Orliki cudowne i róża na tle rudbekii
Jesień w familokowym
- anym
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Jesień w familokowym
Ach Jadziu jak ja twój wątek zaniedbałam
pokazujesz takie cuda a mnie niema, chyba dam sobie po głowie
z resztą wszystko u ciebie ładne, ta soczystość kolorów można oglądać bez końca
- Jagodka

- Od: 24 sty 2011, o 22:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Jadzieńko
...aż boję się do Ciebie wpadać ...wiesz - te róże
...pokazujesz je z taką miłością i z
, że kusicielką dla mnie jesteś niemożebną . Problem w tym , że ja już teraz chciałabym mieć takie kwitnienia ... ostatnio jakaś taka niecierpliwa się zrobiłam ...
.
Pozdrawiam z ...zasypanej Małopolski
.
P.S. Bajeczny świat zza ...szyby ...super byłby kulig jak za dawnych , dziecięcych lat ...
Pozdrawiam z ...zasypanej Małopolski
P.S. Bajeczny świat zza ...szyby ...super byłby kulig jak za dawnych , dziecięcych lat ...
Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
- Tosia1

- Od: 13 mar 2010, o 16:48
Porwę Cię na cały dzień i mnie oświecisz!!!!
Ja mam cały tydzień jeszcze roz...duchę w chacie.
Fajnie, bo szybciej czas zleci.
Zimę mamy piękną.
Roślinki okryte, więc tylko czekać te 37 dni do wiosny!!!
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
- Krychna

- Od: 23 mar 2010, o 19:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jadziu, a to nam zrobiłaś zagadkę z tymi zmieniającymi się zdjęciami?
The Pilgrim
moja lista ciągle będzie się wydłużać, jak będę oglądać u Ciebie takie pięknotki

The Pilgrim
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
JAGÓDKO masz rację taka pogoda w sam raz na kulig .Ja nie kuszę różami
tylko stwierdzam swój stan faktyczny to tak dla przypomnienia gdybym zapomniała przez zimę ich imion
ANIU nie każdy ma tyle czasu co ja ,więc wybaczam Ci ,ale zawsze sie cieszę jak zachodzisz w moje progi .Tez czasem nie mam czasu zajrzeć do wszystkich wątków.Lubię orliki i mam ich mnóstwo gdzie nie spojrzę wszędzie orliki ,ale lubię ich kwiaty .Cieszą wtedy gdy nie ma jeszcze innych kwiatów
JADZIU widzisz nie wszystkie róże znam z imienia .Dla tej akuratnie nie chce mi się szukać imienia ,bo rośnie za ogródkiem ,ale cudnie kwitnie i ma mnóstwo pomarańczowych owoców .Tak się tam rozkrzewiła ,ze trudno mi nad nią zapanować, a rośnie na pokrzywowisku .Nie pryskana ,nie podlewana i nie zasilana nawozami a daje sobie świetnie radę
DOROTKO
wiesz ,że nawet nie zauważyłam ,że masz już otwarty wątek .Zaraz biegnę jak tylko zakończę mój alfabet .Nie wiem co powiedzieć ,ale w/g mnie nie poleciłabym Ci tej róży, a może tylko u mnie tak się średnio sprawuje
ASIU wiosną się przypomnij ,bo na pewno będzie z czego skubnąć .Nasionek nie zbieram ,bo żeby była taka sama roślina musi być sadzonka .Orliki z nasion raczej nie powtarzają cech
TOSIA to wyższa szkoła
Wiesz ,ze lubię się bawić fotkami a na moim Photo Scape jest taka opcja .Też się cieszę ,ze roślinki dostały konkretną kołderkę
KRYSIU to taka moja zabawa w zimowe dni .Pilgrimek jest CUDNY i warto go mieć ,ale Cię nie kuszę
No to już koniec alfabetu .Pozostały literki T,U W, Y,Z
The Pilgrim [2009],The Prince [2013], Therese Bugnet [ patyczek 2010],Tradescant [2013], Twiggys Rose [2013, Uetersener Klosterrose [2012], Walzertraum [2009], Westerland patyczek [2011] Yellow Dagmar Hastrup [2013]

Therese Bugnet

Therese Bugnet

ANIU nie każdy ma tyle czasu co ja ,więc wybaczam Ci ,ale zawsze sie cieszę jak zachodzisz w moje progi .Tez czasem nie mam czasu zajrzeć do wszystkich wątków.Lubię orliki i mam ich mnóstwo gdzie nie spojrzę wszędzie orliki ,ale lubię ich kwiaty .Cieszą wtedy gdy nie ma jeszcze innych kwiatów
JADZIU widzisz nie wszystkie róże znam z imienia .Dla tej akuratnie nie chce mi się szukać imienia ,bo rośnie za ogródkiem ,ale cudnie kwitnie i ma mnóstwo pomarańczowych owoców .Tak się tam rozkrzewiła ,ze trudno mi nad nią zapanować, a rośnie na pokrzywowisku .Nie pryskana ,nie podlewana i nie zasilana nawozami a daje sobie świetnie radę
DOROTKO
ASIU wiosną się przypomnij ,bo na pewno będzie z czego skubnąć .Nasionek nie zbieram ,bo żeby była taka sama roślina musi być sadzonka .Orliki z nasion raczej nie powtarzają cech
TOSIA to wyższa szkoła
KRYSIU to taka moja zabawa w zimowe dni .Pilgrimek jest CUDNY i warto go mieć ,ale Cię nie kuszę
No to już koniec alfabetu .Pozostały literki T,U W, Y,Z
The Pilgrim [2009],The Prince [2013], Therese Bugnet [ patyczek 2010],Tradescant [2013], Twiggys Rose [2013, Uetersener Klosterrose [2012], Walzertraum [2009], Westerland patyczek [2011] Yellow Dagmar Hastrup [2013]

Therese Bugnet

Therese Bugnet

- TerDob

- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Jadziu
Muszę się powtórzyć - piękne masz wszystkie róże
Nie będę ich wymieniać bo musiałabym wszystkie wypisać
a te zmieniające się kwiatuszki to rzeczywiście wyższa szkoła jazdy
jesteś zdolna koleżanko
Serdecznie pozdrawiam
a te zmieniające się kwiatuszki to rzeczywiście wyższa szkoła jazdy
Serdecznie pozdrawiam
- karolacha

- Od: 1 cze 2014, o 15:56
No i koniec alfabetu
Naprawdę jestem pełna uznania
Jak można mieć tyle róż! i tak pięknie je posegregować! to naprawdę COŚ
Jesteś niesamowitą miłośniczką róż i taką pozostań
Mnie na tym końcu spodobała się bardzo Ptetty s.-piękna , urokliwa , skromna ależ jaka cudna. Nie mam takich pojedynczych dotychczas, ale to tylko dotychczas ... 
- any57

- Od: 16 sty 2012, o 16:56
Witaj Jadziu!
Dziękuję za podpowiedź.
Teraz i ja zaoszczędzę miejsce w wątku, przy wstawianiu zdjęć
Dziękuję za podpowiedź.
Teraz i ja zaoszczędzę miejsce w wątku, przy wstawianiu zdjęć
- Tacca

- Od: 12 lut 2009, o 12:23
- Kontakt:
I ja dopiszę się do listy fanów Twojego wątku i tak jak Terenia nie będę nic wymieniać z nazwy bo lista jest zbyt długa. 
- Anuleczka
- 500p

- Od: 25 sty 2015, o 20:27
Jadziu natrafiłam na Twój ogród i zachwyciłam się imponującą kolekcją róż, lilii, piwonii, powojników rany ile Ty masz pięknych roślin. Zatęskniłam za wiosną i tymi widokami. A u mnie za oknem śnieg, śnieg i śnieg. Pozdrawiam Cie serdecznie
- JAKUCH

ANIU milutko Cię witam i gdybym miała tyle miejsca jak u Ciebie to moja kolekcja byłaby jeszcze większa
Niestety ogranicza mnie ilość terenu .U nas też mnóstwo śniegu a dzisiaj nawet padał deszcz, a za chwilkę znów śnieg
DANUSIU
kocham ten mój ogródeczek i trochę już mnie ciągnie ,żeby popracować
ANDRZEJU tylko takie GIFY mają więcej MB niż normalne kolaże i obciążają dysk ,bo moje trzymam na dysku
KAROLCIU ano jestem miłośniczką róż i tylko ograniczenia terenowe powstrzymują mnie przed następnymi zakupami
Jeśli nie masz pustych to czas najwyższy to zmienić
TERENIU przez alfabet przypomniałam sobie wszystkie róże i ich tegoroczne kwitnienie ,które w większości było zabójcze
Dzisiaj dla odmiany floksy w roli głównej

DANUSIU
ANDRZEJU tylko takie GIFY mają więcej MB niż normalne kolaże i obciążają dysk ,bo moje trzymam na dysku
KAROLCIU ano jestem miłośniczką róż i tylko ograniczenia terenowe powstrzymują mnie przed następnymi zakupami
TERENIU przez alfabet przypomniałam sobie wszystkie róże i ich tegoroczne kwitnienie ,które w większości było zabójcze
Dzisiaj dla odmiany floksy w roli głównej

- TerDob

- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Jadziu
no cóż nic nie powiem na temat floksów tylko

- Krychna

- Od: 23 mar 2010, o 19:27
Jadziu ja jeszcze pozachwycam się różami, przepiękne zdjęcie Westerlanda, wspaniale uchwyciłaś ten kwiat
Bardzo lubię tę różę
Jeszcze zaciekawiła mnie Klosterrose, napiszesz cos więcej o niej? Pozdrawiam 
Bardzo lubię tę różę
- JAKUCH

Krysiu cóż mogę napisać .W pierwszym roku posadziłam ją w miejscu w którym wcale nie rosła ,potem przesadziłam ją tam gdzie teraz rośnie .2 lata temu słabo kwitła miała chyba ze 2 kwiaty w ubiegłym roku było duuużo lepiej .Jest zdrowa i ma cudne kwiaty, ale chyba słabo pachną ,bo nawet nie pamiętam zapachu .Ta róża to climber .Wiosna chcę ją trochę podciąć ,żeby się rozkrzewiła tak samo jak mojego Louisa też ciachnę go krótko niech sie wzmacnia
TERENIU floksów ci u mnie dostatek .Za siatką rośnie ich multum ,ale to stare odmiany i nic im nie przeszkadza

TERENIU floksów ci u mnie dostatek .Za siatką rośnie ich multum ,ale to stare odmiany i nic im nie przeszkadza

- adamiec

- Od: 4 mar 2010, o 19:30
Jadziu, floksy to moje dzieciństwo może były tam najzwyklejsze ale pozostały w moim sercu na zawsze.
Fajnie że mogłam popatrzeć