Bardzo mi miło że zaglądacie do mnie

Przemku kiedy spotykam rzekotkę to nie mogę się opanować przed wzięciem jej do rąk. Pewnego razu gdy jej się przyglądałam skoczyła i przylepiła mi się do okularów

Teresko zdarzało mi się też, że zimowana fuksja wypuściła już nowe pędy i umierała

Choroby grzybowe z gleby bardzo często są przyczyną zamierania fuksji po zimie. Podobno można większości z nich zapobiec podlewając po przesadzeniu roślinę preparatem Polyversum WP który zawiera pożyteczne grzyby zabijające te chorobotwórcze

gosiiiaczku dojrzewaj, dojrzewaj jak najszybciej z przyjemnością będę podziwiać Twoje okazy

agusiak888 to się tak właśnie niewinnie zaczyna. Nigdy wcześniej nie zbierałam roślin z jednego gatunku. Podziwiałam u sąsiadki wspaniałą

A było to zaledwie dwa lata temu

Dziś na początek piękne miniaturowe pnącze jiaogulan (gynostemma pentaphyllum) zwane zielem długowieczności ze względu na właściwości pro zdrowotne. Sama nie sprawdziłam tego ponieważ całe lato stał wraz z fuksjami i nieraz mu się dostało przy okazji jakąś chemią. Więc sami rozumiecie dlaczego nie nie spróbowałam. Zimował razem z fuksjami , ścięty do zera i teraz w dzikim tempie odbija

Pierwsze zdjęcie z przed tygodnia drugie zrobione przed chwilką

Fuksja Blessed Event

Izabela Cieszyńska

I prawdopodobnie South Gate