Mój ogród, moja pasja cz.II.
- garden11
- 1000p

- Od: 3 gru 2014, o 10:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój ogród, moja pasja cz.II.
Hibiskus ślicznota!!! Fuksyjka musiiiiiii przezimować bo ktoś tu się nią obiecał podzielić:)
- Anuleczka
- 500p

- Od: 25 sty 2015, o 20:27
Kasiu podeptałam sobie trochę po Twoim ogrodzie i mi dech zaparło. Chcę mieć takie rośliny jak Ty. O niektórych nawet mi się nie śniło że w ogóle istnieją. Pięknie. Będę tu stałym gościem i a nóż coś uda mi się u Ciebie na wymianę skombinować.
- jola1313
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 21 sty 2012, o 14:41
Kasiu,a tych hortensji nie możesz przezimować w tej swojej oranżerii?raczej chłodna z tego co piszesz.Na pewno lepiej by miały niż moje w ciepłej piwnicy
.Z tym,że mało dekoracyjne,bo liście gubią...gdzieś w kącik...
Wstawiłam u siebie 2 roślinki do rozpoznania

Wstawiłam u siebie 2 roślinki do rozpoznania
- anastazja B
- 1000p

- Od: 3 mar 2013, o 09:44
Kasiu piękne masz rośliny w ogródku , widać że jesteś prawdziwą miłośniczką kwiatów.
Podchodzisz do siewów z taką energią ,że na pewno wszystko pięknie Ci zakwitnie
Będę podpatrywać efekty Twojej pracy , ja niestety sadzę tylko troszeczkę bo i miejsca nie mam na to i czasu i trochę dalej na działkę...
Podchodzisz do siewów z taką energią ,że na pewno wszystko pięknie Ci zakwitnie
Będę podpatrywać efekty Twojej pracy , ja niestety sadzę tylko troszeczkę bo i miejsca nie mam na to i czasu i trochę dalej na działkę...
- Reni4

- Od: 21 wrz 2009, o 15:01
Cudowny ten hibiskus taki piękny ma kolor
Fajnie masz z tym zimowym ogrodem
Ja też bardzo lubię siać..i patrzeć jak rosną..ale tego roku odpuszczam...
Pozdrawiam
- Viola K

- Od: 14 mar 2013, o 19:41
Kochanie
ślicznie wszystko .. ja podziwiałam Kasi ogród na żywo ... jest jeszcze piękniej
Tak jak Ty .. zaczynam wysiewy u siebie .
Pozdrawiam Ciebie i Twoją rodzinkę .
Tak jak Ty .. zaczynam wysiewy u siebie .
Pozdrawiam Ciebie i Twoją rodzinkę .
- garden11
- 1000p

Oj ja też bym z chęcią pospacerowała u Kasi w ogrodzie tyle ślicznych roślin zgromadziła, szkoda tylko, że tak daleko mieszkamy od siebie. 
- Kasiula17

- Od: 18 lis 2013, o 22:22
Tyle tu gości a pani nie ma.
Witam kochani a zwłaszcza nowe duszyczki
, zapraszam na spacerek na żywo nie wypuszczam bez sadzonek.
Co do zimowania fuksji to zobaczymy jak dała rade powinna na pewno ale bez obaw mam sadzonki porobione aż 2 rosną jednej jak i drugiej
Takiej

Kochani wysiewy idą pełną parą na razie zastopowałam bo jednak czasu zabierają a domowe też potrzebują opieki.
U mnie śnieżno wiec wiosny nie widać a hibiskus jak na razie daje rady 3 zimę jedna z nich była mroźna mocno a i późno kiełkuje z ziemi więc trzeba na niego czekać.
Karolinko moje hibiskusy to bagienne bo są też inne ale są u mnie w donicy bo źle rosną w gruncie, ten jest w donicy a drugi w gruncie szczepione z gałązki i zobaczymy jak przezimuje.
I też pięknie kwitną tu młodziak w oranżerii jedna cienka gałązka a kwiat większy od talerzyka
Teraz śpi i ciut tylko zielony przy ziemi tak kwitł. w pokrzywkach

Jolu co do hortensji to pewnie tak zrobię ale najpierw poszukam im lepszego miejsca odsłoniętego od wiatru a jak nie to zostaną donice a co
Czosnek skalny. Jolu tak to ten kręciołek tak wygląda wiosną jest pokręcony a jak kwitnie to się prostuje
ja

Paulinko mam nadzieje ze w tym roku pochwale się męczennicą bananową.

Witam kochani a zwłaszcza nowe duszyczki
Co do zimowania fuksji to zobaczymy jak dała rade powinna na pewno ale bez obaw mam sadzonki porobione aż 2 rosną jednej jak i drugiej
Takiej

Kochani wysiewy idą pełną parą na razie zastopowałam bo jednak czasu zabierają a domowe też potrzebują opieki.
U mnie śnieżno wiec wiosny nie widać a hibiskus jak na razie daje rady 3 zimę jedna z nich była mroźna mocno a i późno kiełkuje z ziemi więc trzeba na niego czekać.
Karolinko moje hibiskusy to bagienne bo są też inne ale są u mnie w donicy bo źle rosną w gruncie, ten jest w donicy a drugi w gruncie szczepione z gałązki i zobaczymy jak przezimuje.
I też pięknie kwitną tu młodziak w oranżerii jedna cienka gałązka a kwiat większy od talerzyka
Teraz śpi i ciut tylko zielony przy ziemi tak kwitł. w pokrzywkach

Jolu co do hortensji to pewnie tak zrobię ale najpierw poszukam im lepszego miejsca odsłoniętego od wiatru a jak nie to zostaną donice a co
ja

Paulinko mam nadzieje ze w tym roku pochwale się męczennicą bananową.
- gracha
- 1000p

- Od: 23 maja 2012, o 21:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Kasiu hibiskusa podziwiam,jest śliczny,i co on w doniczce tak pięknie urósł,a teraz zimą gdzie go trzymasz w cieple czy w zimnie, pytam bo tak za mną chodził hibiskus ogrodowy,no i zamówiłam , nazywa się Ketmia syryjska Sanchoyo , tak teraz zastanawiam się może wsadzić go do donicy 
- jola1313

- Od: 21 sty 2012, o 14:41
To się cieszę,że ten czosnek tak pięknie kwitnie
Fajniutki ten hibiskus.Ukorzeniaj,ukorzeniaj
Fajniutki ten hibiskus.Ukorzeniaj,ukorzeniaj
- Kasiula17

Kochana mój jeden jest w gruncie a jeden w donicy bo to bylinowe inny gatunek niż te czerwone bagienne.gracha pisze:Witaj Kasiu hibiskusa podziwiam,jest śliczny,i co on w doniczce tak pięknie urósł,a teraz zimą gdzie go trzymasz w cieple czy w zimnie, pytam bo tak za mną chodził hibiskus ogrodowy,no i zamówiłam , nazywa się Ketmia syryjska Sanchoyo :
A co do Twojego to kupiłaś Ketmie a to co innego one rosną jako krzewy a moje jako byliny sa bo giną na zimę i zimują tylko korzenie to moja ketmia Twoja ma piękne pełne kwiaty i wysadzają ją do gruntu oby zimą nie miała przeciągów.
To moja sześcioletnia ketmia

Jolu Jolu jak puści i podrośnie ukorzenie a teraz sprawdzę jak wychodzi z ziemi po wiośnie, mój w donicy ma cieplej i śpi jak zaklęty choć widać ze żyje .
- garden11
- 1000p

Piękny:) A masz może inne kolory w ogrodzie?
- Kasiula17

Ewuś jakieś mam ale jakie to nie wiem bo nie kwitły jeszcze, są z nasion i kolory nn. 
- garden11
- 1000p

No to będzie niespodzianka:) Ciekawe czy te pełne odmiany wysiane z nasion też udają się pełne?
- karolacha

- Od: 1 cze 2014, o 15:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.