Mój ogród na górce
- dorcia7
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój ogród na górce
Ja już nie wiem-jak lepiej do Ciebie się zwracać Żanko czy Michasiu?bo tak naprawdę jak masz na imię??
- jolifleur
- Od: 30 lip 2012, o 14:41
Żanko - Michasiu, kobieto dwojga imion
piękne wiosenne klimaty pokazałaś
My tu czekamy na wiosnę a za oknem śniegiem posypało
MIałam w tym roku pierwsze odśnieżanie, ale to dobrze, bo niektóre roślinki się pośpieszyły to je biała kołderka przykryła 

Witajcie
Lidka
Ja lubię dzikie kwiaty i jak jeszcze chcą rosnąć i podświetlają pól cieniste miejsca to super. U nas z zimą krucho. Wczoraj spadł śnieg ale przy 5 st w plusie to do wieczora nic z niego nie zostało
Mirka
Zapraszam jak najczęściej. Cisza i spokój u mnie taka, bo najbliższy sąsiad mieszka 1,5 km a miasteczka jest 10 km. Cisza i spokój gwarantowane
Mati
Myślę,że wkrótce wszyscy poczujemy zapachy wiosny i nasycimy oczy kolorami
Beatko
Ja też lubię jak roślinki robią mi niespodzianki i rosną tam gdzie chcą
Masz rację kosmoski wspaniale uzupełniają ogród. Ich delikatne kwiatki wdzięcznie falują na wietrze
Konrad
Dziękuję i zapraszam. Gdyby nie las nie było by tu tak pięknie. Ze względu na otaczające nas drzewa staram się aby ogród był lekko naturalny i pasował do otoczenia
Jadziu
Mam nadzieję, że poprawi się Twoje zdrowie i będziesz mogła chociaż na chwilę zajrzeć w leśne ostępy. Na osłodę zawsze zostaje Ci Twój raj, który stworzyłaś własnymi siłami. Trzymam za Ciebie kciuki i niech nóżki zawsze Ci służą
Dorcia
Na imię mam Żaneta ale miałam problemy aby się tak zalogować. Kiedyś Wujek mówił na mnie Michasia i dlatego wybrałam ten loging
Ewunia
Twoje roślinki to mają dobrze, a moje podkurczają korzonki bo ciągle mokro. Zaraz dostaną katarku i się pochorują od tej wilgoci
Pozdrawiam wszystkich cieplutko
Lidka
Ja lubię dzikie kwiaty i jak jeszcze chcą rosnąć i podświetlają pól cieniste miejsca to super. U nas z zimą krucho. Wczoraj spadł śnieg ale przy 5 st w plusie to do wieczora nic z niego nie zostało

Mirka
Zapraszam jak najczęściej. Cisza i spokój u mnie taka, bo najbliższy sąsiad mieszka 1,5 km a miasteczka jest 10 km. Cisza i spokój gwarantowane

Mati
Myślę,że wkrótce wszyscy poczujemy zapachy wiosny i nasycimy oczy kolorami

Beatko
Ja też lubię jak roślinki robią mi niespodzianki i rosną tam gdzie chcą

Konrad
Dziękuję i zapraszam. Gdyby nie las nie było by tu tak pięknie. Ze względu na otaczające nas drzewa staram się aby ogród był lekko naturalny i pasował do otoczenia
Jadziu
Mam nadzieję, że poprawi się Twoje zdrowie i będziesz mogła chociaż na chwilę zajrzeć w leśne ostępy. Na osłodę zawsze zostaje Ci Twój raj, który stworzyłaś własnymi siłami. Trzymam za Ciebie kciuki i niech nóżki zawsze Ci służą
Dorcia
Na imię mam Żaneta ale miałam problemy aby się tak zalogować. Kiedyś Wujek mówił na mnie Michasia i dlatego wybrałam ten loging

Ewunia
Twoje roślinki to mają dobrze, a moje podkurczają korzonki bo ciągle mokro. Zaraz dostaną katarku i się pochorują od tej wilgoci

Pozdrawiam wszystkich cieplutko
- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
No to wszystko jasne,skąd się Michasia wzięła 

- karolacha
- Od: 1 cze 2014, o 15:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
o to to , te kwitnące jabłonie, czeremcha ( też mam ) czuję jej zapach
mam jeszcze dziką akację --takie polskie drzewa 

- daysy
- Od: 13 lut 2014, o 12:45
Mnie zauroczyła zimowa sesja zdjęciowa, naprawdę zima potrafi być piękna . U Ciebie piękniejsza - więcej wilgoci od rzeki - wiecej szadzi i szronu - widoków pozazdrościć. No i ten las bliziutko- raj Żanko, raj na ziemi. 

- Paulii
- Od: 25 lut 2013, o 15:03
Witaj Żanka
Przepiękne i cudownie Twój ogród wyglądał jesienią
Luna cudowna.Kociaki fajne
Cudownie Twój ogród wygląda oszroniony
Przepiękne bombki zrobiłaś
Różyczki dzikuski przepiękne.Twój dzikim ogród pięknie się prezentuje
Warzywnik piękny .Piękny i śliczny wiosenny spacer

Luna cudowna.Kociaki fajne
Cudownie Twój ogród wygląda oszroniony

Przepiękne bombki zrobiłaś

Różyczki dzikuski przepiękne.Twój dzikim ogród pięknie się prezentuje

Warzywnik piękny .Piękny i śliczny wiosenny spacer
Pauli
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące"

Witajcie
Karolinka
nic bardziej pięknego jak polskie klimaty. Podobnie jak i U Ciebie też stawiam na drzewka i krzaczki z okolicy. Czeremchy, jarzębiny, trzmieliny. Bardzo podoba mi się jak późną jesienią trzmielina jest ustrojona w karmazynowe mieszki
Daysy
W tym roku zima troszkę oszczędza nam swoich wspaniałości. Jesień była przepiękna więc zima jest szara i deszczowa. Dzisiaj ledwo śnieg popruszył i już topnieje
Pauli
Witaj w moim ogrodzie, miło,że Ci się podoba
Zima kiepska, ciepła wilgotna. Ale już czuć wiosnę- ptaki żywiej śpiewają
Pozdrawiam miło i serdecznie

Karolinka
nic bardziej pięknego jak polskie klimaty. Podobnie jak i U Ciebie też stawiam na drzewka i krzaczki z okolicy. Czeremchy, jarzębiny, trzmieliny. Bardzo podoba mi się jak późną jesienią trzmielina jest ustrojona w karmazynowe mieszki

Daysy
W tym roku zima troszkę oszczędza nam swoich wspaniałości. Jesień była przepiękna więc zima jest szara i deszczowa. Dzisiaj ledwo śnieg popruszył i już topnieje
Pauli
Witaj w moim ogrodzie, miło,że Ci się podoba

Zima kiepska, ciepła wilgotna. Ale już czuć wiosnę- ptaki żywiej śpiewają
Pozdrawiam miło i serdecznie
Witajcie
Na dworze ciągle mgliście ale już czuć wiosnę. Chwilowo zima postanowiła do mnie nie zaglądać. Chyba się obraziła...ale za co ? ja przecież ją lubię i czekam na śnieg, mróz i inne zimowe atrakcje. Czytam ,że w koło zimowo a u mnie jesiennie. Skoro ptaki śpiewają weselej, krety ryją pod ziemią jak szalone ,co chwilę nowy kopiec wyrasta na ogrodzie
To i ja planuję coby tu zmienić. Bardzo lubię wiejskie klimaty i ... malwy. Te paniusie nigdy nie chcą rosnąć tam gdzie je wysieje- są słabe, mizerne i skarlałe. Ale co jakich czas same znajdują sobie miejsce i ku mojemu wielkiemu zadowoleniu rosną i kwitną niespodzianie w innych częściach ogrodu. CHodzę wtedy dumna między nimi jak w lesie, bo każda wyższa ode mnie

Moje malwy są moją dumą ale mogą się schować w porównaniu z malwą u mojej kuzynki. Ta samosiejka jest naprawdę dorodna

Kuzynka opowiadała mi ,że dochowała się malwy która miała na jednej łodyżce przeszło 300 kwiatów
O takiej tylko marzyć
Warto zaglądać do wiejskich ogródków, tam naprawdę są skarby- trochę przykryte patyną zapomnienia ale piękne
Pozdrowienia cieplutkie
Na dworze ciągle mgliście ale już czuć wiosnę. Chwilowo zima postanowiła do mnie nie zaglądać. Chyba się obraziła...ale za co ? ja przecież ją lubię i czekam na śnieg, mróz i inne zimowe atrakcje. Czytam ,że w koło zimowo a u mnie jesiennie. Skoro ptaki śpiewają weselej, krety ryją pod ziemią jak szalone ,co chwilę nowy kopiec wyrasta na ogrodzie

Moje malwy są moją dumą ale mogą się schować w porównaniu z malwą u mojej kuzynki. Ta samosiejka jest naprawdę dorodna

Kuzynka opowiadała mi ,że dochowała się malwy która miała na jednej łodyżce przeszło 300 kwiatów

O takiej tylko marzyć

Warto zaglądać do wiejskich ogródków, tam naprawdę są skarby- trochę przykryte patyną zapomnienia ale piękne
Pozdrowienia cieplutkie
A ja zimy teraz nie lubię i nie chce iść
Malwy są śliczne

Malwy są śliczne

- miwia
- 500p
- Od: 2 gru 2007, o 22:46
Żanko
Jestem skłonna się z Tobą zgodzić w 100%.
Ta pogoń za nowymi, co raz bardziej egzotycznymi odmianami roślin, stłumiła w nas wspomnienia naszych rodzimych, "babcinych" a jakże malowniczych i pięknych kwiatów. Sama się łapię na tym, że szukam nowości, wydziwiam, płacę za nie niebotyczne pieniądze a potem płaczę, jak mi w zimie wymarza
Ale takie zachowania są chyba nieuniknione, jak i cały postęp, więc z nostalgią oglądam pokazane przez Ciebie malwy 

Jestem skłonna się z Tobą zgodzić w 100%.
Ta pogoń za nowymi, co raz bardziej egzotycznymi odmianami roślin, stłumiła w nas wspomnienia naszych rodzimych, "babcinych" a jakże malowniczych i pięknych kwiatów. Sama się łapię na tym, że szukam nowości, wydziwiam, płacę za nie niebotyczne pieniądze a potem płaczę, jak mi w zimie wymarza

Ale to pogodzić można
Nic nie stoi na przeszkodzie skomponowania np.kaliny zimowej z malwą z tyłu,która od jej zielonych liści odciągnie wzrok

Nic nie stoi na przeszkodzie skomponowania np.kaliny zimowej z malwą z tyłu,która od jej zielonych liści odciągnie wzrok

- beacia0088
- Od: 25 lis 2013, o 20:18
Żanko jedni chcą trochę zimy inni mają jej dosyć tak to już jest z tą pogodą.Jeszcze może i ciebie zawita bo jak to luty jeszcze wszystko się może zdarzyć.Mnie też się bardzo podobają malwy i posiałam kilka nasion a kilka zostawiłam jak by mi te nie wyszły na później.Ale z tymi siewkami to jak z loterią,obym chociaż minimum osiągnęła.Twoje są śliczne i trzymam kciuki za kolejne 

- anastazja B
- 1000p
- Od: 3 mar 2013, o 09:44
Żanetko u mnie od początku lutego dużo słońca ale i troche śniegu i mrozu czyli taka ładna zima. Ale odnoszę wrażenie jakby w tym roku zimy nie było, temperatura cały czas koło 0 st. to takie udawanie. Mimo ,że nie znoszę zimna to jednak przydały by się z dwa tygodnie mrozu ( ojej, tylko bez przesady,bo już dostaje dreszczy) Ale przyroda by wtedy inaczej funkcjonowała i my chyba też, nie mówiąc o wymrożeniu wirusów
Też uważam ,że warto sadzić takie tradycyjne drzewa, krzewy i kwiaty. Wiele z nich oprócz naprawdę ładnego wyglądu jest skarbnicą zdrowia. Przychodzą mi na myśl np.takie rośliny: aronia,jarzębina ,róża owocowa , głóg , rokitnik, dereń jadalny, czarny bez, tarnina ...
Takie kępy malw są naprawdę urokliwe . Mi wyrastają zazwyczaj 2-3 łodygi i do tego chorują im liście
ale i tak je bardzo lubię

Też uważam ,że warto sadzić takie tradycyjne drzewa, krzewy i kwiaty. Wiele z nich oprócz naprawdę ładnego wyglądu jest skarbnicą zdrowia. Przychodzą mi na myśl np.takie rośliny: aronia,jarzębina ,róża owocowa , głóg , rokitnik, dereń jadalny, czarny bez, tarnina ...
Takie kępy malw są naprawdę urokliwe . Mi wyrastają zazwyczaj 2-3 łodygi i do tego chorują im liście
ale i tak je bardzo lubię

- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Malwy są zeczywiście pzepiękne i wielu z nas przypominają dzieciństwo spędzane u babci.
Ja próbowałam je u siebie sadzić kilka razy. Niestety straszliwie zapadają na rdzę i wyglądają okropnie brzydko. No cóż, taki mam klimat. Ale skoro u Ciebie mają odpowiednie warunki, to wyrastają niezwykle malowniczo. Nie dziwię się, że jesteś z nich dumna. Ta bordowa u kuzynki jest prześliczna.
Ja próbowałam je u siebie sadzić kilka razy. Niestety straszliwie zapadają na rdzę i wyglądają okropnie brzydko. No cóż, taki mam klimat. Ale skoro u Ciebie mają odpowiednie warunki, to wyrastają niezwykle malowniczo. Nie dziwię się, że jesteś z nich dumna. Ta bordowa u kuzynki jest prześliczna.