Kocham ogród i wszystko z nim związane(początkująca)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lis 2013, o 20:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Kocham ogród i wszystko z nim związane(początkująca)

Post »

Rozana Marto ja też jestem takiego zdania jak ja czegoś sama nie zdołam zrobić to wtedy szukam innego wyjścia,ale najpierw moje a potem plan numer dwa.Dobrze,że jeszcze sporo czasu do zakupów w agrocentrum czy forum to jak z tych nasion będzie klapa to będę zawracać głowę tym lepiej doświadczonym i u nich kupować ;:306 ;:306 ;:306
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Łosz matulu ;:202 ;:202 ;:202 aleś zaszalała kobito
toż to ilości hurtowe posiałaś ;:333
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

usa1276 Uleńko to jest dopiero połowa druga część czeka do marca ;:306 ;:306 ;:306
Awatar użytkownika
Zabeczka101059
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lis 2008, o 14:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ale kobitko zaszalała z tymi siewami :;230 ja ciągle biję się po łapkach :D
Piękny domek , taki prawdziwy nawet z okienkami ;:oj zdolniacha dla M ;:136
Pozdrawiam -Dzidzia
aktualny,
spis wątków,
Awatar użytkownika
anastazja B
1000p
1000p
Od: 3 mar 2013, o 09:44

Post »

Beatko ja Ciebie doskonale rozumiem, też tak czasami miałam, kupowałam mnóstwo nasion i sadziłam gdzie się da :;230 Teraz już się z tego wyleczyłam, po pierwsze mam za mało parapetów, po drugie z jednorocznych sadzę głównie aksamitkę i to wysiewam ją pod koniec marca. Z doświadczenia wiem ,że sadzone później są mocniejsze, a czasami i szybciej rosną , dni są po prostu dłuższe ,kwiaty mają więcej słońca.
Oczywiście są roślinki ,które się udają i wtedy jest ogromna satysfakcja :heja Choć rzeczywistość jest często taka, że potrafi urosnąć nam mizerota, a ładną sadzonkę kupimy za 1 zł....
Ja mam już ustalony co wiosenny schemat : sadzę aksamitki, bulwy dalii miniaturowych , begoni i canny.Muszę to wszystko jeszcze przewieźć na działkę ;:71
pozdrawiam Beata

Mój ogród w półcieniu
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zabeczka101059 Dzidziu ja też biłam się,ale z myślami czy już czy jeszcze wysiać te nasiona i wytrwałam do wczoraj ;:306 Ja to ten typ co nie lubi czekać no i stało się ,poszłam i zasiałam :;230
Dziękuję w imieniu męża ,jestem dumna z niego mimo,że nie jest stolarzem a umie coś takiego wystrugać ;:196

anastazja B Beatko już niedługo się przekonamy bo czas zasuwa i to szybko.Ja sama jestem bardzo tego ciekawa co wyjdzie.Będę wam od czasu do czasu pokazywać o ile będzie co pokazać ;:224
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Beatko,mnie już nauczyło ,że to nic nie daje tak wczas siać ,ciągle zapominam podlać ,rośliny takie anemiczne ,ja uważam ,że za wcześnie,wolę byliny ,niż jednoroczne ,chociaż z niektórych jednorocznych nie da się zrezygnować ,ale to jest parę takich roślin,resztę na targu kupi się parę rozsad po parę groszy i po kłopocie,pozdrawiam :wit ;:168
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochani jak wstałam rano i zobaczyłam ile śniegu spadło to do tej pory jestem w szoku.To jeszcze nie to co poprzednio.Musiałam się namachać tyle łopatą,żeby śnieg odśnieżyć ,że do tej pory ręce mnie bolą.Dzieci prze szczęśliwe z tego widoku,mnie też się podoba mimo iż tęsknię za wiosną ,ale te widoki wynagradzają wszystko.Jest dwa razy tyle co poprzednio,jak stanęłam to miałam po kolana zaspę,fajna sprawa .Wszystko przykryte puszkiem śniegowym,coś pięknego.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Mariolcia1962
1000p
1000p
Od: 25 wrz 2013, o 18:43

Post »

Beatko ja też kupiłam sporo nasion ,sporo dostałam od koleżanek z FO , ale nie będę ich siała w domu i tak większość zakwitnie dopiero w przyszłym roku , chyba ze jednoroczne . W zeszłym roku ze względu na remont siałam bezpośrednio do gruntu , niektóre nawet w czerwcu i wszystko zakwitło ;:oj . Sama robiłam takie oczy ,że się udało . Trochę dokupię bylinek na wiosnę zagospodaruję co się da ;:196 . Miłego dnia .U mnie biało i mrozno .
Mój ogród na wsi
Pozdrawiam Mariola
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

koziorozec Marto Mariolcia1962 Mariolu ja zdaję sobie sprawę,że wcześnie na nasiona,ale co tam.Nie wysiałam wszystkich tylko po kilka nasion,tak więc jak mi się będzie jeszcze chciało to wysieję potem ,ale to zobaczę.Ja jednak wolę kupować gotowe i mieć problem z głowy.Te wysiałam z nudów bo siedzę sama ,więc szukam zajęć jakiśkolwiek i co mam wyjść to wyjdzie a co nie to trudno.Nie będę płakać tylko pójdę i kupę gotowe sadzonki :)Z resztą skąd ja bym wzięłam tyle miejsca gdyby mi przyszło wszystko wsadzić do ogródka a tak to nie muszę się martwić ;:306
A z tym kupowaniem to jest tak,że ja się uzależniłam i czy mi potrzebne czy nie to nie umiem przejść obojętnie i nie zapakować do koszyka ,to jest silniejsze ode mnie ,mój mąż się śmieje,że ja to jak chomik robię zapasy tylko po co ,bo i tak większość potem albo rozdam albo wyrzucę,ale cóż ;:306
Awatar użytkownika
becia123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 wrz 2012, o 18:21

Post »

Beatko wysiewy piękne porobiłaś Ja jeszcze nie ale co mozna w grunt a pozostałe skromniej w tym roku wysieje w ferie .Piękna zima u Ciebie a mąż zdolny ciekawe rzeczy Ci robi z drzewa . ;:215 TeraZaz pozostaje czekać na wiosnę ;:138 .
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

becia123 Beatko wysiewy jak wysiewy chybił trafił.Ja bardziej się martwię tym czy ja wytrzymam nerwowo z dziećmi dwa tygodnie bo ferie im się zaczną a jak już się zejdzie cała trójka w domu to sajgon. Jak są pół dnia w szkole to mam luz i relaks a potem to dopiero jazda bez trzymanki :;230
Awatar użytkownika
becia123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 wrz 2012, o 18:21

Post »

:;230 aha to jazdę mam do południa w pracy nie z trójka tylko z całymi klasami a po południu ze swoja trójką ale ferie bez stresu odpocznę od tego hałasu bo trójka to pikuś w porównaniu z całą szkołą a teraz dzieci rózne wszystko mogą więc ....czasem anielska cierpliwość to za mało. :D Jednak lubię swoją pracę i oby jak najdłużej była. :D ;:196 A w piątek mam 7 urodzinki córci więc ciacho zrobić trzeba W sobotę idziemy na bal to dziś zachaczę o kosmetyczkę ,by zrobić się na elegancko :;230i odstresować w sobotę a wysiewy zrobię jak czas pozwoli.
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No to kochana podziwiam cię.Ja byłam na zabawie choinkowej z moim najmłodszym i ledwo to przetrwałam.Wyszłam z takim bólem głowy,że szkoda gadać.Ja na prawdę podziwiam nauczycieli bo ja bym się nie nadawała.Ale każdy jest stworzony do czego innego tak też każdy lubi to co lubi ,tak też jest z pracą:)
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

WAW!!Ale masz duuużoo śniegu ;:oj
U mnie niewiele :wink:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”