Mój Raj cz. IV
- cyma2704
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Mój Raj cz. IV
Grażynko, ale u Ciebie zima.
Stołówka ptasia super zaopatrzona, ziarna, tłuszcze i owoce.
U nas śniegu malutko, a ptaki śpiewały w południe, jak wiosną. Uwielbiam obserwować ptaki przy karmniku.
- Milcia120
- 500p

- Od: 1 lut 2014, o 12:18
Sikorki okocim spojrzeniu
, zima na stałe zagościła tak jak u mnie fajnie tylko szkoda ze tak zimno 
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Grażynko śliczny ogródek, ale ja wolę kolorowy
Twoje lilie i róże żaden śnieg nie przebije
Już wszystko wiem co będziemy wymieniać i w odpowiednim czasie na piszę na pw.
- MariaWy
- 1000p

- Od: 3 lip 2011, o 22:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ale czyściutko i bielutko na Twojej działce i ptaszki jak szybko przyleciały do stołówki 
- gracha
- 1000p

- Od: 23 maja 2012, o 21:49
Sylwuś nie ma nic wspanialszego jak początek wiosny ,kiedy przyroda budzi się do życia ,codziennie wtedy odkrywamy narodziny jakiejś roślinkiSylwia85 pisze:Witaj Grażynko![]()
Jak się ciesze że już jesteś za nami. Mam nadzieję że zdróweczko dopisuje.
Śniegu u Ciebie to sporo jest ale ja już z utęsknieniem czekam na wiosnę i kolory, kwiatki
Pozdrawiam serdecznie
dziękuję ze zdrówkiem już coraz lepiej
Kasiula my najpierw wypijamy piwko z puszki a potem eM przerabia na odstraszacze, krety bardzo nie lubią hałasu a na prętach metalowych przy silnym wietrze to nieźle daje,dlatego może mamy trochę mniej intruzówKasiula17 pisze:Jak kochana mam żubra w butelce więc nie pomaga.![]()
![]()
Jedynie co, to dobrze posiedzieć przy żubrze..........
Cyma mąż emeryt ma małe zajęcie z dokarmianiem ptaszków,a i pożytek z tego może też być,pomogą w sezonie ogrodowym w naturalnej selekcji wszelkich pasożytówcyma2704 pisze:Grażynko, ale u Ciebie zima.Stołówka ptasia super zaopatrzona, ziarna, tłuszcze i owoce.
U nas śniegu malutko, a ptaki śpiewały w południe, jak wiosną. Uwielbiam obserwować ptaki przy karmniku.
Milcia na razie zimno mi nie przeszkadza bo siedzę w domu,niech trochę wymrozi wszelkie zarazki,raczej długiej zimy nie będzie i końcem lutego już ma być cieplejMilcia120 pisze:Sikorki okocim spojrzeniu, zima na stałe zagościła tak jak u mnie fajnie tylko szkoda ze tak zimno
Marysiu wiadomo każdy woli ciepłe radosne kolory,z utęsknieniem będę czekać na pierwszy kwiatek na mojej działce,najwcześniej u mnie kwitną krokusy ,nie mam jeszcze ranników a u Ciebie są ,bo one chyba wyskakują pierwsze po zimieMaska pisze:Grażynko śliczny ogródek, ale ja wolę kolorowyTwoje lilie i róże żaden śnieg nie przebije
![]()
cieszę się że sobie przypomniałaś jakie roślinki powymieniamy ,to jeszcze z Twoją sklerozą nie jest jeszcze tak źle,
Maryś cała radość zimą z tych ptaszków ,one zadowolone i my cieszymy się jak dzieciMariaWy pisze:Ale czyściutko i bielutko na Twojej działce i ptaszki jak szybko przyleciały do stołówki
będę dalej pokazywała wiosnę i lato w moim ogrodzie,może zechcecie popatrzeć

na razie dosyć ,pozdrawiam, miłych snów o wiośnie życzę
- Krychna

- Od: 23 mar 2010, o 19:27
Widoczki wiosenne i letnie to miód na serce o tej porze roku
Grażynko
i ja cieszę się,że jesteś
Masz sporą kolekcję żurawek
Ładnie kwitła Ci azalia
a pisałaś u mnie,że masz z nią kłopot.
Grażynko
Masz sporą kolekcję żurawek
Ładnie kwitła Ci azalia
- nifredil

- Od: 26 mar 2012, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Nawet nie wiedziałam, że u ciebie jest tyle żurawek
Szkoda, że u mnie jedynymi ptakami, które dopchają się do jedzenia są sroki i wrony
Liczyłam w tym roku na jakieś sikorki..nawet najzwyklejsze wróble i nic. Odkąd raz wprowadziły się duże ptaszyska, tak wszelkie inne omijają nas z daleka 
Szkoda, że u mnie jedynymi ptakami, które dopchają się do jedzenia są sroki i wrony
- gracha
- 1000p

- Od: 23 maja 2012, o 21:49
Witaj Krysiu w zimowe sobotnie przedpołudnie,u nas nadal biało i mroźno ,kolorowe kwiatki wnoszą radość w nasze serca,dlatego trzeba pokazywać jak najwięcej ,żurawek uzbierało mi się troszkę ,polubiłam je bo wnoszą kolorowe urozmaicenie na rabatachKrychna pisze:Widoczki wiosenne i letnie to miód na serce o tej porze roku![]()
Grażynkoi ja cieszę się,że jesteś
![]()
Masz sporą kolekcję żurawek![]()
Ładnie kwitła Ci azaliaa pisałaś u mnie,że masz z nią kłopot.
azalie mam dwie jedną wielkokwiatową ,ona dopiero rozwija się ,myślę że w tym roku pokarze już trochę więcej kwiatów, z kolei z japońskich dwóch została jedna w całości i drugiej kawałek ,to może pisałam o tej przemarzniętej ,jak w tym roku całkiem nie zmarznie to może jeszcze coś z niej będzie,
moje rośliny nie są w tym roku w ogóle pookrywane,chcę je wszystkie zahartować , zobaczę co z tego wyniknie
WitajSabinko jak zaczęliśmy gospodarowanie na działce cztery lata temu o nawet nie wiedziałam o istnieniu żurawek,pobyt na forum pozwolił poznać wiele innych nieznanych mi wcześniej roślin,dzięki wspaniałomyślności koleżanki forumki Dorotki7 dostałam pierwsze żurawki od niej i tak wczepiła mi miłość do tych wdzięcznych listków,następne to już sama dokupowałam od koleżanki Ingi i tak powiększa się moja kolekcjanifredil pisze:Nawet nie wiedziałam, że u ciebie jest tyle żurawek![]()
Szkoda, że u mnie jedynymi ptakami, które dopchają się do jedzenia są sroki i wronyLiczyłam w tym roku na jakieś sikorki..nawet najzwyklejsze wróble i nic. Odkąd raz wprowadziły się duże ptaszyska, tak wszelkie inne omijają nas z daleka
do nas sroki też zaglądają lecz do karmników nie mogą się zmieścić bo mąż zrobił ograniczniki i mają problem,za to mniejsze ptaszki mogą swobodnie pałaszować, ostatnio powiesiliśmy jabłka i też mają amatorów
pozdrawiam serdecznie i życzę miłego weekendu
- miwia
- 500p

- Od: 2 gru 2007, o 22:46
Grażynko
Bardzo się cieszę, że lepiej się czujesz i, że jesteś znów tutaj
Dobrze zrozumiałam, że ogród masz dopiero od 4 lat? Kurcze, a roślinki dorodniejsze jak u mnie po 7 latach
Pokazuj je, pokazuj, zapewniam, że z przyjemnością "zechcę" oglądać
Faktycznie, żurawek masz dużo i bardzo ładne. Ja dopiero w tamtym roku doceniłam ich piękno i bezproblemowość.
No i Twoje zdjęcie mnie natchnęło, jak obsadzić dół szklarni. Dziękuję
Bardzo się cieszę, że lepiej się czujesz i, że jesteś znów tutaj
Dobrze zrozumiałam, że ogród masz dopiero od 4 lat? Kurcze, a roślinki dorodniejsze jak u mnie po 7 latach
Pokazuj je, pokazuj, zapewniam, że z przyjemnością "zechcę" oglądać
Faktycznie, żurawek masz dużo i bardzo ładne. Ja dopiero w tamtym roku doceniłam ich piękno i bezproblemowość.
No i Twoje zdjęcie mnie natchnęło, jak obsadzić dół szklarni. Dziękuję
- cyma2704

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Grażynko kolory cudne, niebieskości moje ulubione.
Kolekcja żurawek imponująca i jeszcze wszystkie nazwane.
Zgubiony bucik przeuroczy. 
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Grażynko,tyle kolorów i tyle żurawek ,u mnie nie ma wróbli a uwielbiam ich za śpiew o każdej porze dnia ,było dużo wróbli ,ale jak podbiliśmy dach to się wyniosły,a jaki jazgot był nad robotnikami ,że to robią ,aż nie do wiary,teraz tylko sikoreczki ,dzięcioły,sójki ,kosy,ale najbardziej to mi wróbli brak,miłego dnia życzę

-
PEPSI

- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Grażynko, ile masz żurawek
Moje ulubienice. Mam nadzieję, że wiosną będę się cieszyła tymi posadzonymi jesienią. I czytałam o ich rozmnażaniu z nasion, koniecznie muszę spróbować. Żurawek nigdy za dużo, prawda?
-
DTJ_1

- Od: 14 lis 2013, o 15:50
Tak powtórzę tylko, Grażynko masz piękną kolekcję Żurawek.
- Sylwia85
- 1000p

- Od: 24 lut 2013, o 16:57
Grażynko więcej takich pozytywnych zdjęć poprosimy. Piękna kolekcja żurawek. Nie można przejść obok nich obojętnie.
Zawsze mam obawy czy okrywać roślinki czy nie ale jednak serce podpowiada zakrywaj bo szkoda byłoby je potracić. Tak mi się wydaje że w tym roku już mniej pookrywałam roślinek. ;)
Zawsze mam obawy czy okrywać roślinki czy nie ale jednak serce podpowiada zakrywaj bo szkoda byłoby je potracić. Tak mi się wydaje że w tym roku już mniej pookrywałam roślinek. ;)
Ogród początki - zapraszam serdecznie
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
- ewunia7

- Od: 1 lis 2012, o 15:31
Niezła kolekcja żurawek