo i stety kończy się zakupem wymarzonej roślinki. Ale to nic złego w końcu nabywamy nowy piękny okaz do naszego ogrodu a braki finansowe zostaną zrekompensowane przez cudowne kwitnienie.

Witaj  

Świetne zakupy poczyniłaś!
A czy siałaś już kiedyś pierwiosnki z nasion?
Pozdrawiam
Ania

Świetne zakupy poczyniłaś!
A czy siałaś już kiedyś pierwiosnki z nasion?
Pozdrawiam
Ania
- 
				koziorozec
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Mireczko,w Twoim ogrodzie pięknie rozrośnięte krzewy ,moje ulubione piwonie też są ,nasion widzę tyle ,że ogród będzie kipiał od kwiatów, a ja bardzo lubię jak tak kipi kolorowym dywanem,pozdrawiam  

- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Mirko! Zaznaczam sobie Ciebie, jako miłośniczkę dalii i chętnie pośledzę sezon u Ciebie.
Do sadzenia dalii pozostało 66 dni

Do sadzenia dalii pozostało 66 dni

Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6

Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- gracha
- 1000p 
- Od: 23 maja 2012, o 21:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mireczko wiosna u mnie jak nic,słoneczko świeci ,w przyblokowych rabatach podziwiałam pierwsze rozwinięte śnieżyczki i bardzo dużo zielonych łebków,bardzo się ucieszyłam,na mojej działce też już łebki widać i to nawet spore,miłego dnia  

- stasia_ogrod
- Od: 13 mar 2011, o 16:48
Kiedyś jak nie miałam działki to każdy kwiatek był mile widziany, nawet bukiecik z polnych kwiatuszków.  

Teraz wolę jak one sobie u mnie rosną niż by miały być ścinane. Rodzinka wie, że więcej pożytku, gdy roślinka ma korzenie, niż same głowy i tylko takie dostaję w prezencie, oprócz oczywiście dekoracji ogrodowych, mile widzianych.
 i tylko takie dostaję w prezencie, oprócz oczywiście dekoracji ogrodowych, mile widzianych. 

Teraz wolę jak one sobie u mnie rosną niż by miały być ścinane. Rodzinka wie, że więcej pożytku, gdy roślinka ma korzenie, niż same głowy
 i tylko takie dostaję w prezencie, oprócz oczywiście dekoracji ogrodowych, mile widzianych.
- masakra0888
- 200p 
- Od: 5 paź 2014, o 14:58
bardzo ładnie tworzysz ogród panie ład i porządek podoba mi się  

- Krychna
- Od: 23 mar 2010, o 19:27
 Mireczko, piękne różyczki zamówiłaś, na Piano też mam jeszcze ochotę, ale zostawiam już to na jesień, niech Cię w okresie letnim cieszą ślicznymi bukietami kwiatów
  Mireczko, piękne różyczki zamówiłaś, na Piano też mam jeszcze ochotę, ale zostawiam już to na jesień, niech Cię w okresie letnim cieszą ślicznymi bukietami kwiatów  
 Czytam o tej Kalince,że tak mszyce ją kochają, widocznie taki jej urok, ale kule ma piękne

Faktycznie dorodne Hiacynty CI się trafiły
 Pozdrawiam
  Pozdrawiam 
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Mireczko też spróbuję, jak ozdrowieję, zrobić teraz sadzonki trzmieliny. Latem dużo więcej zachodu, bo trzeba pilnować podlewania. Różyczkowo będzie. 

- 
				Miriam
- Od: 16 lip 2011, o 12:31
Myślałam,że akanta wykopujesz na zimę,ale doczytałam  Już raz mi jeden zmarzł,więc czekam na wiosnę,czy obudzi się ten  posadzony jesienią.Jedyny plus tej łagodnej zimy,że strat w ogrodzie nie będzie może
 Już raz mi jeden zmarzł,więc czekam na wiosnę,czy obudzi się ten  posadzony jesienią.Jedyny plus tej łagodnej zimy,że strat w ogrodzie nie będzie może  Piękne hiacynty,mam takie w ogrodzie,nie wierzyłam do końca,że na niebiesko zakwitną,ale tak było
 Piękne hiacynty,mam takie w ogrodzie,nie wierzyłam do końca,że na niebiesko zakwitną,ale tak było 

Już raz mi jeden zmarzł,więc czekam na wiosnę,czy obudzi się ten  posadzony jesienią.Jedyny plus tej łagodnej zimy,że strat w ogrodzie nie będzie może
 Już raz mi jeden zmarzł,więc czekam na wiosnę,czy obudzi się ten  posadzony jesienią.Jedyny plus tej łagodnej zimy,że strat w ogrodzie nie będzie może  Piękne hiacynty,mam takie w ogrodzie,nie wierzyłam do końca,że na niebiesko zakwitną,ale tak było
 Piękne hiacynty,mam takie w ogrodzie,nie wierzyłam do końca,że na niebiesko zakwitną,ale tak było 
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3

Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
- karolacha
- Od: 1 cze 2014, o 15:56
Nie wiedziałam ,że trzmielinę można tak rozmnożyć   czego ja się na tym F O nie dowiaduje
   czego ja się na tym F O nie dowiaduje   Tyle wiedzy co tutaj to  zanim się zapisałam  zupełnie nie miałam . Wyrzucałam przycięte patyczki , nasiona,   a tutaj ludziska sadzą sieję i mają efekty
   Tyle wiedzy co tutaj to  zanim się zapisałam  zupełnie nie miałam . Wyrzucałam przycięte patyczki , nasiona,   a tutaj ludziska sadzą sieję i mają efekty    Dużo się uczę -dzięki
   Dużo się uczę -dzięki   

czego ja się na tym F O nie dowiaduje
   czego ja się na tym F O nie dowiaduje   Tyle wiedzy co tutaj to  zanim się zapisałam  zupełnie nie miałam . Wyrzucałam przycięte patyczki , nasiona,   a tutaj ludziska sadzą sieję i mają efekty
   Tyle wiedzy co tutaj to  zanim się zapisałam  zupełnie nie miałam . Wyrzucałam przycięte patyczki , nasiona,   a tutaj ludziska sadzą sieję i mają efekty    Dużo się uczę -dzięki
   Dużo się uczę -dzięki   

- Krychna
- Od: 23 mar 2010, o 19:27
 Mireczko
  MireczkoPooglądałam sobie te piwonie, które wsadziłaś, i piękne są... oj coś mi się widzi,że też coraz bardziej podobają mi się te kwiaty, ja dopiero z nimi zaczynam ale juz wiem,że stworzę rabatkę piwoniową, choć niektórzy twierdzą,że krótko kwitną, za to jaki piękny spektakl... będę u Ciebie podglądać te nowości jak się sprawują. Pozdrawiam

- miwia
- 500p 
- Od: 2 gru 2007, o 22:46
Dzień Dobry,
Marysiu, Madziu, Aniu, Ankos7, Martuś, takasobie, Grażynko, Stasiu, masakra0888, Krysiu, Soniu, Mireczko, Karolinko
Dziękuję Wam za odwiedziny i przepraszam, że odpowiadam zbiorowo, ale napisałam długaśnego posta i zanim zdążyłam skopiować - wcięło go
 i przepraszam, że odpowiadam zbiorowo, ale napisałam długaśnego posta i zanim zdążyłam skopiować - wcięło go   Już nie mam nerwów wypisywać się drugi raz.
 Już nie mam nerwów wypisywać się drugi raz.
Przepraszam, że tak rzadko tu wpadam, ale ostatnio coś dużo się dzieje wokół mnie.
Idę teraz w odwiedziny do Was
Mireczko, obejrzyj derenie.

Na drugim zdjęciu bałagan, bo mi psy matę zbuszowały, a ja nie zdążyłam jeszcze podsypać kamyka Ale kolorki gałązek dereni widać
 Ale kolorki gałązek dereni widać   

Ten o jasno-zielono-żółtych gałązkach to dereń rozłogowy "Flaviramea"
 gałązkach to dereń rozłogowy "Flaviramea"
I jeszcze zdjęcie żywopłotu z tych dereni w listopadzie:

Marysiu, Madziu, Aniu, Ankos7, Martuś, takasobie, Grażynko, Stasiu, masakra0888, Krysiu, Soniu, Mireczko, Karolinko
Dziękuję Wam za odwiedziny
 i przepraszam, że odpowiadam zbiorowo, ale napisałam długaśnego posta i zanim zdążyłam skopiować - wcięło go
 i przepraszam, że odpowiadam zbiorowo, ale napisałam długaśnego posta i zanim zdążyłam skopiować - wcięło go   Już nie mam nerwów wypisywać się drugi raz.
 Już nie mam nerwów wypisywać się drugi raz.Przepraszam, że tak rzadko tu wpadam, ale ostatnio coś dużo się dzieje wokół mnie.
Idę teraz w odwiedziny do Was

Mireczko, obejrzyj derenie.

Na drugim zdjęciu bałagan, bo mi psy matę zbuszowały, a ja nie zdążyłam jeszcze podsypać kamyka
 Ten o jasno-zielono-żółtych
 gałązkach to dereń rozłogowy "Flaviramea"
 gałązkach to dereń rozłogowy "Flaviramea"I jeszcze zdjęcie żywopłotu z tych dereni w listopadzie:

- Beaby
- Od: 16 lut 2014, o 13:16
Mireczko - czy ten dereń rozłogowy jest ekspansywny? Sama nazwa "rozłogowy" już by coś oznaczała? 
Pytam bo bardzo mi się podoba...
Pozdrawiam!

Pytam bo bardzo mi się podoba...
Pozdrawiam!
- miwia
- 500p 
- Od: 2 gru 2007, o 22:46
Witam 
Beatko - on faktycznie ma taką zniechęcającą nazwę. Gdybym ją znała wcześniej, pewnie ze strachu bym go nie kupiła 

Rośnie on sobie grzecznie u mnie w formie krzaka i jest przycinany jak wszystkie inne krzewy w małym ogrodzie. Zapewniam, że w ciągu kilku lat ani pół "rozłogu" nie wytworzył Nie umiem zrobić ładnych zdjęć, ale w realu, te kolorki pędów w zimie i jak jest szaro wszędzie są naprawdę bardzo ozdobne
 Nie umiem zrobić ładnych zdjęć, ale w realu, te kolorki pędów w zimie i jak jest szaro wszędzie są naprawdę bardzo ozdobne   

Bardzo serdecznie Cię pozdrawiam

Beatko - on faktycznie ma taką zniechęcającą nazwę. Gdybym ją znała wcześniej, pewnie ze strachu bym go nie kupiła

Rośnie on sobie grzecznie u mnie w formie krzaka i jest przycinany jak wszystkie inne krzewy w małym ogrodzie. Zapewniam, że w ciągu kilku lat ani pół "rozłogu" nie wytworzył
 Nie umiem zrobić ładnych zdjęć, ale w realu, te kolorki pędów w zimie i jak jest szaro wszędzie są naprawdę bardzo ozdobne
 Bardzo serdecznie Cię pozdrawiam